Demirtaş'a Davutoğlu'na 'hakaret ettiği' iddiasıyla açılan dava ertelendi

HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'a 'Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti'ni alenen aşağıladığı' iddiasıyla açılan dava 30 Mart'a ertelendi.

Haberler 14.10.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne F tipi Cezaevinde tutulan HDPnin eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan, 2015 ylnda Cizredeki sokaa çkma yasa uyguland dönemde yapt bir konumada; dönemin Babakan Ahmet Davutoluna hakaret ettii, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetini alenen aalad gerekçesiyle yargland dava, bilirkii raporunun sank avukatlar tarafndan incelenmesi için ertelendi.

HAKARET DAVASI

stanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesinde yaplan durumaya Demirtan avukatlar katld. Ahmet Davutolunun avukatlar ise mazeret bildirerek durumaya gelmedi. Bilirkiinin TBMMden gönderilen grup konumalar ve basn toplantlarna ilikin CDlerin çözümlerini içeren raporu, Selahattin Demirtan avukatlarna tebli edildi.

Sank avukatlar, raporu yeni gördüklerini belirterek, incelemek için ek süre talep etti. Mahkeme, sank avukatlarnn süre talebini kabul ederek durumay 30 Marta erteledi.

Ana Sayfaya Git