Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu toplandı

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, savunma sanayi alanındaki hamleleri ele almak üzere toplandı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, kurul üyelerine sunum yaptı.

Haberler 11.03.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Güvenlik ve D Politikalar Kurulu, Türkiyenin savunma sanayi alanndaki hamlelerini ele almak üzere kurul bakanvekili brahim Kaln bakanlnda topland. Toplantya katlan Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakan smail Demir, kurul üyelerine sunum yapt.

GÜVENLK VE DI POLTKA

Toplantda Türkiyenin savunma sanayi alannda son yllarda att önemli admlar ve yürütülen projeler etraflca deerlendirilirken, Türkiyenin savunma sanayinde dünyadaki konumu ve uluslararas ibirlii alanlar ele aland. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde balatlan yerli ve milli teknoloji seferberliiyle özellikle savunma sanayi alanndaki da bamlln azaltlmas hedefinin önemine vurgu yapld.

Son yllarda savunma alannda AR-GE yatrmlar ve insan kayna kapasitesinin hzla gelitirildii ifade edilen toplantda, savunma teknolojilerine olan ilginin artmasndan duyulan memnuniyet dile getirildi. Sahadaki savunma ihtiyaçlar gözetilerek gelitirilen projeler ile hava, kara ve deniz savunma kapasitesini arttrmaya kararllkla devam edilecei ifade edildi.

Ana Sayfaya Git