CHP'den "anayasa değişikliği" seferberliği

AK Parti'nin, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen 18 maddelik anayasa değişiklik teklifine karşı çıkan CHP, daha etkin bir mücadeleye hazırlanıyor.

Haberler 04.01.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öncelikli amac, teklifin TBMMden geçmemesi olan CHP, parlamentodaki milletvekillerini, söz konusu teklifin doru olmadna ikna etmeye çalyor

AK Partinin, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilen 18 maddelik anayasa deiiklik teklifine kar çkan CHP, gelecek günlerde daha etkin bir mücadeleye hazrlanyor.

CHP, Genel Kurul görümelerine en geç 10 Ocak Sal günü balanmas beklenen Anayasa deiiklii teklifine kar tepkisini, TBMMde sürdürecek.

Komisyonda söz alp, sert muhalefet yapan CHP Anayasa Komisyonu üyelerinin, Genel Kurul görümelerinde de ön saflarda yer alaca belirtiliyor.

Öncelikli amac teklifin TBMMden geçmemesi olan CHP, parlamentodaki milletvekillerini, Söz konusu teklifin doru olmadna ikna etmeye çalyor. çalmalarn, özellikle MHPli milletvekilleri üzerinde younlatran ana muhalefet partisi teklifin, Demokratik Cumhuriyeti ve hukuk devletini ortadan kaldrmaya dönük. olduunu savunuyor.

Bu kapsamda, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, bata anayasa deiiklii teklifi ile referandum ihtimaline kar yol haritasn belirlemek ve parti örgütlerinin çalmalarn deerlendirmek üzere, 7 Ocak Cumartesi günü 81 il bakann Ankarada toplayacak.

Parti genel merkezinde, kapsaml bir görü alveriinin yaplaca toplantda, sistem deiiklii konusunda vatandalarn bilgilendirilmesi için örgütlerin daha aktif çalmas üzerinde durulacak.

Klçdarolu, 8 Ocak Pazar günü ise CHP Parti Meclisi (PM) üyeleriyle olaan toplantda bir araya gelecek. Bu toplantda da Anayasa deiiklii teklifi dahil, Türkiyenin gündemine ilikin deerlendirmelerde bulunulmas bekleniyor.

- Referandum ihtimaline hazrlk

CHP, AK Partinin anayasa deiiklik teklifine kar çkma gerekçelerini halka ve milletvekillerine daha etkin anlatmak için de çalmalarn sürdürüyor.

Bu kapsamda, CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, deiiklik teklifine ilikin milletvekillerine datlmak üzere, 35 Soru 35 Cevap balkl bir çalma yapt. Milletvekillerini bu çalmayla bilgilendirmeyi amaçlayan CHP, referandum ihtimaline kar hazrlanan çeitli broürleri de otobüs duraklarnda, sokakta, metro istasyonlarnn giri ve çklarnda halka datacak.

l ve ilçe bakanlklar araclyla kitlesel basn açklamalar da yapmay planlayan parti, vatandalarla birebir temas kurmak için ev ve i yeri ziyaretleri de gerçekletirecek.

Genel Bakan Klçdarolunun da çeitli il ve ilçelere ziyaretlerde bulunarak, toplantlar düzenleyerek, deiiklie neden kar çktklarn anlatmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git