Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerden yine açık ara önde çıktık

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Tarabya'daki Huber Köşkü'nde Ankara'ya hareket etmeden önce bir açıklama yaptı.

Haberler 01.04.2019 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tpk 3 Kasm 2002 seçimlerinden bu yana hep olduu gibi yine açk ara birinci parti olarak çktk. Cumhur ttifakndaki ortamz Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ittifaklar baznda da birinci olduk. dedi.

HER KAZANç VE HER KAYIP MLLETMZN TAKDRDR

Erdoan, Artk yava yava ekillenmeye balayan sonuçlara göre, ehirlerimizi yönetme sorumluluunu üstlenecek olan büyükehir, il, ilçe tüm belediye bakanlarmz, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, mahalle ve köylerimizde göreve gelen muhtarlarmz görevlerini üstlenecekler, hepsini tebrik ediyorum. Biraz sonra Ankaraya hareket edeceim ve genel merkezimizde artk geleneksel hale gelmi olan balkon konumamz yaparak, seçim sonuçlarn Ankarada deerlendireceim. Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tpk 3 Kasm 2002 seçimlerinden bu yana hep olduu gibi yine açk ara birinci parti olarak çktk. Cumhur ttifakndaki ortamz Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ittifaklar baznda da birinci olduk. AK Parti ve Cumhur ttifak açsndan kazanlan ve kaybedilen belediye bakanlklar elbette olmutur. Her kazanç ve her kayp milletimizin takdiridir. Bu da tabii demokrasinin bir gereidir. Kabullenilmesi gereken bir gerektir. Kazandmz yerlerde milletimizin gönlüne girdiimizi, kaybettiimiz yerlerde de bu konuda yeteri kadar baarl olamadmz kabul edecek, buna göre hareket tarzmz da tabii ki belirleyeceiz diye konutu.

KÜRT KARDELERMZN RADELERN, NE TERÖR ÖRGÜTÜNE NE DE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ARKALARINA ALARAK ORTAYA çIKANLARA TESLM ETMEYECEN GÖSTERMTR

Bu sonuçlar, Kürt kardelerimizin iradelerini, ne terör örgütüne ne de terör örgütünü arkalarna alarak ortaya çkanlara teslim etmeyeceini göstermitir. diyen Erdoan, özellikle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki seçim sonuçlarn çok önemli gördüünü belirtti. Seçim kampanyas boyunca birilerinin Kürt vatandalarn oylarn ipotek altna alma, iradelerine pranga vurma çabalarna hep dikkat çektiklerini belirten Erdoan, Zira dolatm Güneydou ve Dou Anadolu bölgelerinde yaptm mitinglerde bunlara çok açk net vurgu yapmtm. Bu sonuçlar Kürt kardelerimizin iradelerini, ne terör örgütüne ne de terör örgütünü arkalarna alarak ortaya çkanlara teslim etmeyeceini göstermitir. Ayn ekilde dier ehirlerimizde de arkasnda hangi pazarlklarn olduu bilinmeyen ittifaklarla milletimiz yönlendirilmeye çallmtr. Genel hatlar itibaryla sonuçlar bu çabalarn amacna ulaamadna iaret ediyor. diye konutu.

4,5 YILA YAKIN KESNTSZ BR CRAAT DÖNEM VAR

Cumhurbakan Erdoan, beka meselesi konusunda da verdikleri mesajn millet tarafndan da gayet iyi alglandn gördüünü dile getirerek, Özellikle de Güneydou, Dou ve dier illerimizdeki bütün mitinglerimde dikkat ederseniz megaboardlardan bunlar görüntülü olarak yaymladm. Milletimizin birliini, beraberliini bozarak, ülkemize diz çöktürmeye çalanlar bir kez daha hüsrana uramtr. Bu onurlu durular sebebiyle 81 vilayetimizdeki her bir vatandamza teekkür ediyorum. ifadelerini kulland. Bundan sonraki seçimlerin 2023 ylnn Haziran aynda yaplacan bildiren Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Bir baka ifadeyle önümüzde 4,5 yla yakn, kesintisiz bir icraat dönemi var. Artk sk sk seçimlerle iç içe olmayacaz. imdi hep önümüze bakacaz ve Türkiyede ekonomisiyle siyasetiyle özellikle savunma sanayisiyle yatrmlarla üretimlerle nasl megul olacaz, buna odaklanacaz ve admlarmz da buna göre atacaz. Cumhurbakan olarak ahsm yürütme görevinde, Meclisteki milletvekillerimiz yasama vazifesinde i birlii içinde ülkemizi hedeflerine ulatrmak için gece gündüz çalacaz. Bu seçimlerde seçilen belediye bakanlarmz ehirlerini 5 yl idare edecei gibi biz de görev süremiz boyunca ülkemizi yönetmeyi sürdüreceiz. Gündemimizde çok önemli bir reform program var. Türkiye olarak serbest piyasa ekonomisi kurallarndan taviz vermeden, kendi hedeflerimiz dorultusunda oluturduumuz güçlü ekonomi programn dikkatle hayata geçireceiz. Artk bizim için ekonomide reformlarn hayata geçirilecei, büyük ve güçlü Türkiye hedefine tavizsiz ekilde odaklanacamz uzun bir dönem var. Bölgemizde yaanan istikrarszlklarn ülkemizde oluturuu tehditleri, hem diplomasi kanallarn hem askeri gücümüzü kullanarak ortadan kaldrmay sürdüreceiz. Özellikle terör örgütlerine nefes aldrmadan ülkemizi ve bölgemizi bir huzur adas haline getirmek için çalmaya devam edeceiz. Küresel ve bölgesel düzeyde büyük deiimlerin yaand bir dönemde ülkemizin 2023 hedeflerine doru adm adm ilerlemesi için gece gündüz çalacaz

DAHA YÜRÜYECEK çOK YOLUMUZ VAR

Erdoan, seçim sonuçlarnn ülkeye ve ehirlere hayrl olmasn dileyerek, öyle devam etti: Özellikle Cumhur ttifak olarak çktmz bu yolda Sayn Bahçeliye ve mesai arkadalarna, birlikte çalma yürüten benim mesai arkadalarma, özellikle teekkür ediyorum. Bunun yannda tabii ki partimin bütün ilgili birimlerinde, genel merkez, il, ilçe, belde, bütün tekilatlarmzda çalan ve u ana kadar ve bu gece de tabii sabaha kadar, bu çalmalar yürüten yol arkadalarma, ahsm, partim ve milletim adna çok çok teekkür ediyorum. Yorucu bir maraton oldu. Bu yorucu maratonda hakikaten arkadalarm gece demediler, gündüz demediler bu çalmalar yürüttüler. Onun için kendilerine çok teekkür ediyorum. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Bu millete dökeceimiz çok aln terimiz var. Bu millet için, bu vatan için fedai can etmek üzere bu yola koyulduk. Ekranlar banda bizi izleyen tüm milletime kalbi ükranlarm özellikle arz ediyorum. Geceniz mübarek olsun.

Ana Sayfaya Git