Çavuşoğlu: Trump, Erdoğan'ı örnek alıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde yürütülen askeri harekatta amacın, Irak sınırına kadar olan bölgede 'endişeleri' ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarına ilişkin ise "Trump Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı seviyor. Cumhurbaşkanımızın zorlu bir lider olduğunu kabul ediyor. Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum" dedi.

Haberler 21.10.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Suriyenin kuzeyinde oluturulacak güvenli bölgeye iki milyon mültecinin dönmesinin hedeflendiini söyledi. ABDdeki Halkbank davas için de siyasi motifli yorumunda bulundu. Reutersn aktardna göre çavuolu, katld televizyon programnda gündeme ilikin unlar söyledi:

ASKER HAREKAT: 120 saatin sonunda burada (Suriyenin kuzeyi) teröristler tamamen çkacak, güvenlii bizim askerimize ait olacak. Bu bölgede DEA ile ilgili bir mesele olursa o da bizim sorumluluumuzda olacak. Bizim görmek istediimiz ey 120 saat sonra burada bir tane bile YPG/PKK teröristi kalmayacak. Bu YPG/PKKllar baka isimlerle burada brakmaya çalmasnlar, buradan demek isterim. Sahada her eyi görüyoruz. Biz gerekeni yaparz. Bu harekatla hedefimiz Irakn snrna kadar 444 kmde güvenlik endielerimizi ortadan kaldrmaktr.

TRUMP TAMAM DED: Cumhurbakanmz artk bunlarla bir yere varamayacamz anlaynca ilk Trump arad ve Biz imdiye kadar sizinle çalmak istedik ama olmad artk kendi bamzn çaresine bakacaz dedi. Trump da dinledi ve Peki DAEliler ne olacak, burada hapishaneler var, kamplar var dedi. Cumhurbakanmz da, Biz gereini yaparz dedi. Trump da Tamam bizim askerimizi hedef almayn dedi.

TRUMPIN çELKL AçIKLAMALARI: Ortada farkl bir bakan tipi var. Trump Türkiyeyi ve Cumhurbakanmz seviyor. Cumhurbakanmzn zorlu bir lider olduunu kabul ediyor. Hakkn teslim ediyor. Trumpn Cumhurbakanmz örnek aldn düünüyorum. Trump, Cumhurbakanmzn bu kadar kalabalk halk arkasnda nasl topladn merak ediyor.

TRUMPIN MEKTUBU: Bu mektubun üslubu Trump balar. Kötü söz sahibine aittir. Seviyesi de onu balar. En güzel cevab ABD halk verdi. Bizim cevabmz harekat oldu. Sahada cevabn verdik. Grup konumamzda Cumhurbakanmz cevabn verdi. Biz ciddi bir devlet olarak öyle seviyede bir mektup yazar myz? O seviyeye düer miyiz? Dümeyiz. Bu Amerikay küçük düüren bir durum. Böyle bir mektubun yeri çöp kutusudur. Cumhurbakanmz çöp kutusunun seviyesine inmez.

GÜVENL BÖLGE: Bu fikir yeni bir fikir deil. Cumhurbakanmz uzun zamandr bunu anlatyordu. ilk etapta 1 milyon kii, ilerleyen etaplarda 2 milyon kiinin dönmesi planlanyor. Bu insanlara burada destek verilmesi gerekir, konutlar yklmsa konut yaplmas gerekir, çocuklar var eitim lazm, hastaneler lazm. Tulumbaya suyu vermemiz lazm ki ekonomi canlansn. Buna destek verilmesi gerekir. Suudi Arabistan yllar önce destek veririz demiti. Almanya ve Fransa da destek vereceini açklamt. imdi de harekat bitince dönenlere destek vermeyeceiz diyorlar. Cumhurbakanmz da madem öyle açalm kaplar siz bakn diyor. Burada bir tehdit yok. lerine gelmeyince böyle diyorlar. Ortalk sakinleince yeniden doru yolu bulurlar.

ABDDEK HALKBANK DAVASI: ABDdeki Halkbank davas siyasi motifli bir davadr.

Ana Sayfaya Git