Çayır: Diyarbakır’a gelen siyasiler Yozgat’ta başka Edirne’de başka konuşuyor

MİLLİ Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Diyarbakır’a gelen siyasilerin Yozgat’ta başka Edirne’de başka konuştuğunu belirterek, “Biz başı Kuran’a ve vatana bağlı olanlar asla ve asla ırkçılık yapamayız. Çanakkale’de tek yürek olarak yatanlar, İstiklal Harbi’nde Memoyla Mehmet yan yana süngü taktı süngü. Kime karşı taktı? İşgalci Fransız’a, İngiltere’ye karşı, namusumuza, izzetimize, bağımsızlığımıza ve geleceğimize kast eden düşmanlara karşı Türk de aynısını yaptı, Kürt de aynısını yaptı ve birlik oldu, kazandık” dedi.

Çayır: Diyarbakır’a gelen siyasiler Yozgat’ta başka Edirne’de başka konuşuyor

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin 1’inci Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bir kafede düzenlenen kongrede konuşan Çayır, kente gelen siyasilerin Diyarbakır’da farklı, Yozgat’ta farklı ve Edirne’de farklı konuştuğunu söyledi. Kadim kent Diyarbakır’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çayır, “Gelirler ‘Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer’ derler. Giderler Yozgat’ta da bambaşka bir şey söylerler. Halbuki, bilmezler ki, Diyarbakır kadim bir şehirdir. Diyarbakırlı da öyle ters bir sözle aldatılacak bir adam değildir. Diyarbakır gerçekten peygamberler şehridir, vicdan şehridir, insanlık şehridir. Ben bunu yaşayarak gördüm” dedi.
‘ASLA VE ASLA IRKÇILIK YAPAMAYIZ’
Partisinin herkese eşit davrandığını ve kimsenin kimseden üstün olmadığına dikkat çeken Çayır, “Biz başı Kuran’a bağlı olanlar, biz başı vatana bağlı olanlar, biz başı adalete bağlı olanlar, asla ve asla ırkçılık yapamayız. Biz hiçbir kişiyi öbür kişiden üstün tutamayız. Kuran’ın ifadesiyle söylüyorum. Bir topluluğun, kişinin veya zümrenin bir başka kişiye üstünlüğü sadece ve sadece Allah’a olan yakınlıkta, millete olan hizmettedir. Biz hep beraber koskoca bir Türk milletiyiz. Bu topraklar ve bu Türkiye Kürtlerindir, bu topraklar Türklerindir. Amerikalı için, batılı için, emperyalistler için kullanacağı Kürt de aynıdır, kullanacağı Türk de aynıdır. Onun için de Kürt’ün Türk’ten farkı olmaz bunların nazarında. Bugün Suriye’nin kuzeyinde PKK ile iş tutmalarının sebebi nedir biliyor musunuz? Kendi çıkarlarıdır. Kürt’ü çok sevdikleri için, üstün tuttukları için değil. Çanakkale’de tek yürek olarak yatanlar, İstiklal Harbi’nde Memoyla Mehmet yan yana süngü taktı süngü. Kime karşı taktı? İşgalci Fransız’a, İngiltere’ye karşı, namusumuza, izzetimize, bağımsızlığımıza ve geleceğimize kast eden düşmanlara karşı Türk de aynısını yaptı, Kürt de aynısını yaptı ve birlik oldu, kazandık” diye konuştu.
Çayır, daha sonra bir grup partiliyle HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz