CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Mursi'nin gizlice defnedilmesini doğru bulmuyorum

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muhammed Mursi'nin cenazesinin defnine ilişkin, "Gizli, acele, sadece ailesine haber verilerek defin işlemleri yapıldı. Bunu doğru bulmadığımı ifade etmek isterim." dedi.

Haberler 19.06.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin TBMM Grup Toplantsnda konutu.

Klçdarolu, burada yapt konumada, parlamentodaki gruplarnn arlkl olarak stanbulda olduunu, milletvekilleriyle il ve ilçe bakanlarnn yerel seçim için çaltn söyledi. Verilen mücadelenin demokrasi, hakk geri alma mücadelesi olduunu ifade eden Klçdarolu, stanbullularn sanda gidip bozulan adalet terazisini yeniden düzelteceini belirtti.

Muhammed Mursinin cenazesi defnedildi

Kemal Klçdarolu, iddete, darbelere kar olduklarn, demokrasiden, insan haklarndan yana olduklarn belirterek, bütün bunlarn, demokrasinin güçlenmesi için olmazsa olmazlar olduunu söyledi.

Msrn demokratik yollarla seçilmi ilk Cumhurbakan Muhammed Mursinin mahkeme salonunda hayatn kaybetmesine deinen Klçdarolu, Mursinin bir darbeyle devrildiini ve idamla yarglandn anmsatt.

Msrda darbeye kar çktklarn ifade eden Klçdarolu, büyükelçilik yapm milletvekilleri Osman Korutürk ve Faruk Loolunu Msra göndererek, siyasi idamlara bavurulmamasn söylemelerini istediini anlatt. Klçdarolu, siyaseten bir insann idamnn doru olmadn, siyasi idamlar sonunda nasl toplum çkt görmek isteniyorsa Türkiye Cumhuriyeti tarihine baklmas gerektiini, siyasi idamlarn toplumun vicdannda derin yaralar açtn, derin travmalara yol açtn söylediklerinin altn çizdi.

Mursiye Allahtan rahmet dileyen Klçdarolu, Gönül isterdi ki Mursi, bir cumhurbakan çerçevesinde bir törenle defnedilsin. Gizli, acele, sadece ailesine haber verilerek, süratle defin ilemleri yapld. Bunu demokrasi kültürümüz açsndan da inançlarmz, ahlak açsndan da doru bulmadm ifade etmek istiyorum. Mursi ile dünyamz, siyasi dünyalarmz da çok farklyd. Ankaraya ziyarete geldiinde, kendisi beni kabul etmiti, ksa bir süre görüme imkan domutu. dedi.

Bir ülkede ksa sürede de olsa cumhurbakanl yapan birine sayg duymalar gerektiini belirten Klçdarolu, adaletin de bunu öngördüünü anlatt.

Kbrs politikasnn deimesi gerekir

D politikann milli olmas gerektiini defalarca söylediini anmsatan Klçdarolu, Türkiyenin çkarlarn iktidarn ve muhalefetin ortak savunmas gerektiinin altn çizdi. Klçdarolu, yurtta bar, dünyada barn artk evrensel bir söz haline geldiini ifade ederek, kendilerinin de bu çizgiden hiç ayrlmamalar gerektiini dile getirdi.

Komu ülkelerle ilikilerin önemli olduuna iaret eden Klçdarolu, 1974 Kbrs Bar Harekatnn d politikada attklar en önemli admlardan biri olduunu, bütün vatandalarn huzur içinde yaadn söyledi. Klçdarolu, Kbrs politikasnn artk deimesi, yeni bir sürecin, hamlenin atlmas gerektiini savunarak, Eer bu yaplmazsa ileride çok daha büyük sorunlarla kar karya kalacaz. KKTC devletinin artk tannmas lazm. Türkiyenin yeni bir siyaseti, yeni bir hamleyi sürdürmesi gerekir. dedi.

Bamza bu belay açtn

Türkiyede 3,5 milyon Suriyeli olduunu, bu saynn her ay arttn, baz illerde oradaki nüfustan daha fazla olduunu belirten Klçdarolu, unlar kaydetti:

Sen kalktn bamza bu belay açtn, bir de 35 milyar dolar Suriyeliler için para harcadn söyledin. Millet açlktan kvrlyor, 35 milyar dolar. Benim gencecik, filinta gibi evlatlarm Suriyede ehit olacak, onlarn gençleri bizim tatillerde denize girecekler, tatil yapacaklar, elenecekler. Vicdan var kardeim. Bunu söylediimde de kzacak; Suriyelilere düman msn? Hayr efendim ben kimseye düman deilim. Türkiyeyi bu hale kimler getirdi onu sorgulamak istiyorum.

Ana Sayfaya Git