Davutoğlu: İktidar darbecilerle kol kola

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Milletimiz FETÖ darbecilerini def etmiştir ama iktidar 1970’lerin, 1980’lerin ve 1990’ların ne kadar darbeci, juntacı ve demokrasi düşmanı unsuru varsa onlarla kol kola girmiştir" dedi.

Haberler 16.07.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, 15 Temmuz darbe giriiminin 4. yldönümü nedeniyle yapt açklamada Maalesef, 15 Temmuz sonras dört yln bilançosu kahredicidir. Bu dört yl içinde Türkiyede demokrasi güçleneceine zayflam, özgürlükler artacana azalm, siyasetin önündeki engeller kalkacana tahkim edilmi, toplumsal bar pekieceine gevemitir dedi. Davutolunun açklamas öyle:

KMSEY YANILTMASIN

Türkiyenin 15 Temmuz sonras, yani son dört yldr, içine girdii türbülans ve karanlk tünel hiç kimseyi yanltmasn. Adaletten, hukuktan, eit gelir dalmndan, ekonomik refahn büyümesinden, siyasi etikten ve toplumsal huzurdan uzaklaan Türkiye fotoraf kimseyi yanltmasn. 15 Temmuz gecesi millet verdii cevapla Türkiyede demokrasiyi sigortalamtr. 15 Temmuz gecesi millet hakimiyet benim, bu ülkeyi kimin yöneteceine sadece ben karar veririm demitir. O gece ortaya konan irade Türkiyede gücünü ve meruiyetini milletten almayan, demokrasiye yaslanmayan hiçbir projenin hayata geçemeyeceini ortaya koymutur.

CEVAP VERMELYZ

Ancak ülkemiz tam demokratik bir hukuk devletine kavumad sürece FETÖ ve benzeri darbeci zihniyeti ortadan kaldrmak mümkün olmayacaktr. çünkü 15 Temmuz gecesi aziz ehitlerimizin ve bir bütün olarak milletimizin bizlere brakt en önemli emanet ve en hayati vizyon demokrasinin güçlenmesi, adaletin ilemesi, hukuk devletinin tesis edilmesidir. Hain darbe giriiminin dördüncü yl dönümünde samimi ve açk yürekli bir muhasebeye ihtiyaç vardr. ehitlerimizin 15 Temmuz gecesi döktükleri aziz kanlaryla bize braktklar emanete sahip çkabilmek için cesur sorular sormak ve onlarn savunduklar deerler için vizyoner cevaplar vermek zorundayz.

CAN YAKICI SORU

Can yakc muhasebe sorusu açktr: 15 Temmuz 2016dan bu yana ehitlerimizin, gazilerimizin ve bir bütün olarak milletimizin bu emanetine ne kadar sahip çkld? 15 Temmuzda ve sonrasnda bir ay boyunca tutulan demokrasi nöbetlerinde büyük bir kararllkla ayakta duran, nöbet tutan, demokratik iradesine sahip çkan milletimizin demokrasi emanetine ne oldu? Onlarn kanlar pahasna savunduklar özgürlükler ve adalet davasnda neredeyiz? Dört yl sonra bugün bu sorular samimiyetle ve açklkla cevaplamak zorundayz. Maalesef bu sorulara olumlu bir cevap vermemiz mümkün deil.

HAYAL KIRIKLII

ktidar dört yl içinde 15 Temmuzda hain darbe teebbüsünü püskürten, sonrasnda günlerce 24 saat demokrasi nöbeti tutan insanlar hayal krklna uratmtr. Milletimiz FETÖ darbecilerini def etmitir ama iktidar 1970lerin, 1980lerin ve 1990larn ne kadar darbeci, juntac ve demokrasi düman unsuru varsa onlarla kol kola girmitir. 15 Temmuz sadece FETÖ darbesiyle deil bütün darbelerle ve darbeci zihniyetlerle mücadelede bir milatt. Maalesef, mevcut iktidar koalisyonu, 28 ubat artklarnn FETÖnün darbeciliini kendilerine kalkan olarak kullanmalarna müsaade etmi, düne kadar darbe çarlar yapan bir sürü ahs iktidar nezdinde itibar görmeye balamtr.

28 UBATçILAR KTDAR ORTAI

15 Temmuz darbe giriimine kar çktn iddia eden baz kesimlerin giriim olmaktan çkarak gerçeklemi bir darbe olan 28 ubat darbesinin hala geçerli olduunu iddia etmesi hepimiz için uyarc olmaldr. Hele hele bu çevrelerin bugün iktidar orta olarak hareket ediyor olmas 15 Temmuz gecesi ehit düenlerin verdii demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin aziz miras açsndan hüzün vericidir. 28 ubat artklar devleti biz yönetiyoruz derken, 15 Temmuz gecesi hiçbir yerden talimat beklemeksizin alana inen ve o gecenin sembol isimleri arasnda yerini alan Genel Bakan Yardmcmz Selim Temurcinin 15 Temmuzun yl dönümünün hemen öncesinde terör örgütü üyelii suçlamas ile ifadeye çarlmas gelinen ibret verici tablonun bir yansmasdr. Bugün akam yaynlayacamz 15 Temmuz belgeselinde de görülecei gibi 15 Temmuz direniinin her ehirdeki öncü isimleri bugün Gelecek Partisi kadrolar arasndadr.

Ana Sayfaya Git