Budak gitti gelen kim?

AK Parti'de "İl Başkanı" arayışı başladı. Budak görevi bıraktı, parti kulislerinde Ensarioğlu ve Arzu ismi öne çıkmaya başladı.

Haberler 11.02.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, Parti Genel merkezine çarlarak, istifas istendi. Budak istifa istemi üzerine yazl açklama yaparak, 22 ubatta yaplacak olan l kongresinde aday olmayacan duyurdu.

ANKARAYA çARILDI

Ak Parti kulislerinde, özellikle 17 ilçe tekilatnn istifalarnn alnp, yerlerine atama yaplmas üzerine gündeme gelen, l Bakan Süleyman Serdar Budakn da görevden alnacana dair söylentiler, önceki gün cevap buldu.

Budak sürpriz bir ekilde Ak Parti Genel Merkezine önceki gün çarlarak, görevi brakmas yönünde, istifa teblii yapld. Tekilat Bakan Erkan Kandemirden bizat tebligat alan, Budak dün sabah yine sürpriz bir ekilde, Kandemirle birlikte uçakla Diyarbakra geldi.

KANDEMRLE GELD

Kandemir Diyarbakrda baz temaslarda bulunup, l Bakan aday kiilerle ilgili görümelerin ardndan, Tunceliye geçerek, burada partisinin l Bakanlk kongresine katld.

l Bakan Budak ise, ölen saatlerinde kendisiyle ilgili gelimeleri yazl açklamayla kamuoyuna duyurdu. Budak açklamasnda u ifadelere yer verdi;

YAZILI AçIKLAMA YAPTI

Ak Parti Genel Merkez Tekilat Bakanlmzla yapm olduumuz istiareler sonucu 7. Olaan Kongrede aday olmama karar alm bulunmaktaym. Bu kutlu yolda, bu hak dava yolunda Diyarbakrmzda yaplacak olan kongreye kadar görevimin banda olup, kongre ile birlikte görevi baka bir dava arkadama devredeceim. Bugüne kadar bizlere öncü olan Cumhurbakanmz ve Genel bakanmz sayn Recep Tayyip Erdoana bizlere teveccühlerinden dolay ükranlarm ve sayglarm sunuyorum. Yine her daim bizlere destek olan genel merkez tekilat bakanmz Erkan Kandemire bölge koordinatörümüz Abdullah Aralya, l koordinatörümüze, milletvekillerimize, ilçe belediye bakanlarmza, tekilatlarmza ve Ak Partimizin kaderini ülkemizin kaderi bilen kadir inas Diyarbakrl hemerime ükranlarm sunuyorum

17 LçE TEKLATLARI

Budakn istifas öncesi, AK Parti Genel Merkezi tarafndan, 17 ilçe tekilat bakann farkl zamanlarda istifalarn alp, yerine atamalar yapt. l ve lçe Tekilatlar kadn ile gençlik kollar bakanlarnda da deiiklie gidilirken, Budakn görevi brakmas yönündeki tebligatn tüm l Bakanlklarnn ilçe kongerelerinin yaplmasndan sonra, gerçekletirilmesi dikkat çekti.

L BAKANI KM OLACAK?

Budaktan sonra Ak Parti kulislerinde younluk kazanan soru ise, kim il bakan olacak? Bir çok isim, aday adayl için kollar svarken, l Bakan olarak görevlendirilecei ifade edilerek öne çkan isimler arasnda, AK Partide Milletvekili ve eski Bakanlk görevinde bulunan Kutbettin Arzu ile M. Galip Ensariolunun ismi geçiyor. ki isminde, Parti üst düzey yönetimiyle görümeler aamasnda olduu ifade ediliyor.

AK Parti Milletvekillerinin de l Bakanl deiikliine scak yapmadklar, Budakn görevde kalmas yönünde Parti yönetimiyle önceki gece youn görümeler içerisinde olmalarna ramen, sonuçu deitiremedikleri örenildi. Milletvekillerinin, Ensariolundan daha çok, Arzuyu tercih etme meyilinde olduklar parti kulislerinde konuuyor.

LK BAKAN ADAYI ADAYI

Öte yandan, AK Parti l Bakanlna ilk aday adayln Ergani ilçesinden Zülfük Aydn açklad. Aydn, sosyal medya hesabndan yapt açklamada, 19 yldr aralksz olarak hizmet ettii ve partinin her kademesinde görev ald AK Partide l Bakan aday aday olduumu kamuoyuyla paylamak istiyorum dedi.

KONGRE TARH ERTELENR M?

Buarada, 22 ubatta yaplmas önceden duyurulan l Bakanl kongre tarihinin de bir hafta ertelenebilinecei konuuluyor.

Ana Sayfaya Git