Çayır: Diyarbakır’a gelen siyasiler Yozgat’ta başka Edirne’de başka konuşuyor

MİLLİ Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Diyarbakır’a gelen siyasilerin Yozgat’ta başka Edirne’de başka konuştuğunu belirterek, “Biz başı Kuran’a ve vatana bağlı olanlar asla ve asla ırkçılık yapamayız. Çanakkale’de tek yürek olarak yatanlar, İstiklal Harbi’nde Memoyla Mehmet yan yana süngü taktı süngü. Kime karşı taktı? İşgalci Fransız’a, İngiltere’ye karşı, namusumuza, izzetimize, bağımsızlığımıza ve geleceğimize kast eden düşmanlara karşı Türk de aynısını yaptı, Kürt de aynısını yaptı ve birlik oldu, kazandık” dedi.

Haberler 31.01.2023 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi çayır, partisinin 1inci Olağan İl Kongresine katılmak üzere Diyarbakıra geldi. Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde bir kafede düzenlenen kongrede konuşan çayır, kente gelen siyasilerin Diyarbakırda farklı, Yozgatta farklı ve Edirnede farklı konuştuğunu söyledi. Kadim kent Diyarbakırda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden çayır, Gelirler Demokrasinin yolu Diyarbakırdan geçer derler. Giderler Yozgatta da bambaşka bir şey söylerler. Halbuki, bilmezler ki, Diyarbakır kadim bir şehirdir. Diyarbakırlı da öyle ters bir sözle aldatılacak bir adam değildir. Diyarbakır gerçekten peygamberler şehridir, vicdan şehridir, insanlık şehridir. Ben bunu yaşayarak gördüm dedi.
ASLA VE ASLA IRKçILIK YAPAMAYIZ
Partisinin herkese eşit davrandığını ve kimsenin kimseden üstün olmadığına dikkat çeken çayır, Biz başı Kurana bağlı olanlar, biz başı vatana bağlı olanlar, biz başı adalete bağlı olanlar, asla ve asla ırkçılık yapamayız. Biz hiçbir kişiyi öbür kişiden üstün tutamayız. Kuranın ifadesiyle söylüyorum. Bir topluluğun, kişinin veya zümrenin bir başka kişiye üstünlüğü sadece ve sadece Allaha olan yakınlıkta, millete olan hizmettedir. Biz hep beraber koskoca bir Türk milletiyiz. Bu topraklar ve bu Türkiye Kürtlerindir, bu topraklar Türklerindir. Amerikalı için, batılı için, emperyalistler için kullanacağı Kürt de aynıdır, kullanacağı Türk de aynıdır. Onun için de Kürtün Türkten farkı olmaz bunların nazarında. Bugün Suriyenin kuzeyinde PKK ile iş tutmalarının sebebi nedir biliyor musunuz? Kendi çıkarlarıdır. Kürtü çok sevdikleri için, üstün tuttukları için değil. çanakkalede tek yürek olarak yatanlar, İstiklal Harbinde Memoyla Mehmet yan yana süngü taktı süngü. Kime karşı taktı? İşgalci Fransıza, İngiltereye karşı, namusumuza, izzetimize, bağımsızlığımıza ve geleceğimize kast eden düşmanlara karşı Türk de aynısını yaptı, Kürt de aynısını yaptı ve birlik oldu, kazandık diye konuştu.
çayır, daha sonra bir grup partiliyle HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git