Büyükşehir belediye başkanları Whatsapp grubu kuracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm büyükşehir belediye başkanları Beştepe’de toplantı yaptı. Görüşmenin ardından AK Partili büyükşehir belediye başkanları açıklama yaptı.

Haberler 12.09.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseri Büyükehir Belediye Bakan Memduh Büyükklç, bütün partilerden büyükehir belediye bakanlarn davet ettiini için Cumhurbakan Erdoana teekkür etti.

Toplantnda bakanlarn da yer aldn aktaran Büyükklç, Sayn Cumhurbakanmz sadece bir kesimi hedef alan mantk içerisinde deil. Sadece salkl uygulamalar yapma anlay içerisinde hepimize tavsiyelerde bulundu. Daha sonra belediye bakanlarmz 5er dakikalk söz almak suretiyle görülerini açkladlar. Bakanlarmz da bu tespitlere yant verdi. Toplantnn sonuna doru Merkelle olan görümesinden kaynakl olarak Sayn bakan yardmcs Fuat Bey program devam ettirdi dedi.

ORTAK çALIMA KARARI ALINDI

Yerel yönetimlerle ilgili yasa bir komisyon kurulacan söyleyen Büyükklç, öyle devam etti: Yerel yönetimlerle ilgili oluturulacak yasa için bakanlarmz ve belediye bakanlarmzn yapaca ortak çalmann karar alnd. Ayrca bir Whatsapp grubu kurulmak suretiyle büyükehir belediye bakanlar hiç kimse birbirini dlamadan, ötekiletirmeden, dayanma içerisinde bir grup oluturup gerektii zaman görümelerini salayacak bir görü belirtildi. Ve hakikaten lman bir iklim içerisinde, muhabbet ortamnda, milletin özledii, arzulad ve yaplmas gereken güzel bir çalmayd.

Komisyonun Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay bakanlnda çalmalarnn yürüteceini dile getiren Büyükklç, 6 tane bakan, bir o kadar belediye bakan, Ankara, stanbul ve zmir CHPli büyükehir belediye bakanlar dostlarmzn da katlacak diye konutu.

CUMHURBAKANIMIZ LçE BELEDYE BAKANLARININ DA YER ALAMISINI STED

Erdoann komisyonda ilçe belediye bakanlarnn yer almasn istediini belirten Büyükklç, lçe belediyelerinden de bakanlarmzn yer almas konusunda Sayn Cumhurbakanmz irade belirtti. Sayn Fuat bakanmzda önümüzdeki hafta muhtemelen davet edeceini ve bu çalmay hzl bir biçimde balatacaklarn, bu çalma sonrasnda TBMMde gerekiyorsa yasa tasars, gerekiyorsa Sayn Cumhurbakanmzn çkaraca kararnameler, gerekiyorsa bakanlar balamnda yönetmelikler Yani burada halkn huzuru için mazeret üretmeyin hizmet üretin mant içinde tüm bakanlarmza frsat verecek bir yaklam sergilendi ifadelerini kulland.

AKTA: çOK ÖZEL BR BULUMAYDI

Toplantda belediyelerinin sorunlarnn konuulduu aktaran Bursa Büyükehir Belediye Bakan Alinur Akta ise unlar söyledi:

Dertler en ince detayna kadar konuuldu, siyasi partisine bakmadan gerekli uyar ve ikazlar yapld. Sayn Cumhurbakanmz konumasnda mesaj net bir ekilde verdi. Özellikle terör konusundaki hassasiyetin altn çizerek ifade etti. Tüm bakanlarmz sorular cevapladlar. Ümit ediyorum ki ehirlerimizin bu bulumasn ehirlerimize çok ciddi katklar olacaktr. Benim gibi 15 buçuk yldr belediye bakanl yapan birisi için çok özel bir bulumayd.

Türkiye bulumasnn Türkiyeye hayrl olmasn temenni ediyorum Malatya Büyükeehir Belediye Bakan Selahattin Gürkan, Yüzde 80e yaklaan bir nüfus bu 30 büyükehirde yayor. Güzel bir zemin içerisinde bütün belediye bakanlar kendi illeriyle ilgili sorunlarn açk bir ekilde anlattlar. Ve bu anlatlanlarn ilgili bakanlk nezdinde deerlendirilip, toplantnn sonunda hangi belediye bakan hangi sorunu iletmise onun cevab ilgili bakanlk tarafndan verildi dedi.

Ana Sayfaya Git