Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen müşterinin malını nasıl vermezsin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’den gelen “S-400 alırsanız F-35’ler teslim edilmez.” açıklamalarına “Sen müşterinin malını nasıl vermezsin, bunun adı gasp olur.” diyerek tepki gösterdi.

Haberler 05.07.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ABD ile F-35 gerilimi, BM Özel Temsilcisinin PYD/YPG ile yapt anlama ve Libyada yaananlar hakknda deerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, ABDden gelen S-400 alrsanz F-35ler teslim edilmez. açklamalarna Sen müterinin maln nasl vermezsin. Biz ortak üreticiyiz. Siz bir müteri aryorsanz, bir müteri çkmsa, o müteri de ödemelerini tkr tkr yapmsa sen o müterinin maln nasl vermezsin? Bunun ad gasp olur. Biz u ana kadar da 1,4 milyar dolar ödeme yaptk. Askerlerimiz pilotlarmz bir general eliinde eitime gitti. 4 tanesini teslim ettiler, dierlerini braktlar. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Birlemi Milletler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Virginia Gambann, YPG/PYD ile çocuk savaçlar konusunda yapt anlama hakknda ise Bu asla kabul edilemez. BMnin bir terör örgütünü bu ekilde muhatap almas, masaya oturmas ve resmi bir statü tanr gibi bir anlama imzalamas en hafif ifadesiyle bir skandaldr. Bu ortada braklacak bir konu deil. ifadelerini kulland.

Erdoan, Libyada Türkiye vatandalarnn kaçrlp daha sonra serbest braklmas süreci hakknda, Orada BMnin uluslararas hukuka göre muhatab Sarractr. Biz de bugüne kadar bütün görümelerimizi Sarracn ekibiyle yaptk. Ben bugüne kadar Hafterle muhatap olmadm. Hafter u anda orada tam manasyla korsan hareket yapmt korsan konumundadr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git