Buldan: Tecavüzcüler, çeteler serbest bırakıldı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un infaz kanunu için “Meclis'in iradesiyle çıktı” sözlerine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şöyle tepki gösterdi: “Kanun sadece ve sadece AKP-MHP'nin kararıdır. Çıkardıkları yasayla tacizciler, tecavüzcüler, katiller ve çeteler serbest bırakıldı."

Haberler 21.04.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, infaz düzenlemesine yönelik tepkilerini sürdürürken, iktidarn salgnla mücadele konusundaki tedbirlerine de güvenilemeyeceini söyledi.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplants ve gündemdeki gelimelerle ilgili sosyal medya hesaplar üzerinden deerlendirmelerde bulanan Buldan, Mahmur Mülteci Kampna yaplan saldry knayan ve yaamn yitirenlerin ailesine ba sal dilgedi. Buldan, Irak Federal Bölgesel Yönetimine duyarllk ve Mülteci Kampna yönelik ambargoyu kaldrma çarsnda bulundu.

KTDARA KMSE GÜVENMESN

Salgnn küresel olduunu ve dünyay etkisi altna aldn ifade eden Buldan, Bugün Türkiyede salgnla oldukça çetin bir mücadele veriliyor. unu ifade etmek isterim ki, bu iktidar ve ald önlemlere hiç kimse güvenmesin. Kendi koltuklarn koruyan, salgn krizini frsata çevirmeye çalan bir iktidar var karmzda dedi.

TERCH çETELERDEN YANA YAPILDI

nfaz düzenlemesi kanununa dair Meclis Bakannn infaz düzenleme karar Meclisin iradesidir sözlerine yant veren Buldan, unlar söyledi: nfaz düzenleme kanunu sadece ve sadece AKP-MHPnin karardr. Virüs cezaevleri için toplu katliam demektir. çkardklar yasayla tacizciler, tecavüzcüler, katiller ve çeteler serbest brakld. Serbest braklanlar birkaç gün geçmeden cinayet ilediler. Kars belediyemize saldrdlar. AKP iktidarnn adalet anlay ite budur. Düüncelerinden dolay insanlarn cezaevinde kalmas sürdüü sürece toplumsal barn salanmas mümkün deildir. Bu yasa toplumsal uzlann, barn ve kardelie hizmet edebilirdi. Ancak tercih çetelerden yana yapld ve bu gerçei tüm toplum ve kamuoyu görmelidir.

Ana Sayfaya Git