Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Biz ayrılmadık bizi o ayırdı

Gelecek Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Ahmet Davutoğlu, “vefa” ve “cefa” eleştirisi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “3,5 yılda ayrı ayrı 5 tane rapor sundum. Bunların gereği yapılsaydı yine sesimiz çıkmazdı. Biz ayrılmadık o bizi ayırdı” yanıtı verdi.

Haberler 20.12.2019 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AKPden istifa ederek Gelecek Partisini kuran eski babakan Ahmet Davutolu, Kurucular Kurulu toplantsnda Genel Bakanla seçildi.

Bilkent Otelde düzenlenen toplant sonrasnda açklama yapan Davutolu, Genel bakanlk ar bir yüktür. Hedefi de kurumsallamay saladktan sonra bu emaneti alp daha iyi daha ehil nesillere tevhi etmektir. Biz de bu görevi üstlendik. Müslüman, Hristiyan, Sünni, Alevi, Kafkas kökenli olmak üzere hepimiz bir aradayz. Bizim temel hedefimiz kurumsallamay en iyi ekilde yapmak. Halkmzn bekledii iletiim yöntemini ve politikalar ortaya koymak. Allah utandrmasn diye konutu.

ERDOANA CEVAP

Hem kendisine hem de arkadalarna yönelik suçlamalara cevap hakk doduunu ifade eden Davutolu, açklamalarn öyle sürdürdü: Her gün kapma insanlar gelip size oy vermitik neden braktnz, ülke neden bu halde diye sorduklarnda benim sözüm olmad. Eer bu kötü gidiatla ilgili yaptm manifesto sonrasnda oturup konuma imkn olsayd yine susabilirdik. 3,5 ylda ayr ayr 5 tane rapor sundum. Bunlarn gerei yaplsayd yine sesimiz çkmazd. Biz ayrlmadk o bizi ayrd. Milletimiz bunu görmeli. Biz ihraç talebiyle sevk edildik. Tarihte ilk defa. Bunu yapanlar vefadan bahsedebilirler mi? Bir akademisyene amfileri kapatanlar cefadan bahsedebilir mi? En önemlisi en yakn arkadam dedii arkadana dolandrclk suçlamas yaplmasndan sonra hl vefadan bahsedilmesi mümkün mü? Ben hayatta hiçbir zaman hayatta verdiim sözden geri dönmedim.

ELMDEN GELEN çABAYI GÖSTERDM

Davutolu, Anayasa deiikliinin yaplmamas için elinden gelen çabay gösterdiini ileri sürerek, Bunlarn belgeleri var, gerekirse bunlar da açklarm. Milletimizin karar en doru karardr. Milletin ortak kararna sayg duyarm. Bunu demi olmak anayasa kararna hak vermek anlamna gelmez. Sözü azmdan çkarken yüreimden gelmesine bakarm dedi.

HERKESLE DEMOKRATK TTFAK YAPARIZ

Açklamas ardndan sorular yantlayan Davutolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin milletvekili veririz açklamalarna ilikin, Sayn Akener bir zaruret halinden bahsetmi. O bir geçmiteki bir uygulamaya atfta bulunuyor. Ben siyasette doal seyir içinde olmayan hiçbir eye bavurmadm. htiyaç da olmayacan düünüyorum. Milletimiz bize ne takdir ederse bamzn üzerinde yeri var. Biz herhangi bir ekilde zorlukla karlarsak herkesle demokratik ittifak yaparz her kesimle. Siyaset köprü atma yeri deildir. Köprüleri kurma mercileridir. Ak Partinin doru gördüümüz her hareketi destekleriz. Ak Parti bizi ihraç ederek köprü att biz köprü kuracaz ifadelerini kulland.

BAHçELYE YANIT

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin partilerine ilikin yapt sert açklamalara karn da Davutolu, Allah ona salk shhat versin, d ajanlkla suçlamas ho olmuyor. D ajanlarn oyunca dili, Souk Sava döneminde kalm bir tabir, Allah salk versin dedi.

Ana Sayfaya Git