CHP'li Karaca: İnfaz yasasıyla çıkan faillerin denetlenmesi için ağ oluşturulmalı

CHP'li Gülizar Biçer Karaca, infaz yasasıyla cezaevinden çıkan faillerin izlenmesi ve denetlenmesi için ağ kurulması gerektiğini söyledi.

Haberler 22.04.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Yardmcs Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca, infaz yasas, koronavirüs (Covid-19) salgn ile mücadelede kadnlar ve tedbirsizliin getirdii riskleri ilikin açklamalarda bulundu.

Kadnlarn yaam tek adam azndan çkacak sözlere, vaatlere, temennilere ve koltuk kariyeristlerine teslim edilemeyecek kadar deerli diyen Karaca, infaz yasasnn ardndan cezaevinden tedbir alnmadan salverilen iddet failleri nedeniyle kadnlarn risk altnda braklmasnn devletin uluslararas sözlemelerden doan yükümlülüklerine aykr olduuna, 6284 sayl yasay etkin uygulamayanlarn cezalandrlmas gerekliliine dikkat çekti.

DDET DÖNGÜSÜNE MAHKUM EDLECEK

Bu süreçte kadnlara ulalmas, iddet maduru kadnlarn bilgilendirilmesi, periyodik olarak destek ve denetleme mekanizmasnn oluturulmas gerektiine dikkat çeken Karaca, 6284 sayl Kanun gereince kant talep edilemez iken kadnlardan konukevlerine kabul için can güvenlii tehdidi olup olmadnn kant olarak darp raporu talep edildii bilgileri geliyor. Pandemi koullarnda hastaneye gitmekten çekinen, gidemeyen gittiinde kolluk kuvvetinin elik etmedii iddet maduru kadn ne yapacak? Snma evi talebinde bulunamayacak, bulunsa geri çevrilecek, evinde iddet döngüsüne mahkm edilecek! diye belirtti.

YANLITAN DÖNÜLMEL

Bakanlk yetkililerini infaz yasasnn ardndan cezaevinden çkan failler ile ilgili olarak izleme-denetleme etkin an kurmaya, acil eylem plan oluturmaya, 6284ün etkin uygulanmasna davet eden Karaca, unlar söyledi: Eer bakanlklar kadna iddeti ana gündem yapmayacak, kargaa ve belirsizlik ortamnda topu taca atacak ise vebali boyunlarna, kadnlar iddete açk hale getirebilecek durumlara dur demeyecekse iddet nasl önlenecek? Bakanlk acilen salgn süresince kadna yönelik iddetle mücadele için bütünlüklü bir acil eylem plan açklamal ve devletin kanun ve yönetmeliklerini ihlal etme yanlndan da dönmeli.

Ana Sayfaya Git