Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar yaktılar, biz diktik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da '11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes' kampanyasını fidan dikerek, başlattı.

Haberler 12.11.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Bodrumda, Marmariste, zmirde, Antalyada, birçok yerde ormanlk alanlar nasl yaktklarn izledik. PKK denilen bölücü terör örgütü, onlarn yan kollar, kendileri açkladlar. Biz yaktk dediler. Onlar yaktlar, biz diktik dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Milli Aaçlandrma Gününde 11 Milyon Aaç; Bugün Fidan, Yarn Nefes kampanyas kapsamnda, Ankarada düzenlenen programa katld. Yenimahalle Batkent çakrlar mevkisindeki programda Cumhurbakan Erdoana, ei Emine Erdoan ile Kazakistan Babakan Askar Mamin de elik etti. Erdoan, ormanc kyafeti giyip, fidan dikerek, seferberlii balatt. Burada konuan Cumhurbakan Erdoan, fidan dikim alanlarn dolduranlara teekkür etti. Programn Guinness Rekorlar Kitab yetkilileri tarafndan çorumdan takip edilerek, kaytlara geçirileceini belirten Erdoan, Özellikle gençlerimizin ve çocuklarmzn kampanyaya ilgisi bu tarihin ve saatin önümüzdeki yllarda da Aaç Günü olarak deerlendirilmesi fikrini ortaya çkard. Biz de bu fikri destekledik ve 11 Kasm Milli Aaçlandrma Günü olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbakanl kararn geçtiimiz hafta imzaladk. Bundan sonra her yl milletimiz; takvimler 11 Kasm, saatler 11.11i gösterdiinde fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktr diye konutu.

ORMANLIK ALANLARI NASIL YAKTIKLARINI ZLEDK

Aaçlandrma seferberliiyle ilgili konuan Erdoan, Haftalarca sokaklar atee vermiler, esnafmzn maln, mülkünü yamalamlard. Biz ite burada aaçlandrma yapyoruz. Peki nerede o aaç diyerek ortal kartranlar? çevrecilik adna 17 yldr bize söylemediklerini brakmayanlar, hani nerede? Hiçbiri ortada yok. Dikili aaçlar yok; çünkü bunlarn derdi, aaç dikmek deil Türkiyeyi çra gibi yakmakt. te bu yaz olanlar duydunuz deil mi? Bodrumda, Marmariste, zmirde, Antalyada birçok yerde ormanlk alanlar nasl yaktklarn izledik deil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü, onlarn yan kollar, kendileri bunlar açkladlar. Biz yaktk dediler. Onlar yaktlar, biz diktik. Bunlarn derdi, çevreyi korumak deil birileri adna Türkiyeyi kuatmakt. Hamdolsun, Allahn yardm ve milletimizin desteiyle bu tuzaklarn hepsini boa çkardk. Her meselemizde olduu gibi aaçlandrma seferberliinde de milletimizle el ele, omuz omza, gönül gönüle çalyoruz. Onlar sakalmz tra ettiler ama bilin ki tra edilen sakal, daha güçlü biter. Biz onlarn kollarn kesiyoruz. O yerine gelmez dedi.

STANBULU YAANILABLR HALE GETRDK

Cumhurbakan Erdoan, 17 ylda toplam 4,5 milyar fidann toprakla buluturulduunu, orman varlnn 22,6 milyar hektara çkarldn ve erozyonla kaybedilen toprak miktarnn 500 milyon tondan 154 milyon tona düürüldüünü belirterek, unlar söyledi:

Bizim yeil sedamzn ad, cumhuriyet döneminin tamamnda yaplan aaçlandrmann 1,5 katn 17 ylda yapabilmektir. Tabiat sevgimizin ad, yanan alanlarn 40 kat kadar aaçlandrma yapabilmektir. Bizim yeil sevgimizi, aaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez. 25 yl aan hizmet müktesebatmz, bunlarn esiz örnekleriyle doludur. stanbul Büyükehir Belediye Bakan seçildiimde stanbulu, kokudan yanna varlmayan Haliçle çöplerden geçilmeyen sokaklarla su akmayan musluklarla devralmtk. Göreve geldiimizde çöp, çukur, çamur ile anlan, tam 39 insann patlayan çöplükte kaybeden bir stanbul vard. Gece gündüz çalarak, yaptmz dev yatrmlarla stanbulu tertemiz ve yaanlabilir bir ehir haline getirdik.

HZMET, BUNLARIN BÜNYESNE AIR GELR

Cumhurbakan Erdoan, atk yönetiminde stanbula ça atlattn, kendisinden sonra gelen belediye bakanlarnn da ayn anlayla hizmet ettiklerini belirterek, öyle konutu:

Braknz yaptmz hizmetleri sadece stanbulda yaptmz temel atma ve açl törenlerini tek tek saymaya kalksak günler, haftalar, aylar sürer. Birileri, bir önceki dönemde hazrlklar tamamlanan leri Biyolojik Artma Tesisi yatrmlar için, u gaflete bakn, temel atmama töreni yapyor. Bunlar, temel atma ve açl töreni gibi ilere zaten yabanclar. Ben pek temel atma törenine deil daha çok açllara giderim. Bu benim prensibim, o ayr ama bunlarn yaptna bakn, temel atmama töreni. Onun için karakterlerine uygun ekilde temel atmama töreni düzenlemiler. Ülkeye ve millete hizmet, bunlarn bünyesine ar gelir. Onun için kendilerine yakan yapmlar ve imdi vatanda orada koku balaynca sokaklara döküldü. Aslnda bu yaklamn ad stanbulu gelecekte yeniden kokuya, pislie, perianla mahkum etmektir.

5 BAKAN, 5 LDE FDAN DKT

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan srayla rnakta bulunan çileri Bakan Süleyman Soyluya, Sinopta bulunan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuka, Aksarayda bulunan Ulatrma ve Altyap Bakan Cahit Turhana, Antalyada bulunan Dileri Bakan Mevlüt çavuoluna, Konyada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varanka video konferans ile baland. Bakanlar, canl balant srasnda fidan dikti.

Cumhurbakan Erdoan, canl balantdaki Bakan Turhana, Cahitim sen evleri unutma, evleri aaçlandrmaya devam et. Refüjleri filan da aaçlandr ve imdi hemen aac dikelim, yola devam edelim dedi.

Balantda Bakan çavuoluna da seslenen Erdoan, Antalyada fidanlarmz, aaçlarmz bu zalimler yaktlar. Onun için yeniden buralar bizim yeile bürümemiz lazm, Boyamamz lazm demiyorum, dikkat et. CHPli belediyeler, çk nerede buldular? Evleri, bu yanan yerleri boyamakta buldular. Biz ise doal neyse bunu yapyoruz, yapmaya devam edeceiz dedi.

KONYADA DÜÜN PLAVI

Bakan Varank ise Cumhurbakan Erdoana, Konyadaki aaçlandrma seferberliinde düün pilav datldn söyledi. Erdoan da bunun üzerine, Konyada düün pilav acaba burada ne yapacaz? Sayn bakan, Burada temiz hava var diyor. Konyada bugün düün pilav var herhalde biz daha sonra kazasn yapacaz diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, programn sonunda Hep birlikte bu ormanlar, kularmzn yuvas olacak. Yakanlar, Allahn laneti onlarn üzerine olsun dedi.

Ana Sayfaya Git