Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu. Erdoğan, "Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir.

Haberler 23.10.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölmeye çalanlarn üzerine hep beraber bizler de Gabarda, Tendürekte, Cudide, Bestler-Derelerde, Kandilde F-16 olur oraya doru gideriz. Nerede nasl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece anszn vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artk yok geçti o iler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza sayg duyduklar sürece biz de onlara sayg duyarz. Aksi takdirde kusura bakmasnlar dedi.

GENçLNZ ÖLDÜRMEYN. BR GÜNÜNÜZÜ, BR SAATNZ, BR ANINIZI SAKIN BOA GEçRMEYN

Gençlere zamanlarn iyi deerlendirmeleri uyarsnda bulunan Erdoan, Siz siz olun gençliinizi öldürmeyin. Bir gününüzü, bir saatinizi, bir annz sakn boa geçirmeyin. Bizim gençlik konusunda kzl elmamz var. Biz kalbi selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani imanna, inancna, maneviyatna sahip bir gençlik istiyoruz. Zevki selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani sanat, kültürü, estetii ile zirvede bir gençlik istiyoruz. Akl selim bir gençlik istiyoruz. Kendinizi tek bir alanda deil bütün alanlarda gelitirmeniz gerekiyor. AK Parti gençliini böyle görmek istiyorum ifadelerini kulland.

BZLER BU YOLA KOLTUK, MAKAM SEVDASI LE DEL HZMET SEVDASI LE çIKTIK

Erdoan, Bizler bu yola koltuk, makam sevdas ile deil hizmet sevdas ile çktk. Gençlerden korkan yerini gençlere brakmak istemeyenlerden asla olmadk. Vakti saati geldiinde sizler bu görevleri devir alacaksnz. Seçme ve seçilme yan 18e indiren biz olduk. Gençliimize inandk onun için. imdi devam eden kongrelerimizde yeni görev alan arkadalarmzn önemli bir ksmnn gençlik kollarmzdan yetime olduunu hamdolsun memnuniyetle görüyorum. Ayn durum yarn belediye bakanl seçiminde, milletvekili seçiminde de olacaktr. Hiç üphesiz günü geldiinde, daha yüksek irtifa. nallah dinamik gençler daha yüksek irtifada bakacaksnz ki Cumhurbakanl makamnda da sizlerden birisi olacaktr. Sizlerin tek istedii önünüzün açlmas. Bu frsatlar çok iyi deerlendirin diye konutu.

ÖMRÜM YETTNCE, BU CAN, BU TENDE OLDUU MÜDDETçE YANINIZDA OLMAYA DA DEVAM EDECEM

Gençlere desteinin devam edeceine vurgu yapan Erdoan, Gençler, mücadeleden korkmayn kendinizi asla küçümsemeyin. Ben size güveniyorum damarlarnzda akan deli kann hakkn vereceinize inanyorum. Ömrüm yettiince, bu can, bu tende olduu müddetçe yannzda olmaya da devam edeceim. Türkiye olarak, hep nüfusumuzdaki genç orannn yüksekliiyle övünen bir ülkeyiz. Her alanda ve elbette ekonomide güçlü ve etkili olmann yolu, güçlü ve etkili gençlere sahip olmaktan geçiyor. Ülkemizdeki i gücü son 10 ylda 7 milyon 775 bin kii artmtr. Neredeyse 28 AB üyesinin toplam i gücü art kadardr dedi.

GENçLERMZDEN BEKLENTMZ MEMUR OLMAK LE DEL GRMC OLMAK LE LGLENMELERDR

Erdoan, Son 10 ylda istihdama kazandrdmz nüfus ise yaklak 6 buçuk milyondur. 3 milyon 800 kadar olan 28 AB ülkesinin toplamn çok geride brakyoruz. Son 10 ylda igücüne katlm orannda da en fazla art gösteren ülkedir. Ülkemizde i gücüne katlm oran 6 buçuk puan artarken bu rakam AB ülkelerinde yarm puanda kalmtr. Bizim ölçümüz bakalarnn nerede olduu deil kendi gençlerimizin istihdam oranlarn mümkün olan en yüksek seviyeye çkarmaktr. Sizlere de baz görevler düüyor. Mesela giriimcilik. Giriimcilik olmazsa olmazdr. Gençlerimizden beklentimiz memur olmak ile deil giriimci olmak ile ilgilenmeleridir. Giriimcilik ise baz kelimeleri ard arda sralamak deildir. stediiniz kadar inovasyon, giriimcilik ruhu, sinerji deyip durun yeterli bilgiye, çalma azmine sahip deilseniz sonuç hüsran olur ifadelerini kulland.

VAKTNZ NE OLACAK BZM HALMZ DYEREK KÖTÜMSER BR PSKOLOJ LE DEERLENDRMEYN

Gençlere tavsiyelerde bulunan Erdoan, Vaktinizi ne olacak bizim halimiz diyerek kötümser bir psikoloji ile ya da sosyal medyada öldürmek yerine kendinizi sürekli gelitirerek deerlendirin. Önemli bir ii bitirince hemen dierine koyulun. Zorluklarla karlatnzda bir daha bir daha diyerek yola devam etmelisiniz. Bize tuttuunu koparan bir gençlik lazm. O gençlii de karmda görüyorum. En az bir yabanc dil örenin. Sadece ngilizce deil mutlaka ikinci bir dili örenin diye konutu.

600 YILLIK KTAPLARIMIZA, KTABELERMZE FRANSIZ KALIRSANIZ, FRANSIZCA BLMENZ BR E YARAMAZ

Gençlere, Osmanlcay en azndan yüzünden okumasn bilmeniz gerekiyor diyerek konumasna devam eden Erdoan, Hedeflerimize sadece memleketimizde oturup kendi dilimizi konuarak ulaamayz. Gençlerimizin geri dönmek ve benliklerine sahip çkmak kaydyla dier ülkelerde bulunmalarn ve tecrübe kazanmalarn önemsiyorum. Bunun yannda Osmanlcay en azndan yüzünden okumasn bilmeniz gerekiyor. Eer siz 600 yllk kitaplarmza, belgelerimize, kitabelerimize Fransz kalrsanz, Franszca bilmeniz bir ie yaramaz. Böylesine büyük bir birikimi kullanamayan gençlerimizin arzu ettiimiz köklü ve derin duruu sergileyebilmeleri çok zordur. Finansal okur yazarln, matematiin altn çizmek istiyorum. Hangi alanda faaliyet gösterirseniz gösterin rakamlar ile aranz iyi olamazsa, nakit aklarn okuyamazsanz i hayatnda baarl olamazsnz. Toplama ve çkarmadan anlamazsanz iinizi yürütemezsiniz. Tüm bunlar hayat felsefeniz ile de yönetemezseniz, yönetilirsiniz. Biz yönetilen deil yöneten bir gençlik görmek istiyoruz. Bu aralar rakamlar ile aranz iyi tutmanz daha önemli diye konutu.

2023 KUTLAMALARI çN CDD BR HAZIRLIK YÜRÜTÜYORUZ SAHP çIKMANIZI STYORUM

Erdoan, Türkiye olarak 2023ü hem hedeflerimiz itibaryla hem de tarihe kalc bir iz brakmak için çok iyi bir ekilde deerlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla Babakan Yardmcmz Hakan çavuolunun koordinasyonunda 2023 kutlamalar için ciddi bir hazrlk yürütüyoruz. Yurt içinde ve yurt dnda pek çok faaliyeti kapsayan bu kutlamalarn, nereden geldiimizin, nerede bulunduumuzun ve nereye gittiimizin derli toplu bir muhasebesine de imkan vereceine inanyorum. Sizlerden 2023 kutlama etkinliklerine sahip çkmanz istiyorum. Fikri ve fiili katklarnz ile bu sürecin milletimize, ülkemize cumhuriyetimize yakr bir ekilde geçmesini salamanz bekliyorum açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git