"CHP terör örgütü ile ilişkili siyasetçilere sahip çıkıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Diyarbakır'da annelerimiz çocukları için mücadele veriyor. HDP ve PKK'dan hesap soruyor. Böyle bir dönem içerisinde CHP ise terör örgütünü kınayamıyor ve terör örgütü ile ilişkili siyasetçilere sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Haberler 11.09.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Da, zmir Büyükehir Belediye Meclisinde Karabalardaki orman yangnyla ilgili PKKnn knanmasna ilikin verilen önergenin CHPnin oylaryla reddedilmesine ilikin yazl açklama yapt.

zmirde çkan orman yangnlaryla ilgili olarak PKKnn knanmasna ilikin verilen önergenin reddedilmesini eletiren Da, Orman yangn gibi toplumun tüm kesimlerinin ortak tavr almas gereken bir mesele de bile gördük ki CHPli siyasetçiler siyasi bir çkar elde etmek uruna zmirde gerçekleen orman yangnlarnn söndürülmesi için gösterilen olaanüstü çabalar görmezden gelmi ve süreci manipüle etmek için ellerinden geleni yapmt. deerlendirmesinde bulundu.

zmir Büyükehir Belediye Bakan Tunç Soyerin o süreçte yangnlarn söndürülmesi için hiçbir mücadele vermediini savunan Hamza Da, öyle devam etti:

Büyükehir Belediye Bakan ise o süreçte yangnlarn söndürülmesi için hiçbir mücadele vermemi, yangn bölgesinde ksa bir görüntü verip yanan alanlar imara açmayacaz eklinde gerçekten uzak ve bilgiden yoksun bir açklama yapmt. Hükümetimizin ve devlet kurumlarmzn orman yangnlarnn söndürülmesi için yapt cansiperane mücadeleyi manipüle ederek eletiren CHP, bu yangnlarn müsebbibi olan terör örgütü PKKy ise knayamad. Bu durum CHPnin geldii nokta açsndan çok vahimdir.

KURULAN TTFAKLARIN DYET

CHPnin PKKnn knanmasna ilikin önergeyi reddetmesini seçim öncesi kurulan ittifaklarn bir sonucu olarak deerlendiren Hamza Da, CHP, HDP ile kurduu ittifakn diyeti olarak terör örgütüne kar güçlü bir duru sergileyemiyor. Terörle ilikisi olduu için görevden alnan belediye bakanlarna destek oluyor, onlar ziyaret ediyor ve hatta zmirde özel misafir olarak arlyor. Bu belediye bakanlarndan birisi geçtiimiz günlerde Karaburunda bir programa katld. CHPli belediye bakanlarnn ev sahiplii yapt bu programda terörle ilikisi olduu için görevden alnan bir belediye bakanna ov yaptrld. ifadesini kulland.

CHPnin terörle ilikisi tespit edilmi kiileri merulatrma çabalarnn kabul edilemeyeceini belirten Da, yaplanlarn zmirliler nezdinde de kabul görmediini bildirdi.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Da, unlar kaydetti:

Terörle mücadelede en baarl dönemlerden biri yaanmaktadr. Bu mücadelenin bir neticesi olarak terör örgütüne kar bölge halk büyük bir duru sergilemektedir. Diyarbakrda annelerimiz çocuklar için mücadele veriyor. HDP ve PKKdan hesap soruyor. Böyle bir dönem içerisinde CHP ise terör örgütünü knayamyor ve terör örgütü ile ilikili siyasetçilere sahip çkyor. Atatürkün manevi mirasna sahip çktn iddia eden bir partinin, Atatürkün kurmu olduu Cumhuriyeti bölmek ve ykmak temel gayesi olan bir terör örgütünü içselletirip kabul etmesi ve destek çkmas samimiyetsizliin ve ikiyüzlülüün en açk göstergesidir.

Ana Sayfaya Git