Budak gitti gelen kim?

AK Parti'de "İl Başkanı" arayışı başladı. Budak görevi bıraktı, parti kulislerinde Ensarioğlu ve Arzu ismi öne çıkmaya başladı.

Budak gitti gelen kim?

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Parti Genel merkezine çağrılarak, "istifası" istendi. Budak istifa istemi üzerine yazılı açıklama yaparak, 22 Şubat'ta yapılacak olan İl kongresinde aday olmayacağını duyurdu.

ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Ak Parti kulislerinde, özellikle 17 ilçe teşkilatının istifalarının alınıp, yerlerine atama yapılması üzerine gündeme gelen, İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'ın da görevden alınacağına dair söylentiler, önceki gün cevap buldu.

Budak sürpriz bir şekilde Ak Parti Genel Merkezine önceki gün çağrılarak, görevi bırakması yönünde, istifa tebliği yapıldı. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'den bizat tebligatı alan, Budak dün sabah yine sürpriz bir şekilde, Kandemir'le birlikte uçakla Diyarbakır'a geldi.

KANDEMİR'LE GELDİ

Kandemir Diyarbakır'da bazı temaslarda bulunup, İl Başkan adayı kişilerle ilgili görüşmelerin ardından, Tunceli'ye geçerek, burada partisinin İl Başkanlık kongresine katıldı.

İl Başkanı Budak ise, öğlen saatlerinde kendisiyle ilgili gelişmeleri yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Budak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucu 7. Olağan Kongrede aday olmama kararı almış bulunmaktayım. Bu kutlu yolda, bu hak dava yolunda Diyarbakır’ımızda yapılacak olan kongreye kadar görevimin başında olup, kongre ile birlikte görevi başka bir dava arkadaşıma devredeceğim. Bugüne kadar bizlere öncü olan Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bizlere teveccühlerinden dolayı şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Yine her daim bizlere destek olan genel merkez teşkilat başkanımız Erkan Kandemir’e bölge koordinatörümüz Abdullah Ağralı’ya, İl koordinatörümüze, milletvekillerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, teşkilatlarımıza ve Ak Partimizin kaderini ülkemizin kaderi bilen kadir şinas Diyarbakırlı hemşerime şükranlarımı sunuyorum”

17 İLÇE TEŞKİLATLARI

Budak'ın istifası öncesi, AK Parti Genel Merkezi tarafından, 17 ilçe teşkilatı başkanını farklı zamanlarda istifalarını alıp, yerine atamalar yaptı. İl ve İlçe Teşkilatları kadın ile gençlik kolları başkanlarında da değişikliğe gidilirken, Budak'ın görevi bırakması yönündeki tebligatın tüm İl Başkanlıklarının ilçe kongerelerinin yapılmasından sonra, gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Budak'tan sonra Ak Parti kulislerinde yoğunluk kazanan soru ise, kim il başkanı olacak? Bir çok isim, aday adaylığı için kolları sıvarken, İl Başkanı olarak görevlendirileceği ifade edilerek öne çıkan isimler arasında, AK Parti'de Milletvekili ve eski Bakanlık görevinde bulunan Kutbettin Arzu ile M. Galip Ensarioğlu'nun ismi geçiyor. İki isminde, Parti üst düzey yönetimiyle görüşmeler aşamasında olduğu ifade ediliyor.

AK Parti Milletvekillerinin de İl Başkanlığı değişikliğine sıcak yapmadıkları, Budak'ın görevde kalması yönünde Parti yönetimiyle önceki gece yoğun görüşmeler içerisinde olmalarına rağmen, sonuçu değiştiremedikleri öğrenildi. Milletvekillerinin, Ensarioğlu'ndan daha çok, Arzu'yu tercih etme meyilinde oldukları parti kulislerinde konuşuyor.

İLK BAŞKAN ADAYI ADAYI

Öte yandan, AK Parti İl Başkanlığına ilk aday adaylığını Ergani ilçesinden Zülfük Aydın açıkladı. Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "19 yıldır aralıksız olarak hizmet ettiği ve partinin her kademesinde görev aldığı AK Parti'de İl Başkan aday adayı olduğumu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum" dedi.

KONGRE TARİHİ ERTELENİR Mİ?

Buarada, 22 Şubat'ta yapılması önceden duyurulan İl Başkanlığı kongre tarihinin de bir hafta ertelenebilineceği konuşuluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz