Ceza infaz kurumlarına kütüphane yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, ceza infaz kurumlarında kütüphane kurulması için çalışma başlatıldı.

Haberler 30.03.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile Adalet Bakan Abdulhamit Gül tarafndan Milli Kütüphanede Adalet Bakanl Cezaevleri Kütüphane Protokolü imzaland. Bakan Gül, infaz rejiminin temel amacnn insanlar topluma yeniden kazandrmak olduunu belirterek, slahn infaz politikasnn temelini oluturduunu söyledi.

CEZAEVLERNDE KÜTÜPHANE

Bakan Gül, bakanln bu alanda yapt çalmalarn özünde insana verilen deerin var olduunu söyleyerek, Ceza infaz kurumlarndaki bireylerin eitimi ve iyiletirme çalmalar, onlarn yeniden aile ve topluma kazandrlmas önemli bir süreç olarak karmzdadr. Hükümlü ve tutuklularn cezaevlerinde de devlete emanet olduklarna karar vermeliyiz. Bu sadece cezaevinde belli süre yatma ile deil cezaevinde kald sürece eitim, kültür faaliyetleriyle orada yaplacak tüm rehabilitasyon çalmalaryla bu ilemi tamamlanmasdr dedi. Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy ise Adalet Bakanl ile 24 Ekim 2019da imzalanan protokol kapsamnda halk kütüphaneleri araclyla cezaevlerine kitap ve eitim destei vermeye baladklarn hatrlatt.

Ana Sayfaya Git