Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lafla olmuyor ki!

ABD’nin YPG’ye silah vermesi kararının kabul edilebilir bir yanının olmadığını vurgulayan Erdoğan, “NATO’da sizinle beraber olan biziz. ‘YPG’nin Türkiye’ye zarar vermesini istemeyiz’ diyorlar. Lafla olmuyor ki!” dedi

Haberler 12.05.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kuveyt dönüü uçakta gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. PKKnn Suriyedeki kolu PYDye ABDnin silah vermesinin onaylanmasn eletiren Erdoan Bu kabul edilebilir bir ey deil dedi.

Kuveyt gezisi için Verimli bir ziyaret olduuna inanyorum diyen Erdoan Youn bir trafikle ziyaretlerimize devam edeceiz. Cuma günü bir çin ziyaretimiz olacak. Oradan ABDye geçeceiz. Sonra da Belçika seyahati var. NATO liderler zirvesi olacak. Arka arkaya bu ziyaretlerle bu ara youn bir trafii yaam olacaz diye konutu. Erdoan özetle unlar kaydetti:

PYASALARDA CANLANMA HSSEDLD

Aslnda piyasalarda canlanma kendini u anda ciddi manada hissettirdi. 21 Maysta malum kongremiz var. Bununla birlikte bu sürecin çok daha hzlanaca inancndaym. Türkiye aslnda ekonomik olarak skntlar yaayan bir ülke deil; bunlar bir anlamda dünya ekonomisinin yaad med cezir hareketi gibidir. Gelir geçer. Yeter ki sizin ayaklarnz yere salam bassn. Türkiye ekonomisi artk o geçmiteki gibi bir ekonomi deil. Küresel sermayenin de Türkiyeye giriinin arttn göreceiz.

KABUL EDLEBLR DEL

Türkiyenin kalknmasn, güçlenmesini hazmedemeyenler dünyada çok fazla. Dolaysyla bizim gerekirse her eyden önce kendi göbeimizi kendimiz kesebilmemiz lazm. Baka bunun çaresi yok. Gerektiinde önleyici tedbirleri biz kendimiz alacaz. Kendimiz alamazsak bunlar bizim için her an skntdr. PYD-YPGyi düünün, bir bakyorsunuz NATOda beraber olduumuz ülkeler bunlarla ibirlii yapyor. Bu kabul edilebilir bir ey deil. NATOda sizinle beraber olan biziz, terör örgütü beraber deil. (Ama YPG-PYDnin Türkiyeye zarar vermesini istemeyiz diyorlar). Lafla olmuyor ki! Bu, PYD ile PKK arasndaki ilikiyi tespit edememenizin alametidir. Tüm bunlar, NATO zirvesinde de tabii ki Aden Zye gündeme getireceiz, Bunlar ABD ziyaretimde konuacaz.

TÜRKYESZ KARAR VEREN BEDELN AIR ÖDÜYOR

Ortadouda Türkiyesiz bir karar verilmesi düünülemez. Eer Türkiyenin fikrine müracaat etmeden birileri karar alyorsa bunun bedelini aslnda ar ödüyorlar. Hem ekonomik hem de insan kayb olarak ödüyorlar. Bir de huzuru yok ediyorlar. u anda bölgede huzur var m? Yok. O anlayla olmaz. Bu nedenle süratle bunu halletmemiz gerekir. Suriye snrmz 911 km, Irak snrmz 350 km. Öyleyse Türkiye ile ne yapabiliriz diye düünmeleri gerekir. ABD ziyaretiniz öncesi bir ön heyet görümeler yapt. ABD konusunda beklentileriniz nedir? Nihai görüme benim yapacam görümelerdir. Sayn Bakan ile yaplacak görümeyi neticelere göre, adeta ben perev gibi görüyorum.

BEN PEREV GB GÖRÜYORUM

(Hakan Fidan, Hulusi Akar ve brahim Kalndan oluan heyetin ABDdeki temaslarnn sorulmas üzerine): Arkadalarmzla ben bugün yarn görüeceim. Bunlar ön görümeydi. Hangi ölçekte geçti, nasl geçti vs. bunlar dinledikten sonra, inallah bizim sayn Donald Trump ile yapacamz görümedir asl belirleyici olan. Dierleri bana göredir belirleyici deildir.

Sayn Bakan ile yaplacak görümenin neticelere göre, adeta ben perev gibi görüyorum. Arkadalar tabii ki dinleyeceiz ancak bizim bizzat karar verici ile yapacamz görümemiz belirleyici olacaktr.

KÜLLYEN YALAN

(CHPnin Saray CHPnin içini kartryor iddias): Orasnn ad saray deil, Külliye! Dedikleri, külliyen yalan. Bizim kendi iimiz gücümüz var. O ilerle ne yapacaz. Maalesef adresi yanl göstermi.

YOL HARTAMIZI AçIKLARIZ

(21 Maystan sonraki süreç nasl geliecek? Bakanlar deiecek mi? sorusu üzerine): Geçen de anlatmtm, domam çocua don biçilmez. Bir kere doum gerçeklesin inallah. 21inden sonra zaten her eyimizi duyacaksnz, takip edeceksiniz. Babakan olunca 100 günlük bir proje açklamtm. imdi inallah yine kongrenin ardndan da, tabii ki bir yol haritas açklarz. (Ad 100 gün mü olacak? sorusu üzerine gülerek) Benzer... Yani 100 olmaz da belki 6 ay olur...

Ana Sayfaya Git