CHP Sözcüsü: İktidar sorumluluktan kaçıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüs salgın sürecinin devlet ve halk açısından bir sınav olduğunu belirterek, “İktidar sorumluluktan kaçıyor, sokağa çıkma yasağından çekinilmemeli” dedi.

Haberler 31.03.2020 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) haftalk toplantsn sonras açklama yapan CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair konutu. Tedbir almalyz, yoksa yarn çok daha ar tedbirler almak zorunda kalacamz kesin diyen Öztrak, Türkiyede salgnlar ilgili açklanan verilerin kayg verici olduunu belirtti. Öztrak, ktidar sorumluluktan kaçyor. Madem bir bilim kurulu olutu, sokaa çkma yasandan çekinilmemelidir dedi.

Devletin bir hafta yurttalara bakacak gücü yok mu? diye soran Öztrak, Ekonomi sadece bir bilim dal deildir. Kaynak ayrma bilimidir. ktidar alnganlk göstermesin konuyu hafife almasn. Uyarlar dikkate alnarak bir zahmet incelesinler diye konutu.

YAANILANLAR BR SINAV

Yaananlarn hem millet hem de devlet için bir snav olduunu dile getiren Öztrak, Bir yanda fakir fukaraya yardm kolileri hazrlamak için sosyal medyadan örgütlenen fedakar, cefakar, asil insanlar, dier yanda evinde kurularla test kitleri stoklayp bunu sosyal medyada paylaan Saray beslemelerini ve artklarn görüyoruz. Bir yanda hastaneler test kiti, doktorlar kendilerini koruyacak maske bulamazken, binlerce esnaf, küçük ve orta boy iletme kepenk indirirken, dier yanda rant için Kanal stanbul ihaleleri açanlar, millet salgndan krlrken ne olduu belirsiz vizyon projelerin peinden koanlar görüyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git