Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle uyardı: Kimsenin mücadeleyi sulandırma hakkı yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kimse hukukun ve kanunların üzerinde değildir. Korona salgınıyla mücadeleyi, sulandırmaya, bunu günlük siyasetin malzemesi haline dönüştürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Haberler 03.04.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, video konferans yöntemiyle AK Partili belediye bakanlar ile görütü. Yerel seçimlerin üzerinde bir yl geçtiini hatrlatan Erdoan, belediye bakanlarna yaptklar faaliyetler nedeniyle teekkür etti. Belediyelere korona virüsü salgnna kar görevler dütüünü belirten Erdoan unlar konutu.

HAYATA DOKUNAN çALIMALAR

Mahalli idareler seçimlerinin birinci yln geride braktk. Her birinizi seçimlerde gösterdiiniz gayret ve elde ettiiniz baar için bir kez daha tebrik ediyorum. Geçtiimiz bir ylda gerçekletirdiiniz faaliyetleri mümkün olduu kadar yakndan takip etmeye çaltm. ehirlerinize yaptnz hizmetler için de ayrca teekkürlerimi sunuyorum. AK Parti belediyelerde gösterdii emsalsiz baarlaryla Türkiyenin yönetimini üstlenmi bir partidir. Bu bakmdan belediyelerimizin halkmzn günlük hayatna dokunan çalmalar ve yaptklar altyap yatrmlar bizim için çok önemlidir.

MESLEK EDNDRME KURSLARI

Özellikle içinden geçtiimiz Covid-19 hastal döneminde belediyelerimize çok daha büyük görevler düüyor. Yerel yönetimler bakanlmz salgnn balamasyla birlikte bu konuda dikkat edilecek hususlara dair sizlere gereken bilgilendirmeleri yapmt. Kamu hizmet binalar, toplu ulam araçlar, pazar yerleri, çöp toplama alanlar gibi yerlerin temizliini ve dezenfeksiyonunu aksatmadan yapmalyz. lçe belediyelerimizle ibirlii halinde cadde ve sokaklarn rutin temizlik faaliyetlerinin yürütülmesi hususunda da daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Maske, eldiven, tutum gibi temizlik malzemelerinin datmn yaygn bir ekilde sürdürmeliyiz. Meslek edindirme kurslar olan belediyelerimiz buralarda temizlik ve korunma malzemeleri üretimini kendileri yapabilirler. Halk bilgilendirmeye yönelik kurallara uymaya davet eden her türlü faaliyet kesintisiz devam ettirilmelidir.

VATANDALARIN VEBAL ÜZERNZDE

Yallarmz ve örencilerimiz bata olmak üzere evlerinden çkmamalarn istediimiz vatandalarmzn alveri, internet, kitap gibi ihtiyaçlarnn teminine yardmc olmalyz. Bilhassa isiz kald veya yetersiz gelire sahip olduu için geçim sknts yaayan vatandalarmz asla yalnz brakmamalyz. Bu konuda valiliklerimizle, kaymakamlklarmzla da ibirlii halinde olmalsnz. Evinde tencere kaynamad için gözü yal, kalbi krk, yürei daralm her vatandamzn vebali sizlerin üzerindedir. Vatandalarmzla dorudan yüz yüze iletiim içinde olan belediye personelinin maske, tulum, eldiven gibi malzemelerde en küçük bir eksiklik eksiklik yaanmamaldr.

BUGÜNLER MHNET DEL FIRSAT BLMELYZ

Bugünler gelip geçtikten sonra geride milletimize yaptmz destekler kalacaktr. Hayrla yad edilmek için bugünleri mihnet deil frsat bilip milletimizin gönül kaplarnn bize sonuna kadar açlmasn salamalyz. Milletimiz göz boyamaya çalanla halis niyetle hizmet edenin ayrmn böyle dönemlerde daha iyi yapar. AK Parti olarak bugüne kadar milletimizi hayal krklna uratmadk. nallah bu salgn döneminde de uratmayacaz.

TEDBRLER DAR GELRLLERE YÖNELK

En büyük önceliimiz vatandalarmzn geçim skntsna dümeden temel ihtiyaçlarn karlayabilmesini salayabilmektir. Aldmz tedbirlerin büyük bir bölümü dorudan dar gelirli insanlarmza destek vermeye yöneliktir. Bu çerçevede sosyal devlet ilkesi gerei ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye 1000er lira nakit yardm gerçekletiriyoruz. Faaliyetine ara veren her iletmenin çalanlarnn ücretlerinin yüzde 60 orannda ve asgari ücreti geçmeyecek ekilde ödeme yapyoruz. stihdam korumak amacyla faaliyetine ara veren iletmelerimizin telafi çalma sürelerini iki katna çkardk. letmelerimizin vergi ve sigorta ödemelerini erteledik.

SÜREC AHKAM KESENLERE GÖRE YÖNETMEDK

Korona salgnyla mücadele sadece hükümetimizin ve devletimizin deil tüm siyasi partilerin, tüm kurum ve kurulularmzn meselesidir. Bu, 83 milyonun her bir ferdini yakndan ilgilendiren hayati bir konudur. Politika ve söylemlerimizi de buna göre belirledik. inin ehli hocalarmzdan oluan Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri dorultusunda aldmz kararlar tek tek hayata geçirdik. Süreci sosyal medyada veya televizyon ekranlarnda ahkam kesenlere göre deil ülkemizin gerçeklerine ve ihtiyaçlarna göre yürüttük.

PEK çOK ÜLKEYE GÖRE Y YERDEYZ

Aldmz her karar devlet ciddiyetine uygun ekilde tüm boyutlaryla deerlendirdikten sonra milletimizle paylatk. Gerçekten tarihi bir felaketi yaadmz u dönemde hamdolsun birçok ülkeye kyasla iyi bir yerdeyiz. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Karamsarla kaplmadmz gibi rehavete de asla dümüyoruz. Panik yapmadan aklc, dengeli ve gerçekçi admlarla mücadelemizi kararllkla yürütüyoruz. Türkiye Allahn izniyle bu salgn yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha öncekiler gibi milletimiz bu badirenin üstesinden gelecektir. çünkü biz Türk milletinin ferasetine sonuna kadar güveniyoruz. Rabbimizin nusret ve inayetinin bizimle olduuna yürekten inanyoruz. Bu süreçte mücadelemizi sekteye uratacak en büyük tehdit ümitsizliktir, kararszlktr, ylgnlktr, yeise kaplmaktr. 83 milyonun arasna ayrlk virüsünü, fitne ve tefrika virüsünü bulatrmadmz sürece korona virüsüyle mücadelemiz çok daha rahat olacaktr.

KAMPANYANIN HEDEFLERNDEN BR DE BERABERLK

Bu milletin en büyük gücü birlii ve beraberliidir. 83 milyon olarak birbirimize kenetlendiimiz sürece bizi ykabilecek hiçbir engel yoktur. Bunun için her frsatta salgna kar almamz gereken tedbirleri hatrlatrken milletimizin birliine beraberliine ve kardeliine vurgu yapyoruz. Her frsatta salgna kar almamz gereken tedbirleri hatrlatrken milletimizin birliine, beraberliine ve kardeliine de vurgu yapyoruz. Pazartesi günü Biz Bize Yeteriz Türkiyem diyerek balattmz Milli Dayanma Kampanyasnn hedeflerinden biri ite budur. Balattmz yardm kampanyasnda toplanacak tutar dorudan ihtiyaç sahiplerine aktaracaz.

GAFLETTEN ÖTE BR DAVRANI

Bu kampanyalarn gayesi milletimizin fertleri arasndaki güçlü dayanmay ortaya koymaktadr. Sergiledikleri hukuksuzluk ve tehlikeli söylemlerle dayanma yerine ayrma peinde olanlara izin vermeyeceiz. Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dnda ve üstünde görenleri milletimiz de hak ettii cevap veriyor, verecektir. Hele hele 83 milyonun kader ortakln sembolize eden bir projeyi dinamitlemeye çalmak, açk söylüyorum, gafletten öte bir davrantr. Türkiyede kimse hukukun ve kanunlarn üstünde deildir. Korona salgnyla mücadeleyi sulandrmaya, günlük siyasetin malzemesi haline dönütürmeye hiç kimsenin hakk yoktur.

SYAS RANT HESABI YAPANLAR

u an vatanmzn geleceini ve milletimizin hayatn tehdit eden sinsi bir dümanla mücadele ediyoruz. Karmzdaki dümann ad korona virüsüdür. Bu düman ancak birbirimize kenetlenerek yenebiliriz. Bu tehdidin üstesinden ancak dayanmayla gelebiliriz. Gün siyasi, etnik, mezhebi tüm farkllklarmz bir tarafa brakarak ebedi ve ezeli kardeliimizi hatrlama günüdür. Böyle bir dönemde siyasi rant hesab yapanlar maeri vicdan asla unutmayacaktr. Umut vermek, güven alamak yerine karamsarlk pompalayanlar milletimiz asla affetmeyecektir. Buradan milletimizi bir kez daha bir olmaya, karde olmaya, beraber olmaya ve hep birlikte Türkiye olmaya davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git