CHP’li Altay: İYİ Parti ve HDP ile Türkiye-Libya mutabakatına ret oyu verdik

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP, HDP ve İYİ Parti olarak Türkiye-Libya arasında imzalanan mutabakata ret oyu verdiklerini belirterek, “Bu felaket anlaşmaya geçit vermezler diye umut ediyorum” dedi.

Haberler 19.12.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, Mecliste düzenledii basn toplants ile gündeme dair deerlendirmelerde bulundu.

Altay, Türkiye-Libya arasnda imzalanan mutabakata ilikin konutu. Altay, Meclis Dileri Komisyonunda kabul edilen Türkiye-Libya arasndaki Güvenlik ve Askeri birlii Mutabakatna CHP, HDP ve Y Parti olarak ret oyu verdiklerini belirtti.

Ret oyu vermelerine dair birçok gerekçelerinin olduunu belirten Altay, Yllardr uluslararas anlamalar olur Meclise gelir. Biz CHP olarak yüzde 99una evet deriz. Daha önce gelen Münhasr Ekonomik Bölge Anlamas olarak bilinen Akdenizde deniz yetki alanlarnn snrlandrlmasyla ilgili metne de geçen hafta evet oyu verdik. Neden? Dou Akdenizde çkarlarmz Türkiyenin yanl d politika argümanlarndan dolay skntya dütü. Sadece bizim düse bir ey deil, KKTCnin de oradaki hak ve çkarlar skntya dütü. Biz Libya ile birlikte bir Münhasr Ekonomik Bölge Koridorunun açlmasyla KKTCnin hak ve menfaatlerini savunma noktasnda elimizi güçlendirelim istedik. Bu felaket anlamaya geçit vermezler diye umut ediyorum dedi.

BAHçEL BEKA DEDKçE AKP SEçM KAYBEDYOR

Altay, Erdoann Kanal stanbul projesiyle ilgili Montrö hatrlatmasna ilikin de Montrö ile bana bir ey verilmedi demek gaflettir ifadelerini kulland.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin beka söylemi ile ilgili ise Altay, unlar söyledi: Sa olsun Bahçeli beka dedikçe AKP seçim kaybediyor. Bekann ne olduunu herkes biliyor. MHP diye de bir parti var. Sayn Bahçeli konuunca ben AKP Genel Bakan konuuyor sanyorum. Bahçelinin geçmite Erdoan ile ilgili söylediklerini ben u anda azma almaya utanrm. Sayn Bahçeli konumaya devam etsin. Bahçeli beka dediyse, Erdoan yeni bir yenilgi alacaktr.

DKTATÖRLÜK DEYNCE KIZIYORLAR

CHPli Urla Belediyesine kayyum atanmas üzerinde duran Altay, Sahiden FETÖ ile bir irtibat, balant varsa bizim TCK ortada. Bizim kanuna saygmz var. Ama ispatlanmadan bir belediye bakann tutuklayp, kodese koyup yerine kayyum atamak... Diktatörlük deyince kzyorlar ama bunun ad diktatörlüktür. Dava daha iddianame aamasndayken mevcut belediye bakannn tutuklanmas yargnn Erdoann sopas haline geldiinin de somut bir örneidir dedi.

Ana Sayfaya Git