CHP'nin yeni MYK'si belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 36. Olağan Kurultayı sonrasında birlikte görev yapacağı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

Haberler 13.02.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Basn Biriminden yaplan yazl açklamaya göre, Klçdarolu, 13 olan MYK üyesi saysn 18e çkard.

Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimi ile Parti Sözcülüü görevini Bülent Tezcana veren Klçdarolu, Basnla likiler ve Kurumsal letiimden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Tuncay Özkan, Halkla likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna ise Gamze Akku lgezdiyi getirdi.

Partinin Genel Sekreterlii için Mehmet Akif Hamzaçebiyi görevlendiren Klçdarolu, Bilgi ve letiim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs olarak Onursal Adgüzeli atad.

Klçdarolunun A Takmnda, Gülizar Biçer Karaca Doa Haklarndan, Muharrem Erkek Hukuk Politikalarndan, Ünal çeviköz Kamu Diplomasisinden, Faik Öztrak Sosyal Politikalardan, Fethi Açkel ise Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs olarak yer buldu.

- Eski MYKden 9 isim bulunuyor

Partinin yeni MYKsinde eski MYKden 9 isim bulunuyor. Bu kapsamda, yeni dönemde, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Bakan Yardmcl görevini yürütecek Tezcan, Parti Sözcülüüne devam edecek.

D likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Öztürk Ylmaz, Ekonomi Politikalarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Aykut Erdodu, dari ve Mali lerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Haluk Koç, çi Sendikalar, Meslek Odalar ve Sivil Toplum Kurulularndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Veli Ababa, veren Sendikalar ve Odalardan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs çetin Osman Budak ile Yerel Yönetim Politikalarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun da mevcut görevlerini sürdürecek.

Bundan önceki MYKde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Bakan Yadmcln yürüten Lale Karabyka Eitim Politikalarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcl görevi verildi.

Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtd Örgütlenmelerden Sorumlu olan Tekin Bingöl ise yeni dönemde nsan Haklarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcl yapacak.

- 5 yeni Genel Bakan Yardmcl

Yeni yaplanmada, nsan ve Doa Haklarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcl, nsan Haklar ve Doa Haklar adyla iki ayr genel bakan yardmclna dönüürken, Kamu Diplomasisi ve Eitim Politikalar ile Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Bakan Yardmclklar ihdas edildi.

Ana Sayfaya Git