Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda konuştu. İzmir'de AK Parti'nin aldığı yüzde 39'luk oy oranını hatırlatan Erdoğan, "İzmir'e, Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla getirmek istediğimiz hizmetler için bu oran yeterli olmadı. Kardeşlerim, bizim anlayışımızda seçmene küsme, darılma hele hele vatandaşı suçlama gibi bir durum asla söz konusu olamaz" dedi.

Haberler 23.11.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bilal Saygl Cami ve Külliyesinin açlnn ardndan partisinin zmir l Bakanln ziyaret etti. Parti binasnn balkonundan kalabala hitap eden Cumhurbakan Erdoan, zmirde AK Partinin ald yüzde 39luk oy orann hatrlatt. Erdoan, zmire, Büyükehir Belediyesi vastasyla getirmek istediimiz hizmetler için bu oran yeterli olmad. Kardelerim, bizim anlaymzda seçmene küsme, darlma hele hele vatanda suçlama gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Siyasette daima hesaba çekilmeden önce nefsinizi hesaba çekin anlayyla hareket eden bir hareketiz. Nefsimizi sineye çekiyor, eksiklerimizi yanllarmz telafi etmeye çalyoruz. Kardelerim, bugünlere sürekli kendimizi yenileyerek, gelitirerek geldik. Rehavete kaplma hakkmz yoktur. Herkes yorulsa bizim böyle bir lüksümüz olamaz. Herkes kzsa darlsa gücense bile biz bu ekilde asla davranamayz dedi.

ARAMIZDAK SARSILMAZ BAI ANLAYAMADILAR

AK Partiyi geçmiin kalplaryla tanmlamaya çalanlarn yanldn belirten Erdoan, Biz Ak ile çalan yorulmaz diyerek bu yolda yürüdük. Siyaseti ikbal kaps olarak deil mensubu olmaktan gurur duyduumuz milletimize hizmet vesilesi olarak görüyoruz. Tüm kardelerimize hizmet etme sorumluluumuz var. Unutmay milyonlar Türkiyeden bunu bekliyor. Milyonlar sizden, bizden bunu bekliyor. Mazlumlar, madurlar sizden, bizden bunu bekliyor. Türkiyeyi 2023 hedefleriyle 2053 ve 2071 vizyonuyla buluturmak için milletimize söz verdik. Bu hareketi günlük siyasetin kavramlarna hapsetmeye çalanlar hayal krkl yayorlar. AK Partiyi geçmiin kalplaryla tanmlamaya çalanlar yanldlar. Kavgay çkar çatmasn siyasetlerinin merkezine yerletirenler, bizim aramzdaki u muhabbeti, sarslmaz ba bir türlü anlayamadlar. Bizim gözümüzde tüm makamlar, unvanlar geçicidir, fanidir. Milletimizin kendisine hizmet etmemiz için bize verdii emanettir. te bu ana muhalefet, bu CHP bunlarn farknda deil diye konutu.

BUNLAR EDEPSZ

CHP Grup Bakan Vekili Engin Özkoçun, AK Parti Grup Bakan Vekili Özlem Zengine Genel Kurulda Bu kadna haddini bildiriniz dediini hatrlatan Erdoan, öyle konutu:

Bunlar özellikle laf geldiinde hanm kardelerimize sayg gösterdiklerini söylerler. Yalan. te parlamentoda Grup Bakan Vekilimiz Özlem kardeimize ne yaptklarn izlediniz deil mi? Gördünüz deil mi? fadeye bak Ulan u kadn susturun. imdi ben buradan sesleniyorum CHPye gönül veren hanm kardelerime sesleniyorum. Ulan u kadn susturun, böyle bir ifade kullanlabilir mi? te bunu kullanyorlar. Ben ne dedim? Bunlar edepsiz, bunlar ahlaksz. Bir hanmefendiye bu ifadeyi kullanacak kadar edepsiz, ahlaksz. Bunlar bu parlamentoda 50 civarnda kadn milletvekili olan AK Partinin bu duruunu hazmedemiyorlar. Bunlara göre kadn ne olmal? Bunlara göre kadn hizmetkar olmal. Kadn bahçvan olsun; tarlada, bahçede, oralarda domates toplasn, biber toplasn. Karlarnda bir hukukçu gördükleri zaman kuduruyorlar. Özlem hanm bir hukukçu, hazmedemiyorlar. Bunlarn içinde mühendis arkadalarmz var, doktorlar var, hazmedemiyorlar. Onlar istese de istemese de inallah AK Partinin kadnlar, bunlar aa aa iktidara yürüyorlar.

EN KÜçÜK REHAVETE FIRSAT VEREMEYZ

Cumhurbakan Erdoan, partisinin kongre sürecine girdiini hatrlatarak, tekilatlarn yenilenmesi çars yapt. Erdoan, Kardelerim, ülke genelinde 31 Mart seçim sonuçlar için deerlendirmelerimizi samimiyetle yaptk, yapyoruz. Güçlü ve zayf yanlarmz tartarak, eksiklerimizi gidererek, partimizi çok daha güçlü ekilde gelecee tamann gayreti içindeyiz. Kardelik balarmz güçlendirdiimiz, partimizi yenilediimiz taze bir ruhla yeni bir heyecanla yola revan olduumuz farkl bir görev olacaktr. zmir bu sesi verecek mi? Kongrelerimizde ortaya çkacak yeni tekilat yaplanmamz 2023- 2024 baarlarmzda kilit rol oynayacaktr. Bulunduunuz yerlerin Ömerlerini, Haticelerini bulun çkarn. Güçlü kadrolarla gelecee yürüyelim. Bunun için en küçük rehavete, ihmale, hataya frsat veremeyiz. Tpk bir kuyumcu titizliiyle adeta kl krk yararak çalyoruz. iddete ve teröre bulamad sürece her türlü görüün bamzn üzerinde yeri var dedi.

ESEDE ADAMLARINI NYE GÖNDERDN?

Terörle mücadelede kararllk vurgusu yapan Cumhurbakan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna yönelik eletirilerde bulunarak, Terörün inine girdik mi? Teröristleri adm tadm takip ediyor muyuz? Artk kaçacak delik aryorlar. Onlar kaçyor, biz kovalyoruz. zmir size sesleniyorum. Suriyede Bar Pnar Harekat ile bizim snrlarmz taciz eden teröristlere hadlerini bildirdik mi? imdi o terör koridorunu yapamadlar. Bay Kemal ne dedi? Bizim Suriyede ne iimiz var? Bay Kemal bizim Suriyede iimiz var ya da yok da senin oralarda ne iin var? Esede adamlarn niye gönderdin? Bütün bunlar söylerken bakyorsun PYD/YPG bu örgütlerle bay Kemal i tutuyor. HDP, PKKnn destei ile orada deil mi? Onlarla birlikte Ankara, stanbula neden yürüyorsun? Bir gün çk da Bu PKK terör örgütüdür de. Duydunuz mu? Demedi, diyemez. çünkü ürkektir, korkaktr, psrktr ve yalancdr diye konutu.

SPAT EDEMEZSEN çEK GT

Cumhurbakanl Külliyesinde CHPli bir isimle görütüü iddialaryla ilgili Erdoan, Son günlerde tutturdu, güya ben Külliyede bir CHPli ile görümüüm. Arkadalarm gerekli cevab verdiler. Öyle bir görüme olmad dediler. Bunu haber yapan gazeteci kayp. Bay Kemal senin hayatn yalan. Bak zmirden, milletvekili olduun ilden sesleniyorum sana. Eer yiitsen, bunu Cumhurbakanlm ortaya koyuyorum, acaba sen genel bakanln ortaya koyabiliyor musun? spat ettin ettin, edemezsen çek git; ama yapamaz. Bugüne kadar ben bunu çok denedim. Hepsi birbirini bulmu. O gazetenin köe yazar da bu kadar iddial söylüyorum. Bizim hayatmza yalan girmedi ama bunlarn hayat yalan dedi.

28 UBAT ZHNYETNN HORTLATILMASINA ZN VERMEYZ

Türkiyenin kendi iç kavgalaryla kavrulan ülke haline getirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Cumhuriyetimizi kuruluundan 10 yllar sonra demokrasiyle taçlandrmak, hamdolsun bize nasip oldu. Sadece eitimde, salkta, ulatrmada, turizmde deil hak ve özgürlükler konusunda da ülkemizi farkl noktalara tadk. Milli iradeyi hakim kldk. Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile en büyük yönetim reformunu baaryla gerçekletirdik. Hakszla, hukuksuzlua maruz kalm bir kadro olarak ayrmcla müsaade etmedik. Bölgesel milliyetçilik, rka dayal milliyetçilik yok bizde. Kürt, Türk, Laz, çerkez, Abaza, Bonak ayrm yok. Biz yaradlan Yaradandan ötürü sevdik. 40 yllk siyasi hayatmzn hiçbir döneminde inancna, dünya görüüne karmadk. Klk kyafetinden dolay hiçbir ekilde dlamadk, ötekiletirmedik. Üniversite kaplarnda baörtüsünden dolay uygulanan zulümlere biz son verdik. Kat say olarak devlet kurumlarnda kadnlara baörtüsüyle çalabilme serbestisini biz getirdik. Eski Türkiye özlemiyle yanan, tutuan baz çevrelerin çeitli kkrtmalarna ahit oluyoruz. Baörtülü 2 kz yolda yürürken biri, bir çlgnlk yapyor, baörtülü kzlarmza saldryor. Bir aratryoruz, maalesef ayn zihniyet altndan çkyor. Milletin inancyla milletin deerleriyle insanmzn tarihiyle kültürüyle kavgal bir kesimin tekrar eski alkanlklarna döndüünü görüyoruz. Sözlü ve fiili iddete dayanan bu provokasyonlara asla göz yummayz, yummayacaz. Hiç kimsenin 28 ubat zihniyetini hortlatmasna izin vermeyiz. Yeni nifak tohumlar ekilmesine tahammülümüz yok. Emniyet ve yarg kurumlarmz nefret suçlaryla ilgili annda gereken admlar atacak. Ne kadar kkrtrlarsa kkrtsnlar, Türkiyeyi kendi iç kavgalaryla kavrulan bir ülke haline getiremeyecekler.

ZMRE 70 KATRLYON LRA YATIRIM YAPTIK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti zmir l Bakanl binasnn balkonundan yapt konumada, partisinin 17 ylda zmire yapt yatrmlar da anlatt. Erdoan, partisinin görü ayrlklarna, klk kyafet farkllklarna sayg gösterdiini belirterek, unlar söyledi:

Biz sizleri Yaradandan ötürü sevmeye devam edeceiz. Ba açkm, kapalym. Bu bizim memlekettenmi asla böyle bir ayrm yok, olmayacak. Eer böyle bir ayrm yapacak olursak Allaha bunun hesabn veremeyiz. Görev alsn, almasn davaya gönül vermi herkesten akla, heyecanla çalmasn bekliyorum. Biz CHP gibi istismar siyaseti deil hizmet ve eser siyaseti yapyoruz. Biz bu mücadeleye kendimiz veya ahsi menfaatlerimiz için deil halka hizmet Hakka hizmettir diyerek, çktk. 17 ylda zmire yaptmz yatrmlar, AK Partinin millete ve memlekete bak açsnn somut örneidir. zmire 70 katrilyon lira yatrm yaptk. CHPnin buralarda yatrm izi var m? Yapmaz, yapamaz. çünkü onlarda böyle çalalm, eser üretelim böyle bir dert yok. 3 yeni devlet üniversitesi, 6 bin 665 kapasiteli yurt açtk. Birkaç yl içinde zmirin Urla, Tire, Bergama ilçelerinde 14 bin 500 kii kapasiteli 8 adet yurt daha açyoruz. zmirin dört bin yann spor tesisi ile donattk. Göztepe ve Alsancak statlarnn inasnda sona yaklayoruz. Menderes millet bahçesinin, çili millet bahçesinin proje çalmalar devam ediyor. htiyaç sahiplerine 5,5 katrilyon sosyal yardm yaptk. 35 hastaneden oluan toplam 109 salk tesisini tamamlayp, hizmete sunduk. 2 bin 60 yatak kapasiteli olan Bayrakl ehir Hastanesi ile birlikte ikinci ehir hastanesi olan Tnaztepe ehir Hastanesinin proje çalmalar devam ediyor. CHP Genel Bakan millete yaplan her hizmette olduu gibi ehir hastanelerinden de rahatsz. Milletimizin birinci snf salk hizmeti almasn CHP ve ortaklar içlerine sindiremiyorlar. stiyorlar ki millet kendi dönemlerindeki gibi kuyruklara muhtaç olsun. stiyorlar ki en basit tetkikler için bile insanlar günlerce beklesin, ilaçlarn alamasn. Sizler ve bizler için bunlar lüks görüyorlar. nsanlarn ehir hastanelerinin konforu ve rahatlyla tanmalarn istemiyorlar. Onlara ramen bunlar hizmete alacaz. CHP ve tayfas istemeseler de, insanlarmz salk hizmetleri ile buluturacaz. Hastaneye adm attnz zaman Allah bu devletten raz olsun diyeceksiniz.

ZMR SUYA BZ KAVUTURDUK

Kiraz, Dikili, Menemen, Aliaa, Seferihisar ilçelerinde 700 yatakl devlet hastanelerinin açlacan söyleyen Cumhurbakan Erdoan, zmirde kentsel dönüümle 18 bin 903 adet konut projesini hayata geçirdiklerini, 17 ylda zmire toplam 25 milyar liralk ulam yatrm yaptklarn anlatt. Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

imdi stanbul- zmir Otoyolu bitti mi? 8- 9 saat süren yolculuu 3,5 saate indirdik mi? Arabanza oturdunuz direksiyonun bana geçtiniz 3,5 saatte özgüvenle buradan stanbula gidiyor musunuz? Rabbim bizlere bu günleri de gösterdi. O ne çileydi 8-9 saat yolculuk? Emei geçenlere teekkür ediyorum. Bu otoyola bile bunlar çamur atmaya kötülemeye kalktlar. Sabuncubeli Tüneli, Konak Tünelini hizmete sunduk. Menemen- Aliaa- çandarl Otoyolunun 91 kilometresini tamamladk, 5 kilometrelik Koyundere Kava- Menemen Manisa yol ayrmn aralk ay sonunda tamamlyoruz. zmirde toplam maliyeti 2 milyar liray aan 20 projenin yapm devam ediyor. Yüksek hzl trenle ülkemizi tantrdk. Bu kapsamda 11 bin 590 kilometre uzunluundaki hatlarmz yeniledik. Yapm ylan hikayesine dönen 136 kilometrelik ZBAN belediyeden devraldk, tamamladk. Kemalpa OSB Demiryolu Balant Hattn yaptk. zmir- Ankara Yüksek Tren Hattnn yapm sürüyor. Halkapnar- Otogar arasnda 2,3 milyar maliyetle yeni metro hattn yapacaz, ihaleye çkacaz. zmir Körfez Geçiinin imar plan çalmalar devam ediyor. Selçuk- Ortaklar arasnda yeni bir demiryolu hattn programa aldk. zmir Adnan Menderes Havalimann batan aa yeniledik. 28 baraj, 8 gölet ina ettik, 14 gölet daha yapyoruz. zmir susuz muydu? Gördesi kim yapt? zmiri suya biz kavuturduk. 547 bin dekar araziyi suladk. ehrimizde iki adet endüstri bölgesi var. Sanayiye ara elaman yetitirmek için organize sanayi bölgelerine teknik liseler kuracaz. Bu okullarn makine ve teçhizatlar OSBlerin ihtiyaç duyduu ekilde kuruluyor. Okuldan mezun olan dorudan i ba yapabiliyor. Bu tür okullar zmirde faaliyet gösteriyor. Bay Kemale zmire yolu dütüü bir gün okullar ziyaret etmesini ve laf deil icraat görmesini tavsiye ediyorum. 25 ilçede 779 abone doalgaz konforu yayor. Bunlar 17 ylda zmire kazandrdmz eserlerin özetenin özetidir. Sizler zmirliler olarak bu hizmetlerin tamamn görüyorsunuz. Biz bundan sonra da sizlere hizmetkar olmaya devam edeceiz. Sizlerin destei ve duasyla zmiri 2023 hedeflerine 2071 vizyonuna kavuturacaz. Sizlerden davamza sk sahip çkmanz, kkrtmalara gelmemenizi istirham ediyorum.

Ana Sayfaya Git