Demirtaş’ın annesi: Benim oğlum terörist değil

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın AİHM kararı kapsasında, tahliye edilmemesine tepki gösteren anne Sadiye Demirtaş, ‘Şimdi de tutturmuşlar Selahattin ‘teröristtir’. Benim çocuklarım ‘terörist’ değil" iddiasında bulundu. Demirtaş, Erdoğan’ın “AİHM kararı bizi bağlamaz” sözlerine de ilişkin de “Türkiye, Avrupa Birliği’ne nasıl girecek? O Avrupa’yı tanımıyorsa Avrupa nasıl Türkiye’yi tanıyacak” diye sordu.

Haberler 30.12.2020 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) hakknda hak ihlali karar verdii, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Genel Bakan Selahattin Demirtan annesi Sadiye Demirta, gazetecilere açklama yapt.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann AHM kararnn ardndan Demirta için Böyle bir teröristin asla önünün açlmasna yol vermeyiz ifadelerine kar Anne Demirta, öyle dedi;

MLYONLAR çERDE

Benim çocuumu rehin almlar, koymular cezaevine ve diyorlar teröristtir. Benim çocuum hiç terörist olur mu? Benim çocuklarm terörist deil. Olum teröristti niye cumhurbakan aday oldu içeriden? Teröristti niye milletvekili oldu, Mecliste el alemin hakkn savunurken aldlar kaldrdlar yataktan götürdüler. O tek deil, milyonlarca kii içeridedir. Dünya alem biliyor ben onun arkasndaym, tüm sevdikleri arkasndadr. Ben anlamadm neyi paylaamyorlar

AVRUPA TÜRKYEY NASIL TANIYACAK?

Erdoann AHM karar bizi balamaz sözlerinin sorulduu Sadiye Demirta, Türkiye, Avrupa Birliine nasl girecek böyleyse? O Avrupay tanmyorsa Avrupa nasl Türkiyeyi tanyacak dedi. Koronavirüs salgnnn ardndan yaplan af düzenlemesine gönderme yapan Demirta, Af çkt ama katillere, hrszlara, uyuturucu satclarna çkt. Bir tane siyasetçiyi çkartmadlar diye konutu.

YALAN HABERLER ZLEYNCE TANSYONUM YÜKSELYOR

Televizyon izlemediini belirten Demirta, O yalan haberleri izleyince tansiyonum yükseliyor ve çok üzülüyorum ifadelerini kulland. Ameliyatl olduu için iki senedir olunu görmediini söyleyen anne Demirta, Öyle kolay m sanyorsunuz yaadklarm ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git