Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkede yasak olan tek şey terör

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Van'da yaptığı konuşmada, ülkede yasak olan tek şeyin terör olduğunu belirterek, "Biz kimsenin, ne pahasına olursa olsun, Türkiye'yi yeniden terör batağına sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Arkasını eli kanlı katillere dayandırarak demokrasi nutukları çekenler, olsa olsa terörist yardakçısı olur. Suriye'de yaşananlar ortada. Bölgede emperyal amaçları olan ülkelerin etekleri altına girip, kantonculuk yapanlar, derslerini birer birer alıyorlar. Dün Suriye halkına zulüm ederek, kendilerine terör koridoru oluşturanlara, Fırat Kalkanı ve Afrin'de derslerini vermiştik. Şimdi de Münbiç'te veriyoruz" dedi.

Haberler 20.06.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Vanda partisinin Cumhurriyet Caddesi Beyol Meydannda düzenledii mitingde konutu. Mitinge gelen kalabal selamlayan Cumhurbakan Erdoan, Van bir baka gördüünü söyledi. Vann dünya markas olmaya doru gittiini belirten Cumhurbakan Erdoan, Her kar evliyalarn, gönül insanlarnn manevi izleriyle bezeli Van, burada türbesi, makam, izi olan büyüklerimizin aziz hatralarn barnda yaatan Van, gölüyle, kaleleriyle, elaleleriyle, kahvaltsyla dünya markas olmaya ilerleyen Van, bir asr önce özgürlüünü, can-kan pahasna kazanan Van; depremlerle, terör saldrlaryla sarslmayan, daima dimdik ayakta kalmay baaran Van, bugün bir kez daha senin tertemiz kalbine geldim. Bugün bir kez daha sizlerle muhabbete geldim, sizleri gönülden selamlyorum diye konutu.

BZ HZMET; ONLAR KAN, KN SYASET YAPTILAR

Vana yaptklar hizmetleri anlatrken, kente ait bir türkünün Bu dada maral gezer/ Zülfünü tarar gezer/ Da bizim maral bizim/ Avc burada ne gezer sözlerini okuyan Cumhurbakan Erdoan, teröristleri, haramzadeleri, kendi halknn kanna susam vampirleri bu dalarda gezdirmeyeceklerini belirterek, öyle dedi:

Van bizim, Vanl bizim. Biz burada teröristleri, haramzadeleri, kendi halknn kanna susam vampirleri gezdirmeyiz. Büyükehir Belediyesi bu terör örgütünün güdümündeki partide deil miydi? Bu belediyenin size doru dürüst bir hizmeti oldu mu? Van depreminde bina kalntlarnn altnda ilk belediye kalmt. O gece buradaydm. Tüm kurumlarmz seferber ettik. Van yeniden ayaa kaldrdk. Sadece depremde Vana 16 katrilyon harcadk. Terör örgütünün yanamalar ne yapt? Hizmet için kullanlmas gereken paray ne yapt? Kandile gönderdi. Örgüte teslim etti. u anda Vanda valimiz belediye bakanl görevini yürütüyor mu? Belediye hizmetlerinden memnun musunuz? Farkmz bu. Yollar prl prl, daha iyi olacak. stanbulda Tayyip Erdoann belediye bakanl ne ise Vanda da o olacak. Biz hizmet siyaseti; onlar kan, kin, istismar siyaseti yaptlar. 24 Haziran, ülkemizin tamam gibi Vanmz için de bir dönüm noktas olacak.

VAN, TERÖRDEN çOK çEKT

Cumhurbakan Erdoan, hizmetin, projenin, yatrmn sadece adn anmakla kalmadklarn, bunu 16 yldr yaptklar hizmetlerle gösterdiklerini söyledi. Terör örgütleri yüzünden Vann Vanllarn çok çektiini anlatan Cumhurbakan Erdoan, depremden en çok etkilenen ilçe olan Ercie yaplan yatrmlar da ekrandan gösterdi. Vana 26 katrilyon yatrm yaptklarn, bunun 16 katrilyonunun sadece depremde harcandn anlatan Erdoan, Biz size z, Van seviyoruz, Van bir kenara koymadk. Devaml hizmet. imdi Edremite bakyorum. Güzellie bak, adeta modern bir bat ehri. Erci, ayn bir bat ehri. Eitime 8 bin 758 yeni derslik kazandrdk. Vana 448 trilyon eitim yatrm yaptk. Yaptmz yatrmlarla Yüzüncü Yl Üniversitesini büyüttük. 7 bin 500 kii kapasiteli yurt yaptk. Biz buyuz, bizde laf yok, icraat var. Erciteki cami bitti, imdi etrafndaki dükkanlar, ofisler yaplyor. Allaha hamdolsun, depremde söz vermitim. te imdi bunlar oluyor. Ercie girerken konutlar nasl? Muhteem. Adeta yeni bir ehir ina ettik. çalacaz, gayret edeceiz. Durmak yok yola devam. Vana gördüünüz gibi bir de 5 bin seyirci kapasiteli spor salonu yaptk. Kznz Nur Tararn ismini verdiimiz salon nasl? dedi.

KIZ çOCUU FENALIK GEçRNCE KONUMASINA ARA VERD

Erdoan miting srasnda bir kz çocuunun fenalk geçirmesi üzerine konumasna bir süre ara verdi. çocua yardm etmesi için korumalarn yönlendiren Cumhurbakan Erdoan, ardndan sözlerini öyle sürdürdü:

PKK ne yapyor? Yakyor, ykyor. Onlar ykm ekibi; biz yapm ekibiyiz. Onlar ykar, yakar; biz yaparz. Kardelerim Ercite kentsel dönüüm yoluyla 65 trilyonluk yatrm olan dükkan ve ofis ina ettik. nallah hizmete sunacaz. Van çevre Yolu 23 kilometre uzunluunda 150 trilyon maliyeti olan bir yatrm. En ksa sürede Van çevre Yolunu sizlerin hizmetinize sunacaz. Van Gölü kenarna gemi ina alan kurduk. 2 büyük feribot ina ediliyor. 50 vagon kapasiteli vagonlardan Sultan Alparslan ocak aynda hizmete girdi. dris-i Bitlisi bu ayn sonunda suya indiriliyor. Tatvan-Van feribot iskelelerini yenileyip, balant yolunu yapyoruz. Van-Kapköy demir yolunu modernize ediyoruz. Ferit Melen Havalimann tekrar ele alp, yeniledik. 2013 ylnda 114 bin olan yolcu trafii, 2017 ylnda 1 milyon 665 bine ulat. Biz buyuz. Vann uzun vadeli içme suyu ihtiyac için Morgedik Barajn ina ettik. Bunu biz yaptk, belediye yapmad. Aslnda Büyükehir Belediyesinin görevi, içme suyunu temin etmektir. Bunlarn derdi terör; vatandalarn ihtiyaçlarn karlamak deil. Ben seçildiim zaman stanbul susuzdu. Belediyeyi CHPden aldm, su yoktu. 180 kilometreden stanbula su getirdim. O gündür bu gündür stanbulda su sorunu yok. Biz buyuz.

VANA YATIRIMCI çEKECEZ

Son yllarda Vana gelen ranl turistlere de deinen Cumhurbakan Erdoan, kentin potansiyelinin çok büyük olduunu belirterek, Vanda hangi proje hayata geçirilirse i yapar. Bunun için Vana yatrmc çekeceiz. Özellikle turizm sektöründe yatrmc çekeceiz. Geçenlerde turizmcilerle bir araya geldim. Van, randan gelen turistlere cevap veremiyor. Burada yapacamz otellerle ranl turistlere ev sahiplii yapacaz. Gelirken caddede ranl kardelerimizi gördüm. Bunlar buraya hareketlilik getiriyor. Bunu da baaracaz. Teviklerle üzerimize düeni yaptk, yapyoruz, yapacaz. Ama giriimcilerin buraya gelmesi için bir arta ihtiyaç var; huzur. Terörden, teröristten korkmayacaz. Teröristlere 24 Haziranda demokrasi ile ders vermeye hazr myz? Huzurun olmad bir yere kimse risk alp gelmiyor. Dolaysyla istihdam olmuyor diye konutu.

CHPNN AZINDAN TERÖRLE MÜCADELE DUYDUNUZ MU?

CHP ve cumhurbakan aday Muharrem nceyi eletiren Erdoan, CHP aznda, dierlerinin aznda terörle mücadele duydunuz mu? Onlarn böyle bir derdi yok. Bu bizim derdimiz. Yeri geldi bize kar PKK, FETÖ ve DEA kullandlar. Hamdolsun hepsinin de üstesinden geldik, imdi bu güzel iklimi kalc klma zamandr. Hedeflerimize birlikte yürüyelim. nallah önümüzdeki dönemde bu ii hep birlikte baaracaz dedi.

Bu defa Van çok farkl gördüm. nallah Van 24 Haziranda küllerinden doacak, yeniden bir destan yazacak diye sözlerini sürdüren Erdoan, unlar kaydetti:

2 hafta önce Diyarbakrdaydm. Orada da farkl bir iklim vard. Bizim tek bir amacmz var; 81 milyon vatandamzla birlikte sizlere hizmet etmektir. Siz benim kardelerimsiniz. Türk, Kürt, Arap, çerkez olmanz, bunlar beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren; Beni yaratan Allah sizleri de yaratt, beni ilgilendiren bu. Onun için Yaradan, yaratlandan ötürü seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Ölçü; Kürt, Türk, Laz, çerkez, Roman olmak deil. Seveceiz, hem seveceiz hem sevileceiz. Demokraside, ekonomide Vanla birlikte Türkiyeyi dünyann en gelimi ülkesi haline getirmek için çalyoruz. Birileri çkyor geçmitekileri imdiki gibi anlatyor. Van ekonomide 3-5, 10 kat ileri gitmi. Anne ve babalarnza bunu sorun. 15 yl önce bu Van nasld? Peki bunu kim yapt? Biz yaptk. Demokraside haklardan 15 yl önceki seviyede kalmas mümkün mü? nsanlar bask görüyor, zulme uruyordu. Böyle bir ey var m? nkar politikalarn, asimilasyonu biz kaldrdk. Hangi Kürt, Kürt olduu için dlanyor. Böyle bir basky kabul etmemiz mümkün deil. Varsa böyle bir terbiyesizlik, yapan karsnda bizi bulur.

Terör örgütü PKKnn destekledii partinin anneleri Diyarbakr Belediyesi önünde alattn, o annelerin çocuklarnn Kandile gönderildiini belirten Cumhurbakan Erdoan, bir baba olarak o aclar dinlediini söyledi. Buna asla müsaade etmeyeceklerini de belirten Erdoan, unlar söyledi:

PKKnn destekledii parti, o anneleri Diyarbakr Belediyesi önünde hüngür hüngür alatmadlar m? çocuklarn Kandile gönderdiler. Bana geldiler, konutuk. Bir baba olarak aclarn dinledim. Onlar Kandile götürürler, bizler de anne-babalara teslim etme mücadelesini veriyoruz. Bu ülkede bütün vatandalarmz, birinci snf vatandatr. Biz devlet zulmünü ortadan kaldrdk. Bir dönem, bölücü terör örgütü Kürt kardelerimize adeta kan kusturdular. Kürt kardelerimizin beklentilerini karlamak için tarihi reformlar yaptk. Akan kan durdurmak için tarihi bir adm attk. Biz ne kadar iyi niyetle adm attysak, onlar alçakça karlk verdi. imdi devran deiti.

TERÖR BATAINA ZN VERMEYECEZ

Perembe ve cuma günü televizyon kanalnda Cumhurbakanl Hükümet Sistemini anlatacan belirten Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, öyle konutu:

Özgürlüklerden taviz yok. Geriye dönü asla söz konusu deil. Azlarnda demokrasi kelimesini brakmayanlar, ellerine frsat geçtiinde nasl dünyann en zalim insanlar olduunu gördünüz. Her frsatta Kürtlerin haklarn yiyerek sizleri istismar edenler, arkada yemedikleri halt brakmadlar. Bunu Vanda, Siirtte, Bitliste, Diyarbakrda gördüm. imdi Diyarbakra gittiimde o güzellii gördüm. Daha da iyi olacak. Milletimizin tamam gibi sizin de hak ve özgürlüünüzde hiçbir sorun yok. Dilinizi, inancnz her yerde yerine getirebiliyor musunuz? Klk kyafetinize karan var m? te klk kyafete karyorlar, ite burada herkes var. Karamaz kimse. Eitimden sala, sosyal yardmlara kadar bölgemizi Türkiye ortalamasndan aa koymadk.

Bu ülkede yasak olan tek ey var; o da terördür. Biz kimsenin, ne pahasna olursa olsun, Türkiyeyi yeniden terör batana sürüklemesine izin vermeyeceiz. Arkasn eli kanl katillere dayandrarak demokrasi nutuklar çekenler, olsa olsa terörist yardakçs olur. Suriyede yaananlar ortada. Bölgede emperyal amaçlar olan ülkelerin etekleri altna girip, kantonculuk yapanlar, derslerini birer birer alyorlar. Dün Suriye halkna zulüm ederek, kendilerine terör koridoru oluturanlara, Frat Kalkan ve Afrinde derslerini vermitik. imdi de Münbiçte veriyoruz.

Ana Sayfaya Git