Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin yegane arzusu, isteği, Balkanların barışıdır, istikrarıdır." dedi.

Haberler 09.10.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi temaslarda bulunmak ve Türkiye-Srbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesine katlmak üzere Srbistana ziyaret gerçekletiren Cumhurbakan Erdoan, Sremska Raça köyünde toplu açl ve temel atma törenine itirak etti.

Törendeki konumasna, tüm katlmclar selamlayarak balayan Erdoan, Bugün ülkelerimiz arasnda tarihi bir ana hep beraber ahitlik ediyoruz. Hepsi birbirinden önemli 12 projemizi tamamlamann gururunu yayoruz. diye konutu.

Belgrad-Saraybosna Otoyol projesinin önünü açan görümeyi 2018in banda Srbistan Cumhurbakan Aleksandar Vucic ve dönemin Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyi üyesi Bakir zzetbegovic ile stanbulda gerçekletirdiklerini hatrlatan Erdoan, Bu görümenin hemen akabinde Balkanlarn bar projesini süratle hayata geçirmek için youn çaba harcadk. dedi.

Mevkida Vucice, Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyi Bakan Zeljko Komsice ve Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyinin üyelerine projeye verdikleri destekten dolay teekkür eden Erdoan, Sava Nehri üzerinde yer alacak ve bugün temelini attmz köprüyü bir dostluk köprüsü olarak görüyor sembolik bir deer yüklüyoruz. Projenin en ksa zamanda ve laykyla hayata geçirilmesi konusunda Ta Yap firmamzdan beklentimiz büyüktür. nanyorum ki bu Türk firmas belirlenen zamandan daha ksa zamanda bu projeyi tamamlayacaktr. diye konutu.

Geleceimizi de hep birlikte ina edeceiz

Cumhurbakan Erdoan, Tarihi ve kültürel mirasmz ortak zenginliimizdir. Bu topraklardaki her eser dayanma ve i birliimizin abideleridir. Geçmiten aldmz ilham, güç ve cesaretle geleceimizi de hep birlikte ina edeceiz. Bunun son örnei TKA tarafndan restorasyon çalmalar tamamlanan, Tuna Nehrinin incilerinden Ram Kalesidir. Kültürel mirasmzn bu ahane örneinin bölgenin turizm potansiyeline katkda bulunacana inanyor, hayrl olmasn diliyorum. dedi.

Yeni Pazar-Tutin yolunun temel atma törenini de gerçekletireceklerini belirten Erdoan, Sancak bölgesinin dier bölgelere ulamn kolaylatracak, ekonomik ve ticari dinamizmi artracan belirttii projeye destek veren Vucic ve ilgili bakanlara teekkür etti.

Eski Tutin Belediye Bakan emsudin Kuçeviçin 2017 ylnda Yeni Pazar-Tutin yolunda gerçekleen bir kazada hayatn kaybettiini hatrlatan Erdoan, Kuçeviçin ailesine ve tüm Tutin halkna basal dileklerini iletti.

TKA tarafndan inas ve donanm gerçekletirilen Yeni Pazar Yüksek Mahkemesi Adalet Akademisi ubesiyle, TKA tarafndan restorasyonu tamamlanan Sjenicadaki Valide Sultan Camisinin de açln gerçekletireceklerini aktaran Erdoan, Yatrmlarmzn tüm bölge halkna hayrl olmasn temenni ediyorum. Türkiye Srbistann genelindeki yatrmlarn artrmaya devam edecektir. dedi.

Erdoan, Felix Akademi, Berteks Tekstil, Söylemez Kauçuk fabrikalarnn, Teklas Otomotiv ve Jeanci Tekstilin ek tesisleri ile ksa süre içinde tam kapasite faaliyete geçecek Eurotay Tekstil Fabrikasnn da açln yapacaklarn söyledi.

FEKA Otomotiv Fabrikasnn temel atma törenini de bugün yaplacan ifade eden Erdoan, tüm yatrmlarn bölgeye ve bölge halkna hayrl olmasn diledi.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin yegane arzusu, istei Balkanlarn bardr, istikrardr. Bu topraklar son çeyrek asrda gerçekten büyük aclar yaad, çok ciddi bedeller ödedi. Farkllklarmz bir çatma unsuru olarak deil zenginliimiz görerek istikbalimizi hep beraber ina etmeliyiz, her alanda ibirliimizi gelitirmeliyiz. nallah önümüzdeki dönemde ortak gururumuz olan bu projelere yenilerini ekleyeceimize inanyorum. ifadelerini kulland.

Mevkida Vucice ev sahiplii için teekkür eden Erdoan, Bölgenin inanyorum ki geleceini çok daha güçlü bir ekilde ina edeceiz. Teekkür ediyor, Türkiyenin selamlarn, sevgilerini sizlere iletiyorum. dedi.

Konumalarn ardndan Erdoan, Srbistan Cumhurbakan Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyi Bakan Zeljko Komsic, konseyin Bonak üyesi Sefik Dzaferovic ve Srp üyesi Milorad Dodik butona basarak temel atma ilemini gerçekletirdi.

Törene Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Ulatrma ve Altyap Bakan Cahit Turan ile letiim Bakan Fahrettin Altun ve çok sayda davetli katld.

Ana Sayfaya Git