CHP, Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili araştırma komisyonu istedi

CHP, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili, araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.

Haberler 24.04.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoçun imzas ile TBMM Bakanlna sunulan önergede; ehit cenazesi srasnda CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ve beraberindeki milletvekillerine yaplan saldr hatrlatld. Hakkarinin çukurca ilçesinde teröristlerle girdii çatmada ehit düen Sözlemeli Er Yener Krkcnn, geçen pazar günü, Ankarann çubuk ilçesine bal Akkuzulu Mahallesindeki cenaze töreninde CHP Lideri Kemal Klçdaroluna yönelik tal, sopal ve bçakl bir linç giriimi gerçekletirildiine dikkat çekilen önergede, Bu linç giriimi ve törene katlan TBMM Bakanvekili Levent Gök, Genel Bakan Yardmclar Yldrm Kaya ve Bülent Kuolu, Ankara Milletvekili Murat Emir ve dier CHPlilere yaplan saldrlarn önceden planlanm olduu, olaylarn geliimi ve bata çileri Bakan olmak üzere baz yetkililerin saldrlardan sonra yaptklar açklamalardan açkça anlalmaktadr denildi.

ÖRTÜLÜ BR SUçUN GZLENMEK STEND ZLENM

Önergede, yaananlarn önceden organize edildii belirtilerek unlar kaydedildi:

Yaanan olaylar, gizli bir elin, Sayn Klçdarolunun linç edilmesi için uygun ortam salamaya çaltna iaret etmektedir. Daha önce de ehit cenazelerine katlan CHPlilere saldrlar tevik eden açklamalar yapan çileri Bakannn, linç giriiminin üzerinden 24 saat bile geçmeden saldrnn provokasyon ve organizasyon olmadn açklamas manidardr. Henüz soruturma tamamlanmadan bir bakann, suçlular korumaya yönelik olarak böyle bir açklama yapmas, örgütlü bir suçun gizlenmek istendii izlenimini vermektedir. Ayrca Bakann, Sayn Klçdarolunun cenaze törenine katlacann önceden emniyet birimlerine haber verilmediine ilikin gerçek d bir beyana bavurmas, banda bulunduu birimlerin, etkin, salkl ve tarafsz bir soruturma yapmayacana iaret etmektedir. Bakann, saldrganlar, öyle olmadklar halde, ehidimizin yaknlar, hsm, akrabas gibi gösterme gayreti de soruturmann akbetiyle ilgili endieleri artrmaktadr.

Önerge ile Klçdaroluna yönelik saldrnn tüm yönleriyle aydnlatlabilmesi, güvenlik aç ve istihbarat zafiyetinin nedenleri ile sorumlularnn tespit edilebilmesi, yönetme sorumluluu tayanlarn hedef gösteren kkrtc açklamalarnn bu olaya etkisinin belirlenebilmesi ve benzer olaylarn tekrarlanmamas için alnacak önlemlerin oluturulmas amacyla Meclis aratrmas açlmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git