Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Birlikte yürüyelim, zorluklar varsa da birlikte aşalım

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği sürecinde de biz her zaman AB'ye diyoruz ki 'Birlikte yürüyelim, zorluklar varsa da birlikte aşalım.' Teknik engelleri birlikte aşarız ama özellikle siyasi engelleri de birlikte aşmamızda fayda var." dedi.

Haberler 22.08.2019 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Hareketlilik Haftas 2019 Yl Kampanyas Bilgilendirme Toplants, Cumhurbakanl Yerel Yönetim Politikalar Kurulu himayesinde, AB Türkiye Delegasyonu i birlii ve Türkiye Belediyeler Birlii (TBB) ev sahipliinde TBB hizmet binasnda düzenlendi.

Toplantya, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, AB Türkiye Delegasyonu Bakan Christian Berger, Cumhurbakanl Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Bakan Prof. Dr. ükrü Karatepe, TBB ve Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin ile çok sayda konuk ve gazeteci katld.

Açl oturumunda konuan çavuolu, dünyadaki gelimeler karsnda yerel yönetimlerin sorumluluunun da arttn belirterek, yaam kalitesini arttrmak için ehirlerin kalknmasnn yan sra bisiklet ve yürüyü yolu gibi hizmetlerin de tevik edilmesi gerektiini söyledi.

Türkiyenin, Avrupa Hareketlilik Haftas etkinliklerine dahil olmasndan mutluluk duyduunu ifade eden çavuolu, Bildiim kadaryla dünyada u ana kadar 37 ülkeden binden fazla ehrin dahil olduu bu etkinlii iyi bir ekilde tantrsak daha fazla ülke ve ülkemizden de daha fazla ehir katlabilir. diye konutu.

çavuolu, kampanyann bu ylki temas olan Birlikte Yürüyelim! ifadesinin çift anlam tadna vurgu yaparak, Avrupa Birlii sürecinde de biz her zaman ABye diyoruz ki, Birlikte yürüyelim, zorluklar varsa da birlikte aalm. Teknik engelleri birlikte aarz ama özellikle siyasi engelleri de birlikte amamzda fayda var. deerlendirmesinde bulundu.

nsanlarn hayatlarn etkileyen risklerde belediyelerin rolü büyük

çavuolu, Türkiyedeki belediyelerin faaliyetlerinin diplomasiye çok büyük faydalar olduuna iaret ederek, özellikle karde ehir ilikileri çerçevesinde karlkl ziyaret ve düzenlenen ortak etkinliklerin kamu diplomasisi ve Türkiyenin imaj bakmndan önem tadn dile getirdi.

Dünyadaki gelimelerin farkl frsatlar sunduunu ve bu frsatlarn deerlendirilmesi için birlikte çalmak gerektiini söyleyen çavuolu, Dünya bizi baz snamalarla da kar karya brakyor. Bu, bazen zorluk, bazen tehdit oluyor. ehirlerimizde yaayan insanlarn hayatlarn dorudan etkileyen risklerle de kar karya kalabiliyoruz. Bunlarn çözümünde de en etkin çalmay yerel yönetimler yapyor. deerlendirmesinde bulundu.

Baarl entegrasyon politikalar için yerel yönetimleri desteklemek gerek

çavuolu, hogörüsüzlük, yabanc dümanl, ayrmclk, popülizm gibi snamalarla mücadele sürecinde yerel yönetimlerin yapacaklar çalmalarla birlikte yaama kültürü ile ilgili farkndalk yaratarak bu olumsuz eilimleri tersine çevirebileceini söyledi.

Türkiyede birçok ehirde bazen sosyal sorunlara da sebep olan düzensiz göçmenler olduunu hatrlatan çavuolu, unlar kaydetti:

Bu göçmenlere sadece güvenlik açsndan m, sorun açsndan m bakyoruz, yoksa insani açdan da bakabiliyor muyuz? Böyle bakamayan ülke ve ehirlerin göçmen düman politikalar izlediini ve bu politikalar savunan partilere destein de giderek arttn görüyoruz. Arclkla mücadelede dünyadaki belediyelerin çok önemli sorumluluklar vardr. Buradan bu çary yapmak istiyoruz.

çavuolu, Avrupann hem kendi içinde hem Avrupa Konseyi içinde en çok konutuu konulardan birinin entegrasyon politikalarnn baarszl olduunu belirterek, Entegrasyon politikalarnda baarl olabilmek için yerel yönetimlerin izledii politikalar desteklemek lazm. dedi.

Konumasnn ardndan kendisine bisiklet hediye edilmesi üzerine Bakan çavuolu, Bisiklet sürmeyi bilmiyorum dedim, bisiklet hediye geldi. Keke araba sürmeyi bilmiyorum deseydim de araba gelseydi. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git