Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik Kanunu ile ilgili olarak, "Bedelli askerlik talebi kanununu da bu hafta Meclisten geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. İnşallah hafta sonu itibariyle bunu da bitirmiş olacağız. Yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini yeni ve daha köklü bir anlayış ile ele almamız gerektiğini gösteriyor. Gereken hazırlığın ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye'yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine inşallah kavuşturmuş olacağız. Bununla birlikte milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceğimiz hem de TSK'nın insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Haberler 25.07.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Grup toplantsnda konutu. Yunanistandaki yangna deinen Erdoan, Yangn üzüntüyle örendik. htiyaç duyulmas halinde her türlü yardma hazr olduumuzu Yunan makamlarna ilettik. Ülkem ve milletim adna tüm Yunan halkna ahsm, milletim adna basal diliyoruz dedi.

KISA VADEL PROGRAMIMIZI HEMEN UYGULAMAYA GEçRECEZ

Erdoan, Ksa vadeli programmz hemen uygulamaya geçireceiz. OHALi kaldrm olmamz bu çerçevede attmz önemli bir admdr. Söz verdik sözümüzü yerine getirdik. Ne aldanan ne aldatan olacaz dedik. Bu gerçei bir kez daha uygulamaya geçirmi olduk. Terörle mücadelede ihtiyaç duyulan yeni düzenlemeler inallah Meclisimiz tatile girmeden hayata geçecek ifadelerini kulland.

MLLETMZN ASKERLKLE BAININ TÜMDEN KOPMASINI DA DORU BULMUYORUZ

Bedelli askerlik Kanunu ile ilgili olarak Erdoan, Bedelli askerlik talebi kanununu da bu hafta Meclisten geçirerek o konuda da sözümüzü tutmu olacaz. nallah hafta sonu itibariyle bunu da bitirmi olacaz. Bat ülkelerinde askerlik için personel bulunamad bir dönemde biz ylmalar önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çkarmak zorunda kalyoruz. Bu durum askerlik meselesini yeni ve daha köklü bir anlay ile ele almamz gerektiini gösteriyor. Gereken hazrln ve planlamalarn yaplmasnn ardndan Türkiyeyi bir daha bedelli kanunlarna ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine inallah kavuturmu olacaz. Snrlarmz içinde ve dnda gerçekletirdiimiz operasyonlar yükümlüler eliyle yapma imkanmzn kalmad açktr. Bununla birlikte milletimizin askerlikle bann tümden kopmasn da doru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandalarmza temel askerlik eitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceimiz hem de TSKnn insan gücünü uzmanla dayal hale getireceimiz bir sistem üzerinde çalyoruz diye konutu.

HTYAç DUYULAN HER ZAMAN OHAL LAN ETME YETKMZ VARDIR

OHALe ilikin Erdoan, htiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belirli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardr. Hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele kapsamnda çkard kanunlar nedeniyle eletirmeye hakk olamaz. Bizim için kimin ne dedii deil ülkemizin neye ihtiyac olduudur ifadelerini kulland.

TERÖRSTLERN YANINDA YER ALANLARI DA ASLA UNUTMAYACAIZ

Terörle mücadeleye deinen Erdoan, Hudutlarmzn dibinde tek bir terörist kalmayana tüm Suriyeli kardelerimiz huzur içinde evlerine dönene kadar bu ülkedeki operasyonlarmz devam edecektir. Devletimiz ve milletimiz için beka meselesi olarak gördüümüz bu konuda hiç kimse bize engel olamaz. Gerçek dostlarmz bu mücadelemizde yanmzda olanlardr. Türkiyeye yönelik böylesine açk ve büyük bir tehdide ramen teröristlerin yannda yer alanlar da asla unutmayacamz belirtmek isterim diye konutu.

HTLERN RUHU SRALN BAZI YÖNETCLER ARASINDA YENDEN HORTLAMITIR

Filistine ilikin Erdoan u ifadeleri kulland: Kukusuz bölgemizdeki en mazlum corafya Filistindir. srailin Kudüs ve Gazze bata olmak üzere Filistin corafyasnda gerçekletirdii saldrlar tam anlamyla bir insanlk suçudur. Suçlar olmayan sivil Filistinlilerin üzerine tank topu, füzesi, keskin niancs ile giden srail terör devleti olduunu bir kez daha gösterdi. Ortada bir sava yoktur. ortada sadece srail yönetiminin Filistinlilere yönelik saldrlar ve uygulad insanlk d vahet vardr. srail parlamentosunda kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanunu bu ülkenin gerçek niyetini tüm açklyla ortaya koymutur. Gasp ettii topraklar yerleim yeri ad ile masumlatrmaya çalan srail, bu kanun ile yapt hrszla kendince bir klf icat etmitir. Bu düzenleme srailin dünyadaki, en Siyonist, en faist, en rkç devlet olduunun hiçbir üpheye yer vermeyecek ekilde ispatdr. Dünyay büyük bir felakete sürükleyen Hitlerin ruhu srailin baz yöneticileri arasnda yeniden hortlamtr. srail Cumhurbakannn da isabetle ifade ettii gibi bu, dünya Yahudilerine bir anavatan sunmaktan ziyade tüm Yahudileri tehlikeye atan bir admdr. Bu durumda srailin att bu admla kalmayaca kendi dini defanslar gerei bölgeyi ve tüm dünyay kana, atee, acya boacan varsaymamz gerekiyor. Türkiye olarak bu uygulamalara kar çkmay ve Filistinlilerin yannda yer almay sürdüreceiz. Filistin halknn yannda olmay sürdüreceiz. slam dünyasn, Hristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumlar, sivil toplum kurulularn, medya mensuplarn sraile kar harekete geçmeye davet ediyoruz.

EKONOMK BR HANçERN DE SIRMITIMIZA SAPLANMAYA çALIILMASININ SEBEB BUDUR

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Bilhassa son 5 ylda maruz kaldmz her saldr ile birlikte ekonomik bir hançerin de srmtmza saplanmaya çallmasnn sebebi budur. Ülkemizin sadece siyasi özgürlüünü deil ekonomik özgürlüünü de korumann mücadelesini verdik. Elbette krizlerin faturasn ödedik, ödüyoruz. Kazandklarmz karsnda bu faturann bir kymeti yoktur dedi.

SZL YAKINDA TEK HANEL RAKAMLARA NDRECEZ

Ekonomi ve isizlik rakamlarna ilikin Erdoan, nallah çok yaknda ekonomik olarak çok büyük kazanmlar elde edeceiz. Ne yaparlarsa yapsnlar Türkiyenin büyümesini, gelimesini engelleyemiyorlar. Haziran sonu itibariyle yllk ihracatmz 161,5 milyar dolara ulat. lk çeyrekte yüzde 7,4lük büyüme oranyla geçtiimiz ylki seviyeyi koruduk. stihdamda 28,5 milyon kiiyle tarihi bir zirvede bulunuyoruz. gücüne katlm oranmz hzl artyor. sizlik yüzde 10lar seviyesinde. nallah yaknda bunu da tek haneli rakama indireceiz. Turizmde çok hareketli bir sezon yayoruz. Turizm gelirlerinde inallah rekor kracaz ifadelerini kulland.

BÜYÜK YATIRIMCILARIN MUHATABI ARTIK DORUDAN CUMHURBAKANLII OLACAKTIR

Erdoan, Merkez Bankas rezervlerimiz 102 milyar dolara çkarak yeniden toparlanma balad. IMFye borcumuzu 2013te sfrladk. Bizden önceki iktidarlar IMFnin kapsnda delikli kuru için para istediler. Biz bunlarn hepsini sildik süpürdük. Yeni yönetim sistemimizle ekonomide de hedeflerimize kararllkla yürüyebileceimiz zemine kavutuk. Uluslararas yatrmclar, ülkemizdeki yatrmclar tüm finans çevrelerini Türkiyenin geleceine güvenmeye davam ediyorum. Türkiyeye yatrm yapanlar yarn en çok karl çkanlar olacaktr. Devlet olarak tüm yatrmclara her türlü destei vermeye hazrz. Özel ofisler kuruyoruz. Büyük yatrmclarn muhatab artk dorudan Cumhurbakanl olacaktr ifadelerini kulland.

DER PARTLERN DURUMUNU GÖRÜYORSUNUZ DEL M BUNLAR BZE ASLA YAKIMAZ

Erdoan, Önümüzde ksa vadeli tek bir seçim takvimimiz var. 2019 Martndaki mahalli idareler seçimidir. Kongrenin ardndan seçim çalmamz balatacaz. Siyasette de erken kalkan yol alr. Biz partimizi kurduumuzdan beri her seçime ilk günkü heyecanla hazrlandmz için bu baarlar elde ettik. Baka partiler kendi iç kavgalaryla, çekimeleri, olaanüstü kongreleri ile uraabilirler bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bizden eser bekliyor. Eer milletimizin verdii mesajlar doru ekilde almaz, eksikleri düzeltmeden sanda gidersek bu bize yakmaz. u anda dier partilerin durumunu görüyorsunuz deil mi bunlar bize asla yakmaz. Bize kibir asla yakmaz. Biz tevazuyu hiçbir zaman elden brakmayacaz. Pazar günü Meclisimiz kapanyor. Ondan sonra artk arkadalarm seçim bölgelerine dönüyorlar. Martn hazrlklarna balam olacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git