Çelik: Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, korona virüsü tedbirleri konusunda Ramazan Bayramı sonrasını işaret ederek, “Kademeli olarak kısıtlamaların kaldırılmasını düşünüyoruz” dedi.

Haberler 22.04.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, partinin MYK toplants sonrasnda açklamalarda bulundu. çelik, CHPli belediyelerin yardmlarnn engellenmesiyle ilgili Kimsenin yapmak istedii bir hizmet, iyilik engelleniyor diye bir ey yoktur. Vatandaa götürülen hizmetin üzerine parti damgas kiisel damga vurmaya gerek yoktur dedi. çelik yardmlarn valiliklerle koordineli olarak yaplmas gerektiini ifade ederek, Bizim partimizdekiler bile olsa buna kim uymuyorsa engellenecektir diye konutu.

Ramazan Bayram sonrasnda Türkiyede normalleme sürecinin konuulabileceini ifade eden çelik, Ne kadar çok tedbirlere uyarsak o kadar pandemiden hzl kurtulacaz. Artk bayram sonunda normallemenin balanacan konuuyoruz tabi ki tedbirlere uyarsak. Kademeli olarak kstlamalarn kaldrlmasn düünüyoruz dedi.

YURT DIINDAK TÜRKLER GETRLECEK

çelik, yurt dnda bulunan Türk vatandalarnn ülkeye getirileceini duyurarak, Ramazan Bayramnda da vatandalarmz ülkelerine getirilecektir. Dünyadaki bütün ülkeler ald kararlarn hepsi merkezi kararla yönetmektir. imdiye kadar 70 genelge yaynland. Bütün bunlar planl mücadelenin unsurlardr. Koordinasyonla alakal sknt çkt anda eksiklik ortaya çkmaktadr diye konutu.

Türkiyenin KKTCnin ihtiyaçlarn karlayamayaca yönündeki haberleri yalanlayan çelilk, Bir yalan haber borsas kurulmutur. Vatandalarmz arasnda yalan haberleri üretilmektedir. Birilerinin bu haberlere referans vermesi utanç meselesidir. Türkiye, KKTCnin bütün ihtiyaçlarn karlayabilecek güçtedir dedi.

Meclisin kuruunun 100. ylnda gerçekeleecek 23 Nisan toplantsna Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmayacan duyaran çelik, Salgnla mücadele çalmalarn sürdürüyor dedi.

HER KARARIN BR SONUCU OLACAKTIR

çelik, CHPnin infaz indirim yasasn Anayasa Mahkemesine tayacak olmasn ise öyle deerlendirdi: CHP kendi siyasi tarihi boyunca Anayasa Mahkemesine çok bavuru yapt. Bu çerçevede bu düzenleme ortaya çkt. Hemen alakasz bir ekilde birisi suç iledii zaman bu düzenlemeyle alakal ortaya çkyor. Son derece yanl, temeli olmayan bir açklama yapt. O kii o partiye mensup, o kiiye bile bu infaz düzenlemesinin neticesiymi gibi yaklam oldu. Her kararn bir sonucu olacaktr. Yüce Meclis bir karar vermitir. Bizim için önemli olan hayrl olmasdr.

AVRUPA DAYANIMASI DARMADAIN OLDU

AK Parti Sözcüsü çelik, NATOnun dayanma balamnda gösterebildii tek örnein Türkiyenin yapt yardmlar olduunu belirterek Türkiye, kendi vatandann ihtiyacn karladktan sonra fazlasn yurt dndaki ihtiyaç sahiplerine ulatrmaktadr. Efsanevi Avrupa dayanmasnn bu virüs karsnda maalesef darmadan olduu tablolar görüldü dedi.

Ana Sayfaya Git