CHP Çınar’da darmadağın!

Çınar’da CHP’li Belediye Başkan adayı adaylıktan çekilirken, İlçe Teşkilatı istifa etti. Kaya ve ilçe yönetimi Ak Parti’ye geçti.

Haberler 10.03.2024 - 22:53 Son Güncelleme : 10.03.2024 - 22:53

Diyarbakırın çınar ilçesinde CHPde şok gelişmeler yaşandı. Bir süredir Parti merkezi ve İl Yönetimiyle anlaşmazlıklar yaşayan CHPnin belediye başkan adayı Halit Kaya adaylıktan çekilirken, İlçe Başkanı Behçet Kaya da istifa etti. Kaya ile ilçe Başkanı istifalarının ardından AK Partiye geçit yaptılar.

çınar ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde CHPden belediye başkan adayı olan Halit Kaya önceki gün şok bir kararla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Kayanın çekilme kararının ardından, İlçe Başkanı olan akrabası Behçet Kayada İlçe Teşkilatıyla birlikte, istifa ettiğini açıkladı.

çınarda adeta darmadağın hale gelen CHPden istifa eden ve istifa dilekçelerini partiye gönderen İlçe Belediye Başkan Adayı Halit Kaya ve İlçe Başkanı Behçet Kaya, önceki gün toplu şekide AK Partiye geçtiklerini duyurdu.

İlçe Başkanı Behçet Kaya kısa bir açıklamada bulunarak, Resmi olarak CHP İl Başkanlığına 3 gün önce istifamı sundum dedi. Belediye Başkan adayı Halit Kaya ise istifa ettiğini ve resmi olarak istifasını CHP İl Başkanlığına sunacağını söyledi. CHP İl Başkanlığından edinilen bilgiye göre ise sadece İlçe Başkanı Behçet Kayanın istifa dilekçesini 3 gün önce sunduğu, belediye başkan adayı ile ilgili bir istifa dilekçesinin İl yönetimine henüz ulaşmadığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git