Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "tarihi tören"

"Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelmesiyle başladı

Haberler 10.07.2018 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoann konuma yapt kürsünün sanda dini temsilciler ve gençler, sol tarafnda ise bilim insanlar yer ald

Konuklara, Cumhurbakanl Külliyesinin minyatürü, ay ve yldzn yer ald, üzerinde Cumhurbakanl Göreve Balama Töreni yazl turkuaz renkteki özel rozet ve bugün için darphane tarafndan özel bastrlan 1 lira hediye edildi

Törende Abhayat (yaam suyu) ismi verilen içerisinde mineralli su, mango, kavun, çubuk vanilya ile taze adaçay yapraklarnn bulunduu souk içecek ikram edildi

Cumhurbakanl Göreve Balama Töreni, yeni sistemin ilk Bakan Recep Tayyip Erdoann Cumhurbakanl Külliyesine gelmesiyle balad.

Erdoan, Meclisteki yemin töreninin ardndan Antkabiri ziyaret etti, buradan da Cumhurbakanl Göreve Balama Töreni için Külliyeye geldi.

Makam aracyla Cumhurbakanl Külliyesine gelen Erdoann konvoyuna, girite Atl Tören Birlii elik etti.

Erdoann süvari birliiyle Külliyeye girii srasnda 101 pare top at yapld. Ayn anda hava, kara komutanlklar ile Deniz Kuvvetleri Komutanlna bal Gölcükteki Kemalreis Frkateyninden de 101er pare top atld.

Erdoan ve ei Emine Erdoan araçtan indii anda Mehteran Birlii tarafndan Fetih Mar çalnd.

Erdoan, vatandalarn arasndan özel olarak hazrlanan koridordan geçerek tören alanndaki yerini ald.

Tarihi törene özel rozet ve para

Davetliler için özel rozet de hazrland. Cumhurbakanl Külliyesinin minyatürü ay ve yldzn yer ald, üzerinde Cumhurbakanl Göreve Balama Töreni yazl turkuaz renkteki rozet, konuklara hediye edildi.

Ayrca üzerinde, Cumhurbakanl Göreve Balama Töreni yazan, Cumhurbakanl Külliyesinin minyatürü ile Darphane tarafnda özel bastrlan Bakan Erdoann ismi ve imzas ile bugünün tarihinin yer ald 1 lira da konuklara datld.

Konuklar, Bakan Erdoann Meclisteki yemin törenini ve Antkabir ziyaretini tören alanna kurulan dev ekranlardan takip etti.

Cumhurbakanl Külliyesine, büyük Türk bayra ve Gazi Mustafa Kemal Atatürkün büyük portresi asld.

Konuklara yaam suyu ikram edildi

Öte yandan konuklara ikramlardan oluan kumanya paketi datld. Abhayat (yaam suyu) ismi verilen içerisinde mineralli su, mango, kavun, çubuk vanilya ile taze adaçay yapraklarnn bulunduu souk içecek ikram edildi.

Bakan Erdoan, Külliyeye gelmeden önce, Mehteran Birlii ve Cumhurbakanl Devlet Klasik Türk Müzii Korosu tarafndan baz eserler seslendirildi.

Cumhurbakanl Senfoni Orkestras, Cumhurbakanl Devlet Klasik Türk Müzii Korosu, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) Armoni Mzkasnn yan sra TSK Mehteran Takm ile TSK Tarihi Birlik de programda hazr bulundu.

Öte yandan tören gününe özel pul bastrld.

Görevli ve davetlilerle yaklak 10 bin kiinin katld törene öretmen, itfaiye eri, muhtar, esnaf, maden içisi, di hekimi gibi toplumun farkl kesimlerinden vatandalar da davet edildi.

Törene yabanc basndan youn ilgi

Törene ayrca Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asyadan soyda ve akraba topluluklarn siyasi ve dini temsilcileri de itirak etti.

Cumhurbakanl Göreve Balama Töreninde, ulusal basnn yan sra çok sayda yabanc basn mensubu da yer ald. Gazeteciler kendileri için ayrlan locadan töreni takip etti.

Erdoann konuma yapt kürsünün sanda dini temsilciler ve gençler, sol tarafnda ise bilim insanlar yer ald.

Törenin banda, Bakan Erdoann hayat hikayesinin yer ald ngilizce altyazl sinevizyon gösterisi izlendi.

Programa, yurt dndan 22 ülkenin devlet bakan katld. TBMM Geçici Bakan Durmu Ylmaz, 11. Cumhurbakan Abdullah Gül, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti Genel Bakanvekili ve TBMM Bakan Aday Binali Yldrm, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, eski TBMM Bakanlar smail Kahraman, Bülent Arnç, Köksal Toptan, Mehmet Ali ahin, eski Babakanlardan Mesut Ylmaz ile ei Berna Ylmaz, Tansu çiller, Yldrm Akbulut, MT Bakan Hakan Fidan, yüksek yarg üyeleri, Diyanet leri Bakan Ali Erba, dini cemaatlerin liderleri, eski ve yeni dönem milletvekilleri, AK Parti genel bakan yardmclar da törende hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git