Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalim rejimi de durduracağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, "Bu millet PKK'nın, DEAŞ'ın saldırılarına karşı nasıl göğsünü siper etmişse bugün Türkiye aynı sebeple İdlib'dedir. DEAŞ, PKK, FETÖ'yü nasıl durdurduysak zalim rejimi de aynı akıbete uğratacağız" dedi.

Haberler 03.03.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Hac Bayram Veli Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen l Danma Meclisi Toplantsna katld. Burada toplanan kalabala seslenen Erdoan, dlibdeki operasyonlarn meselenin saduyu ve sulh yoluyla çözülmesini arzu edildii için snrl ekilde sürdürüldüünü, bu amaçla diplomasi kanallarn son ana kadar etkin ekilde iletmek için çallp çabalandn söyledi. Erdoan, meselenin ülke açsndan tad önemi her defasnda muhataplara ilettiklerini ancak niyetin yanl anlaldnn görüldüünü belirterek, Bunun üzerine operasyonlarmz 34 askerimizi ehit verdiimiz 27 ubat itibaryla rejimin tüm unsurlarn hedef alacak ekilde kapsaml hale getirdik. Bu operasyona da Bahar Kalkan Harekat adn verdik. Daha önce Frat, Zeytindal, Bar Pnar Harekatlaryla neyi amaçlyorsak bu harekatta da ayn gayeyi güdüyoruz. Snrlarmzn terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarna dikmi zalim bir rejim tarafndan kuatlmasn, milyonlarca snmacnn yükünü kalc bir ekilde üzerimize yklmasna izin vermemekte kararlyz. Daha dlib ehitlerimizin cenazelerini kaldrmadan rejime tarihinin en ar kayplarn verdirerek bismillah dedik. Bizim kan dökülmemesi, can yanmamas konusundaki hassasiyetimizi zafiyet veya çekingenlik olarak görenlere gerçek gücümüzü göstermeye daha yeni balyoruz. u ana kadar rejimin verdii insan veya araç gereç kayplar sadece bir balangçtr dedi.

YERLE YEKSAN ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin gerektiinde ba veren ama ba emeyen büyük bir devlet olduunu vurgulayarak, ilerin bu noktaya gelmesinden dolay üzgün olduklarn kaydetti. Bunun müsebbibinin arkalarna alm olduklar güçlerin gölgesini kendi cüsseleri sanarak Türkiyeye meydan okuyanlar olduunu söyleyen Erdoan, Her biri canmzdan birer parça olan askerlerimizin hayatna kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur. Yaananlardan ibret almayanlarn bizi hala gözlem noktalarmza saldrmakla tehdit etmeleri, akllarnn balarna gelmediine iaret ediyor. ayet bir an önce Türkiyenin belirledikleri snrlarn dna çkmazlarsa bir süre sonra omuzlarnn üzerinde o balar da kalmayacak. Rusyaya ve rana bir kez daha sesleniyorum; Suriyede bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok. Türkiyenin Suriyedeki mücadelesi ne toprak kazanma gayretidir. Biz Suriyede hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca kiinin yol açt insani krizi çözme hem de topraklarmzn güvenliini salama mücadelesi yürütüyoruz. Her iki meselede bizim için hayati öneme haizdir diye konutu.

ARTIK TEK TARAFLI FEDAKARLIK DÖNEM BTT

Türkiyenin 9 yldr snmaclarn yükünü tek bana üstlendiini, bu yükü 9 yldr tek bana Türkiyenin üstlendiini ifade eden Erdoan, öyle konutu:

imdi bat hesap verecek. Nereye? Dünya Yüksek Mülteciler Komiserliine. çünkü, mültecilere u anda takndklar tav gaz bombas atmak suretiyle, yeri geldii zaman gerçek bomba atmak suretiyle yldrmaya çalanlar bunun uluslararas camiada da hesabn vermek zorunda kalacaklar. Snrlarmz açtmz saatten beri Avrupaya yönelenlerin says yüz binler oldu, daha da olacak. Bu say yaknda milyonlu rakamlarla ifade edilecek. imdi hepsi de snrlarmz açtmz için feryat ediyorlar. Ya bu insanlar kendi topraklarnda onurlu bir hayata kavuturacaz ya da herkes bu yükten payna düen nasibi alacak. Artk tek tarafl fedakarlk dönemi bitti. Lafa gelince ülkemize destek beyannda bulunan dier devletlerin de aslnda kllarn bile kprdatmadan gelimeleri takip ettiklerini biliyoruz. Güya uluslararas düzeyde bar, huzuru güvenlii tesis için toplant yapmak, knamak dnda hiçbir ie yaramyorlar. Türkiye mücadelesini herhangi bir ülkeye kuruma güvenerek deil kendi yürek, bilek, insanna dayanarak yürütmektedir.

REJM DE AYNI AKIBETE URATACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin Suriyede ne Rusyay ne ran dorudan hedef almadn kaydederek, unlar söyledi:

Harektmzla sadece askerlerimizin kann döken rejim unsurlarn imha ediyoruz. Bu hassasiyetimize de sayg gösterilmesini bekliyoruz. Türkiye her meselesini olduu gibi Suriyedeki sorunu da kendi imknlaryla çözecek irade ve kapasiteye sahiptir. Böyle günler ayn zamanda gerçek dostlarn ve sinsi dümanlarn ayrt edildii dönemlerdir. Burada önemli bir hususun altn çizmek istiyorum. Bu mücadele bizim ahsi tercihimizde deil, milletimizin topyekn iradesiyle yürütülmektedir. Suriyede oynanan oyunu milletimizle birlikte gördük, tehis ettik ve kar hamlemizi yaptk. Bu millet 15 Temmuzda niye sokaa çkmsa, bugün de Türkiye ayn sebeple Suriyededir. Bu millet PKKnn, DEAn saldrlarna kar nasl gösünü siper etmise bugün Türkiye ayn sebeple dlibdedir. DEA, PKK, FETÖyü nasl durdurduysak zalim rejimi de ayn akbete uratacaz.

EHTLER TEPESNN NE ANLAMA GELDN BLMYOR

Cumhurbakan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletirerek, Kimsenin, Suriyede Rusyann, Amerikann, rann, Fransann ne ii var? dediini duydunuz mu? Duymadnz. Ama i Türkiyeye gelince hemen, Suriyede ne iimiz var yaygarasn basyorlar. Kimler olduunu biliyorsunuz. Sizden ricam sakn Suriyede ne iiniz var? diyenlerden olmayn. Esad ülkesini savunuyor diyebilecek bir noktaya savrulan CHP Genel Bakannn, söz veriyorum biz gelirsek ehitler tepesi bo kalacak ifadesi de bu zihniyetin yansmasdr. Bu kiinin ehitlik kavram ve ehitler tepesinin ne anlama geldiini bilmediini görüyorum. çünkü bilmeden söylüyorsa en fazla cehaletini sergilemi olur. Fakat ehitliin ne olduunu, ehitler tepesinin neyi ifade ettiini bilerek bu sözü söylüyorsa ortada gerçekten vahim bir durum var demektir diye konutu.

SEN EHTL BLMEZSN

Cumhurbakan Erdoan, Klçdarolunun CHPnin geçmiini bilmediini savunarak, sözlerini öyle tamamlad:

Bay Kemal sen kendi partinin geçmiini dahi bilmiyorsun. ki de bir bu partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyorsun. imdi sana sesleniyorum; Gazi Mustafa Kemal Atatürk çanakkalede askerlerimize Ben sizlere ölmeyi emrediyorum diyordu. Bay Kemal sen partinin geçmiinden bile bihabersin. Biz bu ehitleri ta Bedirde, Uhudda, Hendekte, Selçukluda, Osmanlda, Cumhuriyet döneminde, çanakkalede verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceiz, Bay Kemal. Ama sen ehadeti bilmezsin. Sen ehitlii bilmezsin. Bunu anlaman da mümkün deil. Bize düen görev; tuttuu bayrak belli olmayan, ehadet nedir, ehit kimdir bilmeyenlerin gerçek yüzlerini hep beraber milletimize anlatmalyz. Bunlara verilecek en güzel cevabn, devlet ve millet olarak tüm gücümüz ve imkanlarmzla yürüttüümüz mücadeleyi zafere ulatrmak olduunu biliyoruz.

Ana Sayfaya Git