Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'bedava elektrik' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ücretsiz elektrik vaadine ilişkin, "Seyircisi ne kadar bilmiyorum ama senaryosu ve oyunculuğu kötü bir dizi" dedi.

Haberler 25.12.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve parti sözcüsü Ömer çelik, partisinin Kzlcahamamda gerçekletirdii Belediye Bakanlar stiare ve Deerlendirme Toplants sonras açklamalarda bulundu. Döviz kurundaki düü ve kur korumal TL mevduat uygulamasyla ilgili konuan çelik, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun çiftçiye ücretsiz elektrik vaadine ilikin ise Siyasi rüvet anlamna gelebilecek cümleler kurulmas siyasetçiye yakmaz. Seyircisi ne kadar bilmiyorum ama senaryosu ve oyunculuu kötü bir dizi. Görev yetkisi olmayan bir açklama ifadelerini kulland.

MAHCUP OLMASI GEREKEN FADELER

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Bize anlurfa Büyükehir Belediye Bakanln verin, elektrii bütün çiftçilere bedava vereceiz. gibi bir açklamas olmutu. Benzer bir açklamay da Adanada yapt. Bu konuda deerlendirmeniz ne olur? sorusu üzerine çelik, u yant verdi:

Belediyelerin yetki ve görev alannda olmayan bir açklama yapyor. Bir de Bu belediyeyi bize verirseniz biz size u hizmetleri getiririz. gibisinden bir açklama. Siyasi rüvet ve siyasi siyasi antaj arasnda salnan, maalesef siyasi etikle çok badatrlamayacak bir üslup. unu hiçbir zaman unutmamak gerekir, demokratik bir siyasette hepimizin amiri vatandamzdr. Vatandaa gidip de artl bir ekilde bir pazarlkla, siyasi rüvet anlamna gelebilecek, siyasi antaj anlamna gelebilecek cümleler kurulmas, hiçbir siyasetçiye yakmaz, bu yakk almaz. Siz bize belediyeyi verirseniz... ya da u kadar oy verirseniz, biz de u hizmeti getiririz... gibisinden bir ey, dorusunu söylemek gerekirse siyasi açdan asla kabul edilemeyecek, vatanda önünde aslnda bir siyasetçinin mahcup olmas gereken ifadelerdir.

TEMENN SYASET DEVAM EDYOR

TBMMdeki açklamasnda, iktidara gelmeleri durumda yapacaklarna ilikin konu balklarn sralad hatrlatlarak bu konudaki deerlendirmesi sorulan çelik, Klçdarolunun açklamasnda birtakm temennilerin yer aldn söyledi. Klçdarolunun temenni siyaseti devam ediyor. diyen çelik, açklanan yedi maddeyi okuduunu dile getirdi. çelik, öyle konutu:

Burada iki tane konu var. Bir tanesi, tabii bu CHP geleneinde, görevdeki cumhurbakanna talimat verme eklinde bir alkanlk vard, vesayet alkanl, imdi bunun bir üst aamaya geçtiini görüyorum. Sayn Klçdarolu, henüz görevde olmayan ve seçilmi cumhurbakanna da talimat vermeye balad. Yani u cümleyi öyle kursa, Bir sonraki cumhurbakan kendisinin olacandan bahsetse, Ben de göreve gelirsem unlar yapacam dese inandrc olmaz ama en azndan kendi içerisinde tutarl olur. Ama kendisinin olacandan bahsetmiyor.

DAHA ORTADA ADAY BLE YOK

Klçdarolunun, 13. Cumhurbakan Millet ttifakndan olacak dediini ve cumhurbakanna talimat verdiini söyleyen çelik, unlar kaydetti:

Yani imdi, en çok diktatörlük diyenler bunlar, en çok bu konularda tek adam rejimi diyenler bunlar, meru cumhurbakanna, seçilmi cumhurbakanna bu ekilde saldranlar bunlar ama daha henüz ortada olmayan, seçilmemi, bir cumhurbakanna ne yapacana dair talimat veriyor. Diyor ki u komiteyi kuracaksn, u komiteyi kaldracaksn, öyle bir genelge yaynlayacaksn, u ekilde bir ey koyacaksn. Bu, vesayet zihniyeti açsndan bence kötü anlamda bir seviye yükseltmedir. çok merak ediyorum, eer kendisi aday deilse ki aday olacana dair çok sayda sinyal veriyor, eer öyle bir sinyal veriyorsa cümleyi bir sonraki cumhurbakannn kendisinin olacan ve bunlar yapaca ekilde neden söylemiyor. Yok, bakas olacaksa o kiiye imdiden talimat vermesini, o aday her kimse imdiden içine nasl sindirecek?

Bir dier konu da u, daha ortada aday bile yok, adayn seçilmesi halinde neler yapabileceine dair vesayeti bugünden üzerine yerletirmi oluyor. Bir siyasi dil nasl oluturulur, siyasi üslup nasl olmaldr, bir demokratik siyasetin konuma tarz nedir, açklama tarz nedir? Maalesef bir kere daha bunlardan uzak bir yaklam. Olmayan bir cumhurbakanna, göreve geldii takdirde ne yapacana dair bir dayatmada bulunan maalesef vesayetçi mantn yeniden tecelli ettii yaklam.

BR GECEDE BÜTÜN TEZLER çÖKTÜ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann duyurduu ekonomik tedbirlerle ilgili deerlendirmelerde bulunan çelik, öyle devam etti:

Bu frsat penceresine dair dün TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu bata olmak üzere pek çok ilgili arkadamzdan olumlu deerlendirmeler ortaya konulmutur. Dolaysyla burada entegre bir politika güçlü bir ekilde yürütülecek. Cumhurbakanmzn ortaya koyduu vizyon ve iradeyle dün de ayrntl bir ekilde Hazine ve Maliye Bakanmz Nurettin Nebati açklad. Dolaysyla bir gecede bütün tezleri çökenlerin, ertesi gün yeni tezlerle ortaya çkmasn, çok deerlendirmeye konu bulmuyorum.

STOKçULUK KONUSUNDA GEREKEN ADIMLARI ATARIZ

Fahi fiyatlar konusunda da denetimlerin güçlü ekilde devam ettiini, bu konuda da düzenlemeler yapldn belirten çelik, Hem Ticaret Bakanl hem Hazine ve Maliye Bakanl güçlü bir ekilde bu konunun üzerine gidiyor. u an itibaryla bu düüün gerçeklemesi yönündeki denetimler sk bir ekilde takip ediliyor. Eer bununla ilgili olarak ileride baka düzenleme gerekirse bu adm da atmaktan çekinmeyecek bir siyasi anlaymz var. Bu rakamlara gelinmiken, stokçuluktan fahi fiyata kadar dorudan vatandaa zarar veren, haksz kazanç anlamna gelen, alacakaranlk ortam oluturmaya çalan hiçbir ekonomik spekülasyona, ekonomik fiyatlandrmaya müsaade etmeyecek bir kadroyuz. Gereken admlar atarz dedi.

Ana Sayfaya Git