Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda Kandil'e biniyoruz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla Suriye'nin Cerablus ve Afrin bölgelerinin terör örgütlerinden temizlendiğini belirterek, "Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz. Ve Münbiçli Arap kardeşlerimiz de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler. Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil'e biniyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda Kandil'e biniyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da partisince Bamyasuyu Mahallesi'ndeki alanda düzenlenen mitinge katıldı. Şanlıurfalıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok sığınmacı barındıran kentin vatandaşlarına teşekkür ederek, "Adı gibi insanı da şanlı Urfa. İbrahim Halilürrahman'ın, Eyyüp Nebi'nin şehri Urfa. Daha önce enbiyaların, evliyaların şehri Urfa. Şairler, alimler, sanatçılar şehri Urfa. Bereketin, alın terinin, mücadelenin şehri Urfa. Mazlumlara kucak açan ensar şehri Urfa. Dünyaya kardeşlik nedir, insanlık nedir öğreten Urfa. Sizleri gönülden selamlıyorum Urfa. Bugün yine çok muhteşemsin Urfa. Senin bu sevgin yanımızda olduğu sürece bize durmak, duraksamak yok Urfa. Bugün sizler aracılığıyla Şanlıurfa'nın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Buradan, sınırımızın hemen öte yanındaki Suriye topraklarından kaçıp gelen kardeşlerimizi selamlıyorum. Şanlıurfa, ülkemizdeki en çok sığınmacı barındıran şehrimiz. Gösterdiğiniz kardeşlik için, ensar duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin zor şartlarda bu fedakârlığı yaptığınızı biliyorum. İnşallah çoğu gitti, azı kaldı" dedi.

'ŞU ANDA KANDİL'E BİNİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla Suriye'nin Cerablus ve Afrin bölgelerinin terör örgütlerinden arındırılıp, güvenli hale getirildiğini ifade etti. Kuzey Irak'ın Kandil bölgesinde de  PKK'ya yönelik operasyonlar yürütüldüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil'e biniyoruz. İlk operasyonumuzun 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı Kandil'de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil'deki bunların lider takımını hallettik."

'DESTEĞİ VE YETKİYİ VERİN, BAŞLADIĞIMIZ İŞİ BİTİRELİM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli güçle sınırı güvenli hale getirmeyi taahhüt ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sıra Urfa'nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerinden arındırıp, aslı sahibi olan Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Böylece Şanlıurfa'daki Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız. İşte o gün geldiğinde geride ne kalacak biliyor musunuz? Gelecekte tarih kitapları ne yazacak biliyor musunuz? Şanlıurfalıların, kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını yazacak. Medine nedir? Sevgili Peygambere, Aleyhissalatu Vesselama ensar olan şehirdir, Mekke'den gidenlere ensar olan şehirdir. Sevgili Peygamberimiz muhacirdi değil mi? Muhacir- ensar ilişkisi orada vardı değil mi? Bu bize yabancı değil. Bizim, ensar olmanın ne kadar önemli olduğunu bilmemiz lazım."

'BİZ YAPIM EKİBİYİZ; ONLAR İSE YIKIM EKİBİ'

Şanlıurfa'ya AK Parti hükümetleriyle son 16 yılda yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfa'ya son 16 yılda toplamda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 43 katrilyon yatırım yaptık Şanlıurfa'ya. Bunu ne CHP'si anlar ne HDP'si anlar ne diğerleri anlar. Biz yapım ekibiyiz; onlar ise yıkım ekibi" dedi.  Erdoğan, yapım aşamasındaki 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin dev ekrandaki görüntüsünü izletip, "Biz yaparız, bizim işimiz bu. Laf değil icraat. Biz yaparız, onlar konuşur. Farkımız bu. Şimdi bunlara 24 Haziran'da gereken cevabı vermeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum. 6 ihtisas alanından oluşan şehir hastanemizi 2021 yılında hizmete sunmayı. Bu şehirde tek bir vatandaşımız dahi gece yatağına aç girerse, bunun vebali hepimizin üzerine olur. Hani ne diyor şair, 'Kenar-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, gelir de adl-i ilahi sorar Ömer'den onu.' Biz buna böyle bakıyoruz" diye konuştu.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ADAYINA HIZLI TREN ELEŞTİRİSİ

Adıyaman'ın Kahta ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Diyarbakır'a ulaşımı sağlayan Atatürk Barajı üzerine inşa edilen Nissibi Köprüsü yapıldığını, Karkamış- Nusaybin ve Şenyurt- Mardin demiryolu hatlarının tamamen yenilendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla oylama yaptı. Şanlıurfa'ya hızlı tren isteyip istemediklerini soran Erdoğan, ardından "Şanlıurfa'yı hızlı trenle tüm Türkiye'ye bağlıyoruz. Oy birliğiyle kabul edilmiştir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Sivas 1'inci sıra milletvekili adayı Ulaş Karasu'yu da hızlı trenin göçü artıracağı yönündeki sözleri nedeniyle eleştirirken, şunları söyledi: "Kafaya bak. Gaziantep istikametiyle ilgili etüt çalışmaları devam ediyor, Mardin istikametiyle ilgili etüt çalışmaları da yakında başlıyor. Şanlıurfa- Diyarbakır hızlı tren projemizin kesin proje ihalesine ise bu yıl çıkıyoruz. Bizler çalışıyoruz. Bunların böyle bir derdi yok. Böylece şehrimize 3 ayrı hızlı tren projesi kazandırıyoruz."

'HER ŞEY ORTAYA ÇIKARTILACAK'

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) hareketlendirileceğini ifade eden Erdoğan, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su verilerek bölgenin 100 yıllık su hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi. Suruç'ta arife günü çıkan olayda ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ı kaybeden milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a da başsağlığında bulunan ve yakınlarını kaybedenlerin yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecek."

'411 İLE İLGİLİ BAY KEMAL'İN, BAY MUHARREM'İN İMZASI VAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP, İYİ Parti ve HDP'yi de eleştirerek, şöyle konuştu: "Türkiye, Pazar günü sadece bir Cumhurbaşkanı ya da 600 milletvekili seçmekle kalmayacak. Aynı zamanda ülkemizin gelecek yarım asırda istikametini belirleyecek. Ya 2053 ve 2071 vizyonlarımıza doludizgin koşacağız ya da yeniden 1970'lerin, 1990'ların tedirginliğiyle kendi içimize kapanacağız.

Çıkmış diyor ki Bay Kemal, 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm.' Sen kimsin ya, sen kimsin, neyi çözdün ya. Senin partinin milletvekili, ikna odalarında benim başörtülü kızlarımın başlarını açtı. Sen kimsin. Aynı zamanda 411 ile ilgili hatırlayın Bay Kemal'in imzası var, Bay Muharrem'in imzası var. Anayasa Mahkemesi'ne götürdünüz. Siz kimi aldatıyorsunuz. Bunlara gereken dersi 24 Haziran'da vermeye hazır mıyız? Benim Rabbim böyle emrediyor; 'Biz sizi kavimlere ayırdık, birbirinizle daha iyi tanışasınız, anlaşasınız' diyor. Üstünlük ittika ile değil mi? Kimi takva olarak üstünse, en üstünü o. Türk olmak, Kürt olmak, Laz olmak, Çerkez, Gürcü, Roman ile değil. Ama hepsini de severiz. İnkar politikalarını reddettik, inkar politikasını ayaklarımızın altına aldık, baskıcı politikaları ayaklarımızın altına aldık. 'Asla' dedik. Şimdi artık 24 Haziran'a yürüyoruz, inşallah 3 gün kaldı. Milletvekili diye Ankara'ya gönderdiklerinin arkasından ne çıkıyor. Uyuşturucu baronları çıkıyor, silah kaçakçılığına kadar her türlü gölge var. Belediye başkanı diye getirdikleri kişiler, şehirleri pisliğe, çöpe, çukura, sefilliğe boğmaktan başka bir iş yapmadılar. Allah'tan kayyum belediye başkanlarımız geldi de şehirlerimiz hizmet gördü."

KAVGADA AĞABEYİ ÖLEN MİLLETVEKİLİ KATILMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Fakıbaba'nın da aralarında bulunduğu partisinin milletvekili adaylarını sahneye çağırıp, birlikte vatandaşları selamladı. Mitinge, Suruç ilçesinde arife günü çıkan olayda ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ı kaybeden milletvekili İbrahim Halil Yıldız katılmadı.

VATANDAŞLARIN SERİNLEMESİ İÇİN SU SIKILDI

Mitingin yapıldığı alana gelenler, üst aramasından geçirildikten sonra içeriye alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıkladığı resmi katılımın 100 bin kişi olduğu ve hava sıcaklığının 34 derece olduğu kentteki mitinge gelenler, görevliler tarafından fıskiyeli hortumlarla sıkılan suyla serinletildi.

CUMHURBAŞKANI, YILDIZ'A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Şanlıurfa'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingin ardından, Suruç'ta çıkan olayda ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ı kaybeden AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a taziye ziyaretinde bulundu. Milletvetili Yıldız'a başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin ardından uçakla Mardin'e hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi