CHP’den altılı masa ve ittifak açıklaması…

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan'ın "Demokrasi ve Atılım Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır" açıklamasıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "Bu soruyu soranlara, sorduranlara, Bilal'e anlatır gibi anlatayım: Partilerin kendi logolarıyla seçime girmeleri ittifaka engel olmaz."

Haberler 30.04.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine dair düzenledii basn toplantsnda açklamalarda bulundu.

BU NE PERHZ BU NE LAHANA TURUSU

Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdülaziz El Suudun daveti üzerine iki günlüüne ülkeye giden Cumhurbakan ve AKP Genel Bakan Recep Tayyip Erdoana tepki gösteren Öztrak unlar söyledi:

Vatan satmak, Suudi Arabistandan gelen cellatlarn, ülkemizin topraklarnda gazeteci katletmesine, Suçun ilendii yer stanbul. stanbul mahkemelerinin yarglamas gerekir. Belgeleri dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Bir de bunlar yok mu edeceksiniz. Bunlar dünyay enayi zannediyor, insanlar enayi zannediyor. Bu millet enayi deil, hesab sormasn bilir deyip, dünya lideri havas bastktan sonra, hatalar sonucunda dolara sknca, dosyay Suudi Arabistana satmakla olur. Dosyay hem gösterdiniz, hem de verdiniz. imdi enayi kim oldu?

Vatan satmak, Dik duracaz, diklemeyeceiz, biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda ve secdede eiliriz deyip, paraya sktktan sonra, katil dediklerinin huzurunda böyle eilip bükülmekle olur. Vatan satmak, daha düne kadar katil diye suçladklarnn boynuna, birkaç milyar dolar için böyle sarlmakla olur. Türkiyede hiçbir zaman hiçbir Cumhurbakan, para için, dolarn yeili için, böyle çaresiz bir duruma dümedi. çeride atp tutup, darda süngü düüren Cumhurbakanlarmz olmad.

Allah akna u fotoraflara bakn. Bu ne perhiz bu ne lahana turusu. nsan biraz sklr, biraz utanr. Tükürdüünü bu kadar rahat yalamaz. Yllarca, Allah utandrmasn diye dua ettiler, anlalan dualar kabul oldu. Artk hiçbir eyden utanmyorlar. Cemal Kakçy katledenlerle beraber, bu ülkenin itibarn da Konsolosluk bahçesine gömdüler. 128 milyar dolar tatl tatl yemenin, ite böyle ac ac sonuçlar olur.

KMSE KENDN DARI AMBARINDA ZANNETMESN

Öztrak, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi seçimlere kendi logolaryla katlacaklarn açklad. Y Parti Genel Bakan Meral Akener de Seçim yasasna dair bir adm olabilir dedi. CHP de seçime kendi logosuyla m girecek? Altl masada bir dalma söz konusu mu? sorusuna öyle yant verdi:

Bu soruyu soranlara, sorduranlara, Bilale anlatr gibi anlataym. Partilerin kendi logolaryla seçime girmeleri ittifaka engel olmaz. Baknz bundan bir önceki seçimde YSKnn bastrd pusula Bu ittifak ülkeye çada demokrasiyi getirmeye karar vermi partilerin ittifakdr. Kimse hayal görmesin. Kimse kendini dar ambarnda zannetmesin.

Ana Sayfaya Git