Demirtaş'tan 'referandum' mesajı: Demokrasi ortak paydasında önümüzdeki dönem yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden referandum sonuçlarına ilişkin gönderdiği mesajda, "Herkes bilmeli ki, demokrasi ortak paydasında önümüzdeki dönem yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir. Siyaset kurumu buna açık olmak zorundadır.

Haberler 06.05.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Demirta, 16 Nisan günü yaplan anayasa deiiklii referandumunun sonuçlarna ilikin Edirne F Tipi Cezaevinden yazl bir mesaj gönderdi. HDP Basn Bürosundan yaplan açklamaya göre, Selahattin Demirtan referandum sonuçlaryla ilgili mesaj öyle:

REFERANDUMDAN çIKAN MESOJ

Öncelikle bütün halkmza, partililerimize ve dostlarmza en derin selam ve sayglarm sunuyorum. 16 Nisanda gerçekleen referandum sonrasnda bar ve özgürlük umudunun güçlendiini görmekten sevinç duyuyorum. Ancak toplumun EVETçLER ve HAYIRCILAR olarak iki ayr kamp eklinde deerlendirilmesini yanl ve tehlikeli görüyorum. Hele hele EVET diyen seçmen kitlesinin demokrasi kart ya da demokrasi düman olarak ifade edilmesi siyasi körlükten ve halk aalamaktan baka bir ey deildir. HAYIR diyenlerin de EVET diyenlerin de önemli bir ksm demokrasiye ve özgürlüklere hasret kalm halkn bizatihi kendisidir. Bu nedenle demokrasi blounu sadece HAYIRCILAR olarak ifade etmek, toplumun geri kalan yarsn hakszca itham etmektir. Herkes bilmeli ki, demokrasi ortak paydasnda önümüzdeki dönem yeni ittifak olaslklar ekillenebilir. Siyaset kurumu buna açk olmak zorundadr. Hep ifade edildii gibi siyasette yirmi dört saat bile uzun zamandr. 2019a kadar birçok siyasi parametrede deiiklikler olacaktr.

YEN TTFAKLARIN OLASILIKLARI

Bizler ilkesel duruumuzu korumakla birlikte, demokratik çözümler adna ilkesel ittifaklara açk olacaz. Ama 2019 için imdiden isimler üzerinde spekülatif tartmalar yapmak doru deildir. Doru olan ey isimleri deil ilkeleri tartmaktr. EVET oyu vermi seçmenlerin kayglarn, beklentilerini ve isteklerini anlamaya çalmadan demokrasi blou oluturmaya çalmak eksik ve yetersiz kalacaktr. Önemli olan HAYIR ve EVET diyenleri dümanlatrmadan, kartlatrmadan, her iki kesimin ortaklamasn salayacak ilkeler oluturabilmektir. Bu vesileyle, bizler demokratiklemeye ve temel özgürlük ilkelerine, toplumsal bar perspektifine sahip olabilecek çalmalara açk olacaz. Bu çalmalar EVET içinden de HAYIR içinden de olabilir. Halk hiç kimse kendi siyasi mal gibi göremez, hiç kimse ilkesiz uzlamalar halka dayatamaz. Biz HDP olarak her koulda ilkelerimizi esas alacaz. Bu vesileyle referandumda HAYIR veya EVET eklinde görü açklayan bütün yurttalarmza teekkürlerimi ve selamlarm iletiyor, referandum sonuçlarndan HDP olarak demokrasi adna doru dersler çkaracamzdan kukunuz olmasn diyor, sizleri sayg ile selamlyorum

Ana Sayfaya Git