CHP'de imza skandalı

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı başladı. Teması "Adalet ve Cesaret" olarak belirlenen kurultayda Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce yarışacak. Öte yandan 165 delegenin oyunu alan İnce'nin listesinde mükerrer oy tespit edildiği iddia edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesi sonrasında Muharrem İnce'nin resmen aday olduğu belirtildi.

Haberler 04.02.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin Ankara Spor Salonunda iki gün sürecek 36. Olaan Kurultay çalmalarna balad.

KOCASAKAL VE EMNAAOLU YETERL MZAYI TOPLAYAMADI

Daha önce adaylklarn açklayan Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminaaolu delegelerin yüzde 10undan imza toplayamadklar için aday olamadlar. Genel bakanlk yar Klçdarolu ve nce arasnda balad.

MUHARREM NCE: BEN TRAZ EDYORUM

Kurultayda kürsüye CHP Genel Bakan aday Yalova milletvekili Muharrem nce geldi. CHP yönetimini eletiren nce CHPde de tuzu kurular var. Bakrköy, Beikta, Kadköy (belediyeler) onlar ald m yetiyor. Erzurum, anlurfa onu ilgilendirmiyor. Snmlar 3, 5 belediyeye. Onlarn oldu mu yetiyor. Ben memnun deilim. Onun için itaat etmiyorum. Bu partide bir itaat edenler bir de memnun olmayp itiraz edenler var. Ben itiraz ediyorum. dedi.

O KURULTAYI BALARINA YIKARIM

Muharrem nce, Neden mükerrer imzalar bana yazlyor? Alg operasyonu yapmak istiyorlar. Ben kurultay aldm, benim kimsenin imzasna ihtiyacm yok. Bu bir alg operasyonudur. O kurultay balarna ykarm. Ali Cengiz oyunlar bunlar. Medyaya unu söylüyorum, akam sonuçlar görürsünüz.

700ÜN ÜZERNDE OYLA GENEL BAKAN OLACAIM

49 imza yerine 490 imza verecek babayiit var salonda. 700ün üzerinde oyla genel bakan olacam. diye konutu.

KILIçDAROLU DEVREYE GRD, NCE RESMEN ADAY OLDU

Kurultayda delegelerin 165inin imzasn alan ve CHP Genel Bakanlna aday olan Muharrem ncenin oylarnn 49unun mükerrer oy olduu iddias gündeme geldi. Divan Kurulu tarafndan ncenin oylar yeniden sayld. Bunun üzerine ncenin resmen aday olamayaca iddialar nedeniyle uzun süre tartma yaand. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun devreye girmesi sonrasnda Muharrem ncenin resmen aday olduu belirtildi.

AçILITA KILIçDAROLU KONUTU

Toplantnn açlnda konuan Klçdarolu, salonda bulunanlara hogeldiniz diyerek sözlerine balad. ki deerli yoldann aralarnda bulunamadn ifade eden Klçdarolu, bunlardan birinin eski CHP Genel Bakan Deniz Baykal olduunu anmsatt. Klçdarolu, tedavisi devam eden Baykala ifa diledi. Klçdarolu, bütün dualarnn Baykal için olduunu ifade ederek, Baykaln ksa sürede salna kavuarak CHPnin içindeki onurlu duruunu, kimliini sürdüreceini söyledi.

Klçdarolu, aralarnda bulunamayan dier bir isminin CHP stanbul Milletvekili Enis Berberolu olduuna dikkati çekti. Klçdarolu, Berberoluun, hak, hukuk ve adaletin olmad bir ülkede, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden, talimat üzerine cezaevinde siyasal esir olarak tutulduunu savundu. Klçdarolu, Bu nedenle Berberoluna, 36. Kurultaymzdan bütün kurultay üyelerinin ve katlmclarn, yol arkadalarnn selamn, sevgi ve dostluunu gönderiyorum. dedi.

Berberolunun tutuklanma gerekçesinin hiçbir belgeye dayanmadn öne süren Klçdarolu, Berberolunun, MT trlaryla ilgili bilgi, belgeyi Can Dündara verdii için gözaltna alndn, hapse mahkum edildiini, iyi hal dolaysyla 25 yla mahkum edildiini belirtti. Klçdarolu, üst mahkeme karar bozmasna ramen Berberolunun halen içeride olduunu ifade ederek öyle konutu:

Hiç kimse u gerçei unutmasn. MT trlaryla ilgili tutana tutan hakim, polis, jandarma komutan FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan hapisteler. u soruyu 80 milyonun önünde yarg camiasna soruyorum; terör örgütlerinin tuttuu tutanaktan, terör örgütlerinin bildii bir sr nasl oluyor da devlet srr oluyor? Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz sonra bunun intikam için CHPye gözda vermek için Berberolunu hapise atacaksn. Buradan açk ve net söylüyorum; istediiniz kadar bask kurun, üzerimize gelin, biz bildiimiz yoldan asla dönmeyeceiz. çünkü biz Kuvaymilliyeciyiz.

Klçdarolu, konumasnn sonunda Atatürk, smet nönü, Bülent Ecevit, hayatn kaybeden bütün partililer ve Afrin bata olmak üzere aziz topraklar için ehit düen tüm kahramanlar, Mustafa Kemalin Mehmetçikleri için salonda bulunanlar sayg duruuna davet etti.

Kemal Klçdarolu, sayg duruu ve stiklal Marnn, her toplantlarnn olmazsa olmaz olduunu dile getirdi. Açl konumas srasnda stanbul il örgütünce üzerinde Klçdarolunun fotoraf bulunan büyük boy bir pankart açld.

ADALET FLM

Kurultayda, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Ankaradan stanbula gerçekletirdii adalet yürüyüünü konu alan Adalet filmi gösterildi. Filmin sonunda Hak, hukuk, adalet sloganlar atld.

Salonda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn, Ey Klçdarolu sözlerinin eliinde, Tutuklu gazetecilere özgürlük, Adalet güne gibi doacak, Hukuk bizimle birlikte gelecek, Yine, yeniden Cumhuriyet, Basn özgürlüünde kara listedeyiz, Kadn-erkek eitliinde Avrupa sonuncusuyuz, Avrupada i kazalarnda birinci ülkeyiz, Tarmda saman ithal eden bir ülkeyiz, Geçmediimiz köprülere para ödeyen tek ülkeyiz, Dünyann en pahal benzinini kullanan ülkeyiz spotlarnn yer ald sinevizyon gösterisi sunuldu.

DVAN BAKANLIINA BÜYÜKEREN SEçLD

Klçdarolu, kürsüdeki selamlama konumasnn ardndan Büyükerenin Divan Bakanlna önerildiini açklad. Daha sonra kurultayn onayna sunulan Büyükeren oy birlii ile Divan Bakan oldu.

Vatan savunmasnda ehit düen askerlere rahmet, yarallara ifa dileyen Büyükeren, tedavi gören eski CHP Genel Bakan Deniz Baykala da geçmi olsun dileinde bulundu.

Kurultayn, CHPlilere büyük görevler yüklediini belirten Büyükeren, yaplacak çalmalarn ülkenin ve milletin içinde bulunduu alaca karanlktan çkabilmesi için önem tadn vurgulad. CHPnin kuruluundan bu yana Türkiyenin tarihindeki yerine iaret eden bir konuma yapan Büyükeren, parlamenter sistemin önemini vurgulad.

Divan Bakan Büyükeren, cezaevinde bulunan CHP stanbul Milletvekili Enis Berberolu tarafndan kurultaya gönderilen mesaj okudu. Berberolu, mesajnda kurultayn baarl geçmesi dileinde bulunurken, kendisine gösterilen teveccühe de teekkür etti.

Bakanlk Divannn kurultay boyunca tam bir tarafszlk içinde demokratik kurullara uygun, adaletli bir tutum içinde olacann altn çizen Büyükeren, baar dileinde bulundu.

çALIMA VE HSAP RAPORLARI

Ankara Spor Salonunda yaplan kurultayda, çalma ve hesap raporlar üzerinde yaklak 25 kii söz ald. Daha sonra yeterlilik önergesi verilerek konumalar tamamland.

Kurultay sonuç bildirgesinin okunmasnn ardndan sonuç bildirgesi üzerinde baz milletvekilleri söz ald.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, partide bir yönetim sorunu olduunu savundu.

CHP zmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise olaanüstü bir dönemden geçtiklerini, olaanüstü dönemlerin, olaanüstü siyasetleri gerektirdiini ifade etti. Böke, sadece genel bakan ve parti meclisi üyelerini seçmeyeceklerini, Türkiyeyi karanlktan kurtaracak siyasi yol haritalarn belirleyeceklerini, kurucu bir siyasi iradenin ve umudun hikayesini yazacaklarn belirtti. Böke, Atatürkü sloganlara hapseden deil, devrimlerini yaatan bir anlayla gelecei kurabileceklerini ifade etti.

Kurultayda partinin çalma ve hesap raporlar görüülerek ibra edildi.

Ana Sayfaya Git