Ceza infaz kurumlarına kütüphane yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, ceza infaz kurumlarında kütüphane kurulması için çalışma başlatıldı.

Ceza infaz kurumlarına kütüphane yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından Milli Kütüphanede 'Adalet Bakanlığı Cezaevleri Kütüphane Protokolü' imzalandı. Bakan Gül, infaz rejiminin temel amacının insanları topluma yeniden kazandırmak olduğunu belirterek, ıslahın infaz politikasının temelini oluşturduğunu söyledi.

CEZAEVLERİNDE KÜTÜPHANE

 Bakan Gül, bakanlığın bu alanda yaptığı çalışmaların özünde insana verilen değerin var olduğunu söyleyerek, "Ceza infaz kurumlarındaki bireylerin eğitimi ve iyileştirme çalışmaları, onların yeniden aile ve topluma kazandırılması önemli bir süreç olarak karşımızdadır. Hükümlü ve tutukluların cezaevlerinde de devlete emanet olduklarına karar vermeliyiz. Bu sadece cezaevinde belli süre yatma ile değil cezaevinde kaldığı sürece eğitim, kültür faaliyetleriyle orada yapılacak tüm rehabilitasyon çalışmalarıyla bu işlemi tamamlanmasıdır" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Adalet Bakanlığı ile 24 Ekim 2019'da imzalanan protokol kapsamında halk kütüphaneleri aracılığıyla cezaevlerine kitap ve eğitim desteği vermeye başladıklarını hatırlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz