Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz, inşallah 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak. Bu yeni Ayder, altyapısıyla konutlarıyla, otoparklarıyla, restoranlarıyla her şeyiyle bizim için özellikle turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak." dedi.

Haberler 17.08.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Rizenin çamlhemin ilçesine bal Ayder Yaylasnda incelemelerde bulundu. Yürüyerek, Ayder Yaylasna çkan Erdoan, selamlad vatandalarla fotoraf çektirdi.

Ayder Yaylasnda yaplan çalmalara ilikin gazetecilere açklamalarda bulunan Erdoan, Ayderde çok güzel bir gelime gördüünü söyledi.

Halkn da memnuniyetini bizzat kendilerinden dinlemek suretiyle daha da memnun olduunu vurgulayan Erdoan, Hedefimiz inallah 2022nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çkacak. Bu yeni Ayder, altyapsyla, konutlaryla, otoparklaryla, restoranlaryla hereyiyle bizim için özellikle turizmde çok ciddi bir çekim alan olacak. ifadelerini kulland.

Erdoan, havalimannn bitii ile Aydere gidi gelilerin gerek yurt içi gerek yurt d çok daha fazlalaacana iaret ederek, Bu arada kayak turizmine yönelik çalma da ilgili bakan arkadalarmzca daha önce yaplmt. Onun üzerinde de çalmalar devam ediyor. Bütün bunlarla beraber bir kollektif anlay takip edeceiz. diye konutu.

YIKIMLA KMSEY MADUR ETMEYECEZ

çalmalarda, ciddi bir mesafe alndnn altn çizen Erdoan, unlar kaydetti:

u anda üzerinde bulunduumuz altyap ksm çok ksa bir zamanda yapld. 6 ayda bitti ama daha yaplacak çok ey var. Hedefimiz 2022nin sonunda bütün buralardaki konutlardan otoparkna varncaya kadar hepsini bitirmek. Gerek iç gerekse uluslararas turizme buray açmak. Bu arada havalimanmzda bitmi olacak. Havalimannn da bitiiyle buras çok ciddi bir çekim alan haline gelecek.

Bir basn mensubunun Baba ocanda olmak nasl bir duygu? sorusuna Erdoan, Ondan daha güzeli olur mu? Allah rahmet etsin. karln verdi.

Uzungölde aplan çalmalara ilikin soru üzerine de Erdoan, u yant verdi:

Hepsi olacak inallah. Uzungöl de bizim için özellikle Trabzon bölgesinde ciddi bir çekim alanmz. Uzungöl ile ilgili çalmalar da youn ekilde devam edecek. Orada da çalmalar balad. Kaçak yaplarn ötesinde tamamyla igal. Bunlarn üzerinde srarla duruyoruz. Kimse kusura bakmasn. Bunlarn ykm muhakkak olacak. Ykmla beraber kimseyi madur etmeden buralardaki hak sahiplerine bu inaatlarn yapmyla birlikte konutsa konut, maaza ise maaza, bunun dnda otel vesaire neyse bunlarn haklarn da teslim etmekte hiçbir zaman tereddüdümüz olmayacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, daha sonra bir kafede kendisine ikram edilen kahveyi içti.

Cumhurbakan Erdoana, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharram Kasapolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Genel Bakan Yardmclar Hayati Yazc ve çidem Karaaslan ile letiim Bakan Fahrettin Altun elik etti.

Ana Sayfaya Git