Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda Kandil'e biniyoruz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla Suriye'nin Cerablus ve Afrin bölgelerinin terör örgütlerinden temizlendiğini belirterek, "Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz. Ve Münbiçli Arap kardeşlerimiz de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler. Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil'e biniyoruz" dedi.

Haberler 21.06.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, anlurfada partisince Bamyasuyu Mahallesindeki alanda düzenlenen mitinge katld. anlurfallar selamlayan Cumhurbakan Erdoan, en çok snmac barndran kentin vatandalarna teekkür ederek, Ad gibi insan da anl Urfa. brahim Halilürrahmann, Eyyüp Nebinin ehri Urfa. Daha önce enbiyalarn, evliyalarn ehri Urfa. airler, alimler, sanatçlar ehri Urfa. Bereketin, aln terinin, mücadelenin ehri Urfa. Mazlumlara kucak açan ensar ehri Urfa. Dünyaya kardelik nedir, insanlk nedir öreten Urfa. Sizleri gönülden selamlyorum Urfa. Bugün yine çok muhteemsin Urfa. Senin bu sevgin yanmzda olduu sürece bize durmak, duraksamak yok Urfa. Bugün sizler araclyla anlurfann tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardelerime selamlarm yolluyorum. Buradan, snrmzn hemen öte yanndaki Suriye topraklarndan kaçp gelen kardelerimizi selamlyorum. anlurfa, ülkemizdeki en çok snmac barndran ehrimiz. Gösterdiiniz kardelik için, ensar duruu için her birinize ayr ayr ükranlarm sunuyorum. Sizlerin zor artlarda bu fedakrl yaptnz biliyorum. nallah çou gitti, az kald dedi.

U ANDA KANDLE BNYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, Frat Kalkan ve Zeytin Dal harektlaryla Suriyenin Cerablus ve Afrin bölgelerinin terör örgütlerinden arndrlp, güvenli hale getirildiini ifade etti. Kuzey Irakn Kandil bölgesinde de PKKya yönelik operasyonlar yürütüldüünü aktaran Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti:

Kuzey Irakta bölücü örgütün belini kracak operasyonlarmz sürüyor. u anda Kandile biniyoruz. lk operasyonumuzun 20 uçakla yaptk ve 10 önemli noktay Kandilde vurduk. kincisinde yine bir operasyon ve toplant halinde Kandildeki bunlarn lider takmn hallettik.

DESTE VE YETKY VERN, BALADIIMIZ BTRELM

Cumhurbakan Erdoan, yerli güçle snr güvenli hale getirmeyi taahhüt ettiini belirterek, öyle devam etti:

Sra Urfann yan bandaki yerlere geliyor. Allahn yardm ve milletimizin desteiyle yaknda buralar da teröristlerinden arndrp, asl sahibi olan Arap, Kürt ve Türkmen kardelerimize teslim edeceiz. Böylece anlurfadaki Suriyeli kardelerimizin de evlerine dönmelerini salayacaz. te o gün geldiinde geride ne kalacak biliyor musunuz? Gelecekte tarih kitaplar ne yazacak biliyor musunuz? anlurfallarn, kardelerine nasl sahip çktklarn yazacak. Medine nedir? Sevgili Peygambere, Aleyhissalatu Vesselama ensar olan ehirdir, Mekkeden gidenlere ensar olan ehirdir. Sevgili Peygamberimiz muhacirdi deil mi? Muhacir- ensar ilikisi orada vard deil mi? Bu bize yabanc deil. Bizim, ensar olmann ne kadar önemli olduunu bilmemiz lazm.

BZ YAPIM EKBY ONLAR SE YIKIM EKB

anlurfaya AK Parti hükümetleriyle son 16 ylda yaplan yatrmlar anlatan Cumhurbakan Erdoan, anlurfaya son 16 ylda toplamda ne kadar yatrm yaptk biliyor musunuz? 43 katrilyon yatrm yaptk anlurfaya. Bunu ne CHPsi anlar ne HDPsi anlar ne dierleri anlar. Biz yapm ekibiyiz; onlar ise ykm ekibi dedi. Erdoan, yapm aamasndaki 1700 yatakl anlurfa ehir Hastanesinin dev ekrandaki görüntüsünü izletip, Biz yaparz, bizim iimiz bu. Laf deil icraat. Biz yaparz, onlar konuur. Farkmz bu. imdi bunlara 24 Haziranda gereken cevab vermeye hazr myz? Ben size inanyorum. 6 ihtisas alanndan oluan ehir hastanemizi 2021 ylnda hizmete sunmay. Bu ehirde tek bir vatandamz dahi gece yatana aç girerse, bunun vebali hepimizin üzerine olur. Hani ne diyor air, Kenar- Diclede bir kurt arsa bir koyunu, gelir de adl-i ilahi sorar Ömerden onu. Biz buna böyle bakyoruz diye konutu.

CHPL MLLETVEKL ADAYINA HIZLI TREN ELETRS

Adyamann Kahta ile anlurfann Siverek ilçesinde, Diyarbakra ulam salayan Atatürk Baraj üzerine ina edilen Nissibi Köprüsü yapldn, Karkam- Nusaybin ve enyurt- Mardin demiryolu hatlarnn tamamen yenilendiini hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, vatandalarla oylama yapt. anlurfaya hzl tren isteyip istemediklerini soran Erdoan, ardndan anlurfay hzl trenle tüm Türkiyeye balyoruz. Oy birliiyle kabul edilmitir dedi. Cumhurbakan Erdoan, CHP Sivas 1inci sra milletvekili aday Ula Karasuyu da hzl trenin göçü artraca yönündeki sözleri nedeniyle eletirirken, unlar söyledi: Kafaya bak. Gaziantep istikametiyle ilgili etüt çalmalar devam ediyor, Mardin istikametiyle ilgili etüt çalmalar da yaknda balyor. anlurfa- Diyarbakr hzl tren projemizin kesin proje ihalesine ise bu yl çkyoruz. Bizler çalyoruz. Bunlarn böyle bir derdi yok. Böylece ehrimize 3 ayr hzl tren projesi kazandryoruz.

HER EY ORTAYA çIKARTILACAK

Güneydou Anadolu Projesinin (GAP) hareketlendirileceini ifade eden Erdoan, Atatürk Barajndan Suruç Ovasna su verilerek bölgenin 100 yllk su hayalini gerçekletirdiklerini söyledi. Suruçta arife günü çkan olayda aabeyi Mehmet ah Yldz kaybeden milletvekili brahim Halil Yldza da basalnda bulunan ve yaknlarn kaybedenlerin yaknlarna sabr dileyen Cumhurbakan Erdoan, öyle dedi: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savclmz tarafndan ayrca soruturuluyor. Her ey ortaya çkartlacak ve suçlular adalet önünde hesap verecek.

411 LE LGL BAY KEMALN, BAY MUHARREMN MZASI VAR

Cumhurbakan Erdoan, konumasnda CHP, Y Parti ve HDPyi de eletirerek, öyle konutu: Türkiye, Pazar günü sadece bir Cumhurbakan ya da 600 milletvekili seçmekle kalmayacak. Ayn zamanda ülkemizin gelecek yarm asrda istikametini belirleyecek. Ya 2053 ve 2071 vizyonlarmza doludizgin koacaz ya da yeniden 1970lerin, 1990larn tedirginliiyle kendi içimize kapanacaz.

çkm diyor ki Bay Kemal, Baörtüsü sorununu ben çözdüm. Sen kimsin ya, sen kimsin, neyi çözdün ya. Senin partinin milletvekili, ikna odalarnda benim baörtülü kzlarmn balarn açt. Sen kimsin. Ayn zamanda 411 ile ilgili hatrlayn Bay Kemalin imzas var, Bay Muharremin imzas var. Anayasa Mahkemesine götürdünüz. Siz kimi aldatyorsunuz. Bunlara gereken dersi 24 Haziranda vermeye hazr myz? Benim Rabbim böyle emrediyor; Biz sizi kavimlere ayrdk, birbirinizle daha iyi tanasnz, anlaasnz diyor. Üstünlük ittika ile deil mi? Kimi takva olarak üstünse, en üstünü o. Türk olmak, Kürt olmak, Laz olmak, çerkez, Gürcü, Roman ile deil. Ama hepsini de severiz. nkar politikalarn reddettik, inkar politikasn ayaklarmzn altna aldk, baskc politikalar ayaklarmzn altna aldk. Asla dedik. imdi artk 24 Hazirana yürüyoruz, inallah 3 gün kald. Milletvekili diye Ankaraya gönderdiklerinin arkasndan ne çkyor. Uyuturucu baronlar çkyor, silah kaçakçlna kadar her türlü gölge var. Belediye bakan diye getirdikleri kiiler, ehirleri pislie, çöpe, çukura, sefillie bomaktan baka bir i yapmadlar. Allahtan kayyum belediye bakanlarmz geldi de ehirlerimiz hizmet gördü.

KAVGADA AABEY ÖLEN MLLETVEKL KATILMADI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, konumasnn ardndan Fakbabann da aralarnda bulunduu partisinin milletvekili adaylarn sahneye çarp, birlikte vatandalar selamlad. Mitinge, Suruç ilçesinde arife günü çkan olayda aabeyi Mehmet ah Yldz kaybeden milletvekili brahim Halil Yldz katlmad.

VATANDALARIN SERNLEMES çN SU SIKILDI

Mitingin yapld alana gelenler, üst aramasndan geçirildikten sonra içeriye alnd. Cumhurbakan Erdoann da açklad resmi katlmn 100 bin kii olduu ve hava scaklnn 34 derece olduu kentteki mitinge gelenler, görevliler tarafndan fskiyeli hortumlarla sklan suyla serinletildi.

CUMHURBAKANI, YILDIZA TAZYE ZYARETNDE BULUNDU

anlurfada halka hitap eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, mitingin ardndan, Suruçta çkan olayda aabeyi Mehmet ah Yldz kaybeden AK Parti milletvekili brahim Halil Yldza taziye ziyaretinde bulundu. Milletvetili Yldza basal dileklerini yineleyen Cumhurbakan Erdoan, ziyaretin ardndan uçakla Mardine hareket etti.

Ana Sayfaya Git