Dağ’dan Z kuşağı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Z kuşağı tartışmalarına ilişkin, "Gençlerle yaptığımız bütün araştırmalarda birinci parti olan AK Parti’dir. Onun için biz bütün toplumsal kesimlere, yaş gruplarına, etnik kökenlere göre bir sınıflandırma yapmadan toplumun tamamına hizmet etmeye bundan sonra da gayret edeceğiz" dedi.

Haberler 01.02.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann tarihi bir dönüm noktas diyerek nitelendirdii 2023 seçimlerinde yaklak 7 milyon Z kua genç oy kullanacak. AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hamza Da, günlerdir gündemde olan Z kua tartmalarna ilikin açklama yapt. Toplumsal kesimleri, ya arasndaki farklar bir kuak ayrmna tabi tutmann doru olduu kanaatinde olmadn belirten Da, Sonuç olarak ayn dünyada yayoruz. Gençler, bizden daha farkl bir evrende yaamyor, daha farkl bir iklimde yaamyor. Büyüklerin sorunlarndan daha farkl sorunlar gençler için söz konusu deil. Büyükler o yalardayken sorunlar neyse gençlerin sorunlar ayn. sorunu vardysa benim 20li yalarmda bu sorunum vard. Gençlerin de benzer sorunlar bugün için geçerli. Yani sosyal medyann ortaya çkmas, 2009-2010lu yllardan sonra apayr bir insan yaps ortaya çkard demek hakszlk olur. öyledir; nesiller aras farklar olur. Benimle babamn, dedemle babamn arasnda bir fark hep vard. Belki teknolojinin gelimesiyle bu fark biraz daha artm olabilir. Ama bu apayr bir insan yaps çkt, ite burada siyasal olarak çok farkl bir yap çkt demek doru deil dedi.

Z KUAI TARTIMALARI

Son dönemde kuaklama noktasnda bir ayrm yapan ve ayn zamanda bir beklenti içine girenlerin Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefet olduuna dikkat çeken Da, Bakyorum ben Cumhuriyet Halk Partisine, Cumhuriyet Halk Partisi kendisi bir siyaset üretemedii için ülkeyi ikna edici birtakm hususlar ortaya koyamad için hep birilerinden medet umdu. Sadece u 2000li yllarda 28 ubattan itibaren geçen sürece bakalm, önce 28 ubat aktörlerinden medet umdu. Dedi ki, Ben iktidar olmasam milletten oy alamasam da 28 ubat aktörleri benim adma zaten benim gördüüm ilkeleri hayata geçiriyorlar. Sonra vesayet, 28 ubat biraz azalnca, kapatma davalar bunlardan medet umdu. AK Parti baarl çknca 17-25 Aralk oldu, bunlarn oy potansiyeli çok olabilir, bunlarn devlet içinde mekanizmalar var diyerek FETÖden bir medet ummaya balad. 15 Temmuzu yaaynca bakt bu daha olumsuz bir ey. Bu sefer, Cumhurbakanl Hükümet Sistemiyle beraber kendisinin iktidar olamayacan bildii için Y Parti, HDP, yeni kurulan Deva, Gelecek, bunlardan medet ummaya balad. Cumhuriyet Halk Partisinin son dönemlerinde söylemlerine baktnz zaman imdi kuaklama, gençlerden medet ummaya balad açklamasnda bulundu.

AK PARTNN POLTKASI

Ülkedeki sorunlar en iyi bilen ve yine çözüme kavuturacak olan kadrolarn AK Parti kadrolar olduunu belirten Da, Bu gençler AK Partiye oy vermeyecek diye beklenti içerisindesiniz, böyle bir medet umuyorsunuz da bu gençler CHPye oy verecek mi sizce? Buna hiç cevap yok. Veremezler, çünkü öyle bir beklenti var; 90l yllarn ülkede çok zor yllar olduunu, AK Partinin gelmesiyle birlikte bu ülkenin kroniklemi sorunlarnn çözüldüünü iyi biliyorlar. Gençler, doal olarak 90l yllar yaamadlar. Yaamadklar için o yllarla ilgili direkt yaamaya dair bir kanaat belirtmeleri çok mümkün deildir. Acaba oradan gençler AK Partiye oy vermeyebilirler mi? Bugün meseleleri en iyi bilen, meseleler konusunda en iyi tecrübesi olan kadro AK Parti kadrolardr. Bir isizlik mevzusu varsa, ekonomiyle ilgili bir husus söz konusuysa bunlar yine çözüme kavuturacak olan AK Parti kadrolardr. Pandemi dönemi bir sknt yayoruz, bunlar da çözüme kavuturacak olan yine AK Parti kadrolardr. Dolaysyla burada bir kuaklandrma yapmak doru deil. Gençlerle yaptmz bütün aratrmalarda birinci parti olan AK Partidir. Onun için biz bütün toplumsal kesimlere, ya gruplarna, etnik kökenlere göre bir snflandrma yapmadan toplumun tamamna hizmet etmeye bundan sonra da gayret edeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git