CHP Kadın kollarında devir teslim: Rotamız iktidar, kotalar bize dar

Tartışmalı geçen CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı’nın ardından CHP Genel Merkezi’nde devir teslim töreni yapıldı. Eski Başkan Fatma Köse, 'küskünlük yok' derken, Aylin Nazlıaka ise kadın kotası 'bize dar' dedi.

Haberler 12.08.2020 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devir teslim töreninde Fatma Köse, Bugün yeni bir dönem, yeni bir mücadele, yeni bir yoldalk balyor. Sevgili Aylin Nazlakaya bu yürüdüü yolda baarlar dilemek istiyorum. nanyorum ki kadn örgütünün gücü, temsiliyeti ve eitlik mücadelesi ileriye gidecek. Buna inanyorum, inanmak istiyorum. Kurultaylarda bazen farkl konumalar olabilir, kurultay heyecanyla farkl eyler yaayabiliriz ama ben dört yllk kadn kollar bakanl yapm yoldanz olarak bu mücadelenin içinde her zaman var olacam bilmenizi istiyorum. Bu mücadeleyi birlikte yürüteceimizi bilmenizi istiyorum. çünkü bu kadn mücadelesi, eitlik mücadelesi,kadnn gelecek mücadelesi. Baka yerde olmak benim kitabmda yok. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu yolculukta yolunuz açk olsun diyorum. Heyetinize birlikte baarlar diliyorum dedi.

KOTALAR BZE DAR

CHP Kadn Kollar Bakanlna seçilen Aylin Nazlakada, Fatma Köse benim uzun yllardr eitlik mücadelesinde yoldalk yaptm, beraber direndiimiz, beraber mücadele ettiim bir yol arkadam. Eitlik hakk mücadelesi bir yoldur, hepimiz birlikte gerçekletiriyoruz. Hepimizin gurur duyduu CHP çats altnda gerçekletiriyoruz. Atatürkün izinde Klçdarolunun önderliinde cumhuriyeti yeniden demokrasi ile taçlandracamziktidar yürüyüünde, kadnlarla birlikte biz bu devrime imza atacaz. CHPli kadnlar, eitlik mücadelesi veren tüm kadnlarla ortaklaarak samimi çaba harcayan tüm kadnlarla birlikte yürüyerek ülkemizde bir devrimi daha gerçekletirecek ve ülkemize demokrasiyi getirecek. Demokrasi dediimiz ey katlmclktr, sadece sanda indirgenemez. Toplumun yüzde 50sini oluturan kadnlarn katlmcln salayacaz. Hayatn her alannda; ite, sosyal yaamda, siyasette, sporda, kültürde, sanatta, eitimde her alanda eit temsiliyeti teminat altna alacaz ve ilk seçimlerde partimizi iktidara getirme noktasnda kahramanlar kadnlar olacak.

Ben buna yürekten inanan Fatma yoldama bir kez daha hepiniz huzurunda teekkür etmek istiyorum. Biz bu çalmalar birlikte çoaltarak, hareket etmeyi sürdüreceiz. Bir ve beraber olma konusunda çok kararlyz. Bu konuda deneyimlerinden, birikimlerinden ihtiyacmz var. Birbirimizden öreneceimiz çok ey var. Birlikte çalmay sürdüreceiz. Rotamz iktidar, kotalar bize dar eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git