CHP'li Öztrak: Bu sıkıntıları çözmeye çalışacaksınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Şikayette bulunan vatandaşları tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı koltuğuna oturan AK Parti Genel Başkanı’nın tehdit etme hakkı hiç yoktur. Bu iş adamları dertlerini kime anlatacak? Bu sıkıntıları çözmeye çalışacaksınız" dedi.

Haberler 18.05.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Eitim Politikalarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Yldrm Kaya ile birlikte genel merkezde ortak basn toplants düzenledi. Öztrak, ekonomideki yangnn her geçen gün büyüdüünü söyleyerek, Milletin a, ii küçüldükçe milletin sesi de yükselmeye balyor. Milletin ikayet sesleri yükseldikçe bu yangnn sorumlusu, bu iten çok rahatsz oluyor dedi.

ADAMLARI DERTLERN KME ANLATACAK?

Öztrak, 1 Nisandan sonra bir kumpasn dümesine basldn savunarak öyle dedi:

6 Maysta da kumpas stanbul seçimlerinin tekrarlanmas kararyla sona erdi. imdi 23 Hazirana kadar bir seçim sürecini yaayacaz. Yine seçim harcamalar olacak, yine iktidar ekonomiyle ilgili tedbir alma konusunda ayak sürüyecek. Bu böyle olunca da 1 Nisandan bugüne kadar reel sektörün, bu alnan karar nedeniyle üstlendii kur fark 113 milyar lira. 1 Nisandan bugüne kadar borsada irketlerin kaybettii deerin toplam 55 milyar lira. kisini toplayn neredeyse 170 milyar lira zarar var. Bu zarar i adam ediyor. adamn TÜSAD temsil ediyor. Onun da yüksek istiare bakan tedbir aln yandk diyor. Siz demediniz mi ekonominin tek sorumlusu benim diye, verin u kardeinize oylar faizi, dövizi nasl halledeceiz göreceksiniz diye. ler ne hale geldi? Bugün hazinenin en son yapt ihalenin faizi yüzde 26. 2004 ylndaki faiz bu. Bu ikayette bulunan vatandalar tehdit etmeye kimsenin hakk yoktur. Cumhurbakan koltuuna oturan AK Parti Genel Bakannn tehdit etme hakk hiç yoktur. Bu i adamlar dertlerini kime anlatacak? Bu skntlar çözmeye çalacaksnz.

GENEL BAKANIMIZ DAVET EDLMESEYD GARP OLAN BU OLURDU

Cumhurbakan Erdoan tarafndan muhalefet liderlerinin 19 Maysta Samsunda düzenlenecek törene davet edilmesiyle ilgili Öztrak, Ben bu davette hiçbir olaanüstülük atfetmiyorum. Genel Bakanmz Kemal Klçdarolu, bu ülkenin en büyük muhalefet partisinin lideridir. Burada sözünü ettiimiz bir devlet törenidir. Yine milletimizin vergileriyle yaplan bir törendir. Eer genel bakanmz bu törene davet edilmeseydi garip olan bu olurdu dedi.

CHPNN 19 MAYIS SAMSUN PROGRAMI

Genel Bakan Yardmcs Yldrm Kaya, CHPnin 19 Maysta Samsunda gerçekletirilecek programn açklad. Kaya, 19 Mays 1919un kaptann ve bugünü yaratan önderimizi, 19 Mays 2019da Samsunda, Sayn Genel Bakanmz Kemal Klçdarolu bakanlnda, MYK üyelerimiz, bölge milletvekili ve il bakanlarmz ve Türkiye genelinde her ili temsil eden gençlik kollar bakanlarmzla birlikte karlayacaz. 19 Mays sabah genel bakanmz Kemal Klçdarolu stanbuldan Samsuna hareket edecek. Saat 14.00te devlet törenleri olacak. Devlet törenine milletvekillerimiz, MYK üyelerimizle birlikte genel bakanmz katlacak. Saat 16.00da MYK üyeleri bir toplant gerçekletirecek. Saat 17.00da CHP MYKnn 100üncü yl bildirgesi parti sözcümüz Faik Öztrak tarafndan açklanacak. Daha sonra genel bakanmz Klçdarolu ve Y Parti Lideri Meral Akener, Atakum ve lkadm Belediye Bakanlarn ziyaret edecek. Saat 19.00da illerden gelen gençlik temsilcileri ile genel bakanmz bir sohbet gerçekletirecek. 19.50de ise yaklak 10 bin kiinin katlaca yeryüzü iftar sofras olacak. Saat 21.00da ise bir ramazan öleni ile programmz sona erecek dedi.

Ana Sayfaya Git