CHP'den 'akrabalar belediye şirketinde çalışamasın' teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu talimat verdi: Belediye yönetimi ve şirketlerde, başkanın birinci derece yakınlarının çalıştırılmaması için kanun teklifi hazırlanıyor.

Haberler 30.07.2019 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, Mecliste düzenlenen basn toplantsnda CHPli baz belediyelerde de gündeme gelen akraba atamalaryla ilgili konutu. Özel, CHPli belediyelerle ilgili iddialar karsnda tavizsiz bir tutum içinde olduklarn, iddialarn hemen incelenip gereinin yapldn belirtti.

Teklifi önümüzdeki günlerde Meclise sunacaklarn belirten Özel, Hiçbir belediye bakannn CHP olarak yerel yöneticilerin birinci derece yaknlarnn belediyelerde, itiraklarinde, irketlerde görevlendirilmemesi, bu konuda kendilerinin belediyelerden ayrca maa huzur hakk almamalar noktasnda bir kanun teklifi hazrlyoruz. Önümüzdeki günlerde Meclis Bakanlna sunacaz. Bu kanun teklifinin AK Parti ve küçük orta tarafndan nasl deerlendirileceini göreceiz. CHP olarak bu konuda tavizimiz yok. Hiçbir belediye bakannn bunu yapmasn ho görmüyoruz ve izin vermiyoruz. Ama gelin bunu kanuna koyalm hiçbirimiz yapmayalm dedi.

Bu ülkeyi yöneten kiinin birinci derece yaknn ekonominin bana koyduunu söyleyen Özel, Bir siyasi etik varsa bu sadece ilçe belediye bakann m balar? diye sordu.

BELEDYE BAKANINA HUZUR HAKKI DA VERLMEYECEK

Kanun teklifinin CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun talimatyla hazrlandn belirten Özel grup danmanlarnn çalmaya baladn belirterek içerikle ilgili u bilgileri verdi: Birinci derece yaknlar belediyelerde, irketlerde ve itiraklarde göreve getirilemeyecek. Ürettikleri i ve hizmetlerden dolay herhangi bir ücret alamayacaklar. Ancak bunun ikinci derece yaknlar da kapsayacak bir çerçevesi olmas gerektiini öngörüyoruz. çok özel durumlarda bir teknik personelin ikinci derece yakn olmas bir zafiyet yaratr m ona bakyor arkadalar. Ama CHP olarak biz belediye bakanlarmzn birinci derece yaknlarnn asla bu ilere girmemesi gerektiini söylüyoruz. Ayrca belediye bakanlar belediye irketlerinin yönetimlerinde yer alyorlar ve bundan kaynakl da huzur hakk alyorlar. Bu da ikinci maa demek. kinci maa da yasaklayacaz. Baz irketlerde yönetim kurulu bakan belediye bakan deniliyor. Bu görevi sürdürmesi gereken belediye bakannn huzur hakk ikinci maa kesinlikle yasaklayacaz.

Ana Sayfaya Git