CHP'ye verdi veriştirdi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hiç kimse Sultanahmet’i kendi kimliğinden ayıramaz. Sultanahmet Camii’nde milletimiz ibadet etmeye devam edecektir. Biz, geçmişte yaşandığı gibi hiçbir caminin başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberler 16.06.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü çelik, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda gerçekletirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplants sonras önemli açklamalarda bulundu. Pençe-Kartal Operasyonu ile ilgili bilgi veren Ömer çelik, Silahl Kuvvetlerimiz, Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avain, Basyan ve Hakurktaki terör yuvalarna hava harekatn gerçekletirdi. PKK bata olmak üzere bütün terörist unsurlar hedeftir. Son derece dikkatli bir biçimde sivilleri hedef almayacak bir ekilde bu operasyonlar icra edilmektedir ifadelerini kulland.

REHAVET LE NORMALLEMENN YAN YANA YÜRÜMES MÜMKÜN DELDR

Normalleme sürecine ilikin son günlerde artan vaka saysna da deinen çelik, unlar söyledi: En büyük dümanmz rehavettir. Maske, mesafe ve temizlik konusundaki hassasiyetimizin devam etmesi gerekiyor. Normallemenin devam etmesi için maske, mesafe, temizlik üçgenine ne kadar riayet edersek elimiz o kadar güçlü olur. Rehavet ile normallemenin yan yana yürümesi mümkün deildir.

Hç KMSE SULTANAHMET KEND KMLNDEN AYIRAMAZ

CHP stanbul Milletvekili brahim Kabolunun Sultanahmet de müze olmal sözlerine tepki gösteren Ömer çelik, Sultanahmeti müze yapalm gibi bir yaklam imdiye kadar gördüümüz en slamofobik yaklamdr. Bir kiinin kendi ülkesindeki bir mabedin varlndan, orada ibadet edilmesinin, onun küresel mirasn bir parças olmas ile zt olduunu düünmesi de müthi bir entelektüel yetersizliktir. Hiç kimse Sultanahmeti kendi kimliinden ayramaz. Sultanahmet Camiinde milletimiz ibadet etmeye devam edecektir. Biz, geçmite yaand gibi hiçbir caminin baka bir amaçla kullanlmasna müsaade etmeyeceiz dedi.

SON DERECE KIKIRTICI VE AHLAK DII BR YAKLAIMDIR

çelik, konuya ilikin sözlerini öyle sürdürdü: Dün gece bir profesörün Ayasofyann cami kimliine yeniden kavumasnn AK Partinin Türkiyenin kurucu liderleriyle kavgasnn neticesi olduuna dair cümlesini duydum. Bunun kadar büyük bir utanç verici cümle olabilir mi? Geçmite alnm siyasi kararlarn ebediyen dondurulmas diye, hayatn dondurulmas diye bir ey söz konusu olabilir mi? Egemenlik hakkmz bugün bu ekilde kullanmak konusundaki tartmalarn Türkiyenin kurucu liderleriyle bir kavga olarak sunulmas kadar kkrtc, ahlak d bir yaklam olamaz. Egemenlik hakkmzn içerisinde olan, vatandamzn talebi olan, hukukun verecei karar beklediimiz bir konuda bunun Türkiyenin kurucu liderleriyle kavga gibi sunulmas son derece kkrtc ve ahlak d bir yaklamdr.

NE KMSENN PETROLÜNDE NE DE ZENGNLNDE GÖZÜMÜZ VAR

Libyadaki gelimelere de deinen çelik, Libya meselesini yakn bir ekilde takip ediyoruz. Libyadaki tek meru aktör olan Sarrac yönetimi giderek daha çok mevzi kazanmaktadr. 9 yldr devam eden bu sorunun meruiyet ve hakkaniyet temelinde çözümünü destekliyoruz. Biz, Libya halknn tamamndan yana olduumuz için Birlemi Milletlerin de onaylad meru hükümetten yanayz. Birilerinin iddia ettii gibi orada ne kimsenin petrolünde gözümüz var, ne kimsenin zenginliinde gözümüz var. Bakalarnn petrolünü ve zenginliini sömürerek kendilerine zenginlik oluturmu olanlar, sömürge geçmiiyle hala hesaplamam olanlar Türkiyeyi bu ekilde etiketlemeye çalyorlar ifadelerini kulland.

CHP Grup Bakanvekili Engin Altayn Hafter açklamalarna yönelik tepki gösteren çelik, Dünyada Hafteri seküler birisi olarak görecek tek kii herhalde CHP Grup Bakanvekilidir. Bu konularda daha iyi çalmaya ihtiyaçlar var. Nerede Türkiyenin çkar ile ilgili bir adm atlsa hemen kardaki sese kulak verme gibisinden bir yaklamn tahammül snrlarn atn söylemek isterim. Bu ekildeki yorumlar en çok Fransada çkyor. Bakyorsunuz onun aynsn tercüme edip burada siyasi argüman olarak kullanyorlar. Yani siyaset üretme konusunda cari açn Fransadaki yaklamlarla kapatlmas son derece vahim bir eydir dedi.

BUNLAR KENARDAN SEYREDYORLARDI

HDPnin yürüyüü hakknda da açklamalarda bulunan çelik, unlar söyledi: Bu tip yürüyülerin niye yapld biliniyor. Bar, demokrasi kelimesinin bu kadar istismar edildii baka bir siyasi mekanizma görülmemitir. Dilimiz için, kimliimiz için bu yürüyüü yapyoruz demi e bakanlar. Türkiye, bu konudaki yasaklar kaldrrken dil ile ilgili, kimlik ile ilgili Kürt meselesindeki yasaklar kaldrlp mesafeler alrken bundan bahsedenlerin bu denklemin içinde hiçbir katklar yoktu. Bunlar kenardan seyrediyorlard. Burada tabii büyük bir manipülasyon söz konusudur. Kürt kimlii, dili diyen vatandalarmzn talepleri Türkiye Cumhuriyetinin demokratikleme perspektifi, hukuk perspektifi içerisinde karlanmtr. Kürt vatandalarmzn söylediklerini çalp bunu PKKnn emrine vermek isteyen, PKK için Kürt gençlerini lejyoner yapmak isteyen bir anlay ite bu bar, demokrasi kelimesini istismar etmeye devam ediyor. Nerede demokrasiye destek verecek, nerede demokratiklemeye destek verecek bir tavr ortaya koymular? Kimlik ve dil üzerindeki basklar kaldrrken karmzda siyasi olarak kim varsa, bizi tehdit eden kim varsa HDP bugün onlarla i birlii yapyor. Buradaki yalan dolan gerçek bir ekilde görmek lazm. Kürt gençleri için o dadaki zulüm mekanizmasn bir ideal olarak göstermekten baka ortaya koyduklar bir perspektif var m? Türkiyede ne zaman demokratikleme konusunda makul bir adm atlmaya çallsa zehirliyorlar.

Ana Sayfaya Git