CHP Çınar’da darmadağın!

Çınar’da CHP’li Belediye Başkan adayı adaylıktan çekilirken, İlçe Teşkilatı istifa etti. Kaya ve ilçe yönetimi Ak Parti’ye geçti.

CHP Çınar’da darmadağın!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde CHP’de şok gelişmeler yaşandı. Bir süredir Parti merkezi ve İl Yönetimiyle anlaşmazlıklar yaşayan CHP'nin belediye başkan adayı Halit Kaya adaylıktan çekilirken, İlçe Başkanı Behçet Kaya da istifa etti. Kaya ile ilçe Başkanı istifalarının ardından AK Parti'ye geçit yaptılar.

Çınar ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkan adayı olan Halit Kaya önceki gün şok bir kararla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Kaya’nın çekilme kararının ardından, İlçe Başkanı olan akrabası Behçet Kaya’da İlçe Teşkilatıyla birlikte, istifa ettiğini açıkladı.

Çınar’da adeta darmadağın hale gelen CHP’den istifa eden ve istifa dilekçelerini partiye gönderen İlçe Belediye Başkan Adayı Halit Kaya ve İlçe Başkanı Behçet Kaya, önceki gün toplu şekide AK Parti'ye geçtiklerini duyurdu.

İlçe Başkanı Behçet Kaya kısa bir açıklamada bulunarak, "Resmi olarak CHP İl Başkanlığına 3 gün önce istifamı sundum" dedi.  Belediye Başkan adayı Halit Kaya ise istifa ettiğini ve resmi olarak istifasını CHP İl Başkanlığı'na sunacağını söyledi. CHP İl Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre ise sadece İlçe Başkanı Behçet Kaya'nın istifa dilekçesini 3 gün önce sunduğu, belediye başkan adayı ile ilgili bir istifa dilekçesinin İl yönetimine henüz ulaşmadığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz